Beton - Barsa postaje šampion Evrope. Seltiku "dupla kruna"!

Autor: Lazar Nikolić
subota 03.06.2023.
10:00
Izvor: Sportske.net

Pobediće i Alborg.

Povezane vesti

8817 Celtic - Inverness 1 (1.12)

Seltik ima priliku da ponovi uspeh napravljen pod Brendanom Rodžersom, oni su tada osvojili triplu krunu, šampionat i oba nacionalna kupa, ali tada su Gersi bili u nižem rangu. Ovo je jedinstven slučaj, osvojili su šampionat i Liga kup, sada za vikend na "Hempdenu" treba da završe posao. Sa druge strane biće "Gorštaci" sa Loh Nesa, Invernes koji je drugoligaš i koji je, zanimljivo osvojio škotsku kup pre osam godina, to je daleko najveći uspeh kluba. Oni su tada u polufinalu savladali i to na Seltik Parku "Kelte21 sa 3:2 nakon produžetaka, u pitanju je jedno od najvećih iznenađenja u novijoj istoriji takmičenja. Ne sumnjajte da će favorit servirati hladnu osvetu.

4386 Barcelona W - Wolfsburg W 1 (1.41)

Možda je neuobičajeno da u finalu Lige šampiona, makar u konkurenciji dama bude ovako mala kvota, ali Katalonke su mnogo bolje od Nemica. Barselona je prošle godine stala protiv Liona u meču za titulu, sada su veliki favorit protiv "Vučica" iz Volsfburga. Po mnogima finale pre finala je odigrano protiv Čelsija, očekivale su Arsenal, dolaze im nemačke vicešampionke koje su iznedadile favorizovane Engleskinje posle drame i produžetaka. Mogu li da serviraju novo iznenađenje? Sumnjamo, Volfsburg je dobio Barsu krajem aprila kod kuće, ali su sedam dana pre toga Nemice primile pet golova na "Kamp Nou" koji je bio krcat. Sa igračicama poput Aleksije Putelja, Norvežanke Hansen, Švajcarkinje Crnogorčević, Altane Bonmati, "Blaugrana" bi trebalo da osvoji drugu titulu prvakinja Evrope u poslednje tri godine.

1973 Royale Union - Club Brugge 1 (1.58)

Poslednje kolo belgijskog šampionata, kuva, tri tima su u trci za titulu, Rojal ima dobru poziciju. "Unionisti" iz Brisela su poravnati po broju bodova sa Antverpenom, ali igraju protiv nezainteresovanog Briža koji im je prošle godine preoteo titulu u finišu. Sada je prilika da klub iz prestoničkog kvarta San Žile naplati dugove, možda ovo bude primopredaja titule. Antverpen gostuje Genku koji ima bod manje, pa je jasno, da bi morao da učini uslugu klubu iz Brisela, jer u slučaju da Antverpen pobedi, "Crveni" su prvaci. Ipak, Union će probati da savlada Briž i da čeka rasplet iz Antverpena, odnosno nada se da će gosti iz Limburga pokvariti zabavu.

3484 Aalborg - Silkeborg 1 (1.76)

Alborg je imao lošu sezonu, prošle godine su bili peti, sada su na ivici da ispadnu. Kako bi sprečili bruku (nikada nisu igrali u drugoj ligi od uvođenja profesionalizma početkom devedesetih) "Crveni" bi trebalo da pobede Silkeborg koji je bezbedan. Naime, drže sudbinu u svojim rukama, imaju bodova koliko i Lingbi i Horsens, jedino ako izgube, a pomenuti rivali remiziraju, ispašće iz elite. Opasno je da igraju na remi, verujemo da će veća motivacija presuditi, iako su loše igrali poslednjih nedelja i u seriji su dva poraza. Gostujuči "Plavi" su pre par meseci u kupu ubedljivo izgubili na severu države, ako Alborg ponovi tu partiju, trebalo bi da dobije bez problema.

Ne propustite