Beton - Odigrajte na sigurno!

Autor: Mladen Heleta
utorak 12.09.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Evo predloga...

Povezane vesti

7150 Israel - Belarus 1 (1.40)

Izrael ima istorijsku priliku da ode na veliko takmičenje. Od kada igraju u UEFA zoni, par puta su bili treći u kvalifikacijama za najveće turnire, sada je prilika realna. Tim koji u svojim redovima ima dosta igrača iz Evrope, mada ne i iz najvećih klubova, čiji su igrači stekli iskustvo u Ligi šampiona u dredu Makabija Haife svakako će jurišati na pobedu protiv slabe Belorusije. Gosti su slaba ekipa, kvalitet fudbala je dodatno opao u ovoj zemlji, videli ste i na šta liči BATE Borisov u letošnjim evropskim kvalifikacijama. Izrael je dobio u junu, meč je igran na neutralnom terenu u Budimpešti, sada bi trebalo da na "Blumfildu" u Tel Avivu bude lakše. Za vikend, Izraelci su uzeli bod u Rumuniji, do kraja je još dosta, Rumuni dolaze u Tel Aviv, pa realna šansa za istorijski rezultat postoji.

 

6407 Bolivia - Argentina 2 (1.62)

 

Za Boliviju se može reći da kvalifikacije za Mundijal 2026. godine počinje od trećeg kola. Naime, "Zeleni" su na početku gostovali Brazilcima i loše se proveli, ali nije da nismo očekivali kanonadu. Sada će u La Pazu ugostiti Argentinu koju su znali da iznenade, ali to je bilo u nekim prošlim vremenima. Najviše pamte meč iz 2009. kada su se "Gaučosi" sa Maradonom na klupi baš loše proveli na velikoj nadmorskoj visini i primili šest golova. No, Argentina je sada mnogo jača, mnogo bolje vođena, Mesi nastavlja da oduševljava, srušio je Ekvador golom iz slobodnjaka. Za naredni Mundijal, iz Južne Amerike, više od polovine timova, čak šest ide direktno, sedmi u interkontinentalni baraž. Bolivija se nada, ali oni su uz Venecuelu, po tradiciji najslabija reprezentacija Južne Amerike.

 

7163 North Macedonia U21 - Netherland U21 2 (1.33)

 

Makedonci su iznenadili Šveđane, doneli tri boda iz Skandinavije, pa su svakako ohrabreni pred gostovanje mlade holandske reprezentacije u Skoplju. U ovoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP 2025. u Slovačku, su, uz ove timove Gruzijci, Šveđani, Moldavci i Gibraltar, prvi ide direktno na prvenstvo, drugoplasirani će moći takođe bez baraža, ako Makedonija završi kao jedan od najbolja tri prvoplasirana tima, u suprotnom, poslednja tri putnika će biti odlučena u plej-ofu. Ali bodove će selekcija na čijoj je klupi nekadašnji štoper Zvezde Dragi Kanatlarovski morati da potraži protiv nekog drugog. Za Holanđane (selektor je legendarni bek Rajziger) igraju Gravenberg iz Liverpula, Brobi i još nekolicina igrača koji su standardni u Ajaksu, dosta drugih fudbalera nastupa u seniorskim timovima u prvoj holandskoj ligi. Makedonci nemaju neke poznate igrače, najbolji strelac Ilijevski nastupa za mađarsku Kišvardu, velika većina igrača je u domaćoj ligi.

 

Al Akhdoud - Al Ittihad 2 (1.17)

Saudijska liga se nastavlja u četvrtak. Šampion Al Itihad je poražen u derbiju protiv Al Hilala, Mitrović ih je spustio na zemlju, ali sada je obaveza "Tigrova" da se posle pauze vrate pobedom. Rival je Al Ohdud, klub koji dolazi sa juga države, oni su se plasirali ove sezone u elitu. Na klupi je Žorž Mendonka, u napadu je Leandro Tavamba, od poznatijih igrača tu su Kolado, nekadašnji pitomac La Masije koji se afirmisao u Betisu, pa rumunski reprezentativac Tanase i iskusni gruzijski štoper Kvirkvelija. Jasno, kada to uporedite sa Benzemom, Fabinjom, Kanteom (poslednji je stigao Luis Felipe iz Lacija koji je bio prošle sezone u Betisu) jasno da će domaćinu biti baš teško da se odupre najefikasnijoj ekipi u ligi.

Ne propustite