Beton - Al Ahli i Levadija se pitaju!

Autor: Lazar Nikolić
petak 14.06.2024.
14:00
Izvor: Sportske.net

Četiri "zicera" u aktuelnoj ponudi.

Povezane vesti

9831 Pharco - Al Ahly Cairo 2 (1.52)

Priča ista kao svake godine u Egiptu, mada je pred "Crvenima" svakako mnogo teži zadatak nego prošlih godina. Naime, najbolji tim Afrike u poslednjih nekoliko godina Al-Ali je odigrao svega 15 utakmica, imaju 20 bodova manje od vodećih Piramida, ali i sedam mečeva manje. Sada su krenuli da pobeđuju u seriji, za vikend gostuju kod slabe ekipa Farka. Domaći su iz Aleksandrije, klub egipatske farmaceutske industrije, bore se za opstanak, teško mogu da se nose sa šampionom. Šampion kontinenta i tim koji je osvojio četiri od poslednjih pet Liga šampiona u Africi bi trebalo da nastavi da pobeđuje.

1682 Bragantino SP - Juventude 1 (1.52)

Žuventud se vratio u elitu, ali u svim projekcijama su jedan od glavnih kandidata za ispadanje. "Zeleni" nisu krenuli loše, samo jedan poraz, ali čak tri remija. Dobili su u prošlom kolu na svom jugu Atletiko Gojanense još jedan promovisani tim što je svakako dragocen trijumf protiv direktnog rivala. Ova ekipa iz Rio Grande do Sul, sa tromeđe Urugvaja, Argentine i Brazila je poznata kao mnogo bolja kod kuće. Bragantino je Red Bulov tim, imaju dovoljno kvaliteta za gornji dom, solidno su startovali, Portugalac Kaišinja je i dalje na klupi, posle solidne prošle sezone dobio je produžetak ugovora. Imaju dovoljno sredstava da naprave dobar tim, dosta je i igrača na pozajmicama iz Evrope poput Vitinje iz Kijeva i Linkolna iz Fenera, ovo bi trebalo da je siguran "kec".

1666 Kongsvinger - Asane 1 (1.41)

Norveška druga liga, Kongsvinger vodi trku, prošle nedelje su remizirali u spektakularnoj utakmici sa Alesundom, bilo je 4:4. Sada im dolazi Asane koji će se boriti za opstanak. Gosti iz Bergena su već četiri godine u drugoj ligi, mali klub koji nikada do pre desetak godina nije bio ovako visoko. Uglavnom gube u "Gjemselundu". Kongsvinger je i sam ispadao u treću ligu, ali su se vratili 2021. prošle sezone su bili u vrhu bez plasmana u elitu, ovo bi mogla da bude njihova godina. Dosta su iskusniji od protivnika, imaju i veili broj stranaca iz drugih skandinavskih zemalja...

1757 Levadia - Tammeka 1 (1.15)

Matine fudbal, igra se u nedelju u 11 časova po našem vremenu. Ne možemo da se setimo da smo na tikete stavljali estonski fudbal, ali za sve postoji prvi put. Ovo je "zicer", za Levadiju ste čuli, oni su ekipa koja je velikan za uslove na Baltiku, imaju 10 titula, često igraju u evropskim kvalifikacijama. Prethodne dve sezone gledali su u leđa Flori koja im je najveću rival. Sada "Zeleni" imaju +8 u odnosu na šampiona, smeši im se titula. Tameka je iz Tartua sa juga ove baltičke republike, prošle godine su se jedva spasili, ove im ide bolje. Već dve decenije su u eliti, ali nikada bolji od petog mesta. Na poslednjih osam gostovanja u Talinu protiv Levadije nisu uzeli bod.

Ne propustite