Beton - Ajaks i Salcburg moraju da pobede!

Autor: Lazar Nikolić
petak 10.05.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

1911 Ajax - Almere City 1 (1.30)

Ajaks je blizu petog mesta, odnosno kvalifikacija za LE. To je baš utešna nagrada, ali posle svega što se dešavalo, svakako da jedva čekaju da se sezona završi. Nezabeleženi neuspesi, ispadanje iz kupa od amatera iz Herkulesa, činjenica da su tokom jeseni bili u zoni ispadanja, ostavlja gorak ukus. Kako smo i pretpostavili, lako su dobili na gostovanju u Folendamu, a isto bi trebalo da učine za vikend kada na "Krojf" stiže Almere. Ovaj mali klub iz Flevolenda prvi put u istoriji igra u eliti i mnogo lakše nego što se očekivalo su izborili opstanak.  Već su se opustili, praktično su na raspusti, Ajaks je baš veliki favorit. Jesenas je bilo 2:2, Ajaks nije pobedio autsajdera u gostima, tada su "Crne ovce" izjednačile u nadoknadi iz penal.

1420 Darmstadt - Hoffenheim 2 (1.62)

Penal za Hofenhajm koji bi u poslednja dva kola mogao da se domogne sedme pozicije i Evrope. Imaju bod manje od Frajburga, gostuju u Heseu protiv otpisanih "Ljiljana" pa dočekuju nemotivisani Bajern. Svakako da bi trebalo da pobede bez problema u okolini Frankurta, Darmštad je odavno ispao, nisu bili ni dostojni Bundeslige, a ispostavile se se tačnima priče prošlog leta da nemaju kvalitet da prežive. Sada forsiraju mlađe igrače, u seriji su poraza, nisu dali dugo ni gol, pa umesto efikasnog meča bolje da probate sa pobedom Hofenhajma koji je jedno vreme delio lekcije na strani, ali su pali u formi. Ipak, imaju mnogo kvalitetniji tim od nemotivisanog domaćina.

2161 Hartberg - Salzburg 2 (1.50)

Deluje kao trenutak za istoriju, ali nije gotovo. Naime, Salcburg bi posle strašne serije od 10 titula u nizu, odnosno 12 od poslednjih 14, mogao krunu da prepusti Šturmu. Ovo je verovatno poslednja šansa, da dobiju Hartberg protiv koga nikada ne greše, a da tim iz Graca ne pobedi u Lincu protiv dobrog LASK-a. Ni tada "Bikovi" neće odlučivati o svojoj sudbini, ali bi pritisak bio na lideru. Hartberg ima odličnu sezonu, ovaj tim dolazi iz Štajerske, lokalni tim je prošle godine jedva izbegao ispadanje, sada su na putu u Evropu gde su igrali u onoj sezoni posle korone. Nemaju lošu ekipu, par igrača na pozajmicama iz većih klubova je donelo kvalitet, ovo je mesto na kome tradicionalno afirmišu mlade igrače. Ipak, po tradiciji lagano gube od Salcburga.

1342 Feralpi Salo - Ternana 2 (1.64)

Kvota pada, logično, meč je mnogo važniji za Ternanu. Drugoligaš iz Umbrije posle teške sezone ipak može da se spasi u poslednjem kolu, ili ostane u zoni plej-auta, ali sa većim šansama da izbori opstanak. Oni će svakako pobediti otpisani Feralpi Salo, tim iz okoline Breše koji je zalutao u Seriju B. Domaći su ispali već pre nekoliko nedelja, ako pobede Umbri će zavisiti od rezultata Specije koja je prva iznad crte i ima bod više. Specija ima mnogo teži meč nego Ternana, mora da dobije Veneciju, koja će teško preći Komo (Larijani imaju penal protiv Kosence na "Sinigalji".

 

Ne propustite