Beton - Benfika, Seltik, Eibar i Ajaks

Autor: Milovan Longinov
subota 04.05.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

1803 Famalicao - Benfica 2 (1.40)

 

Ko bi rekao da će Porto učiniti uslugu Benfiki, ali se i to desilo, remijem protiv Sportinga u derbiju su "Zmajevi" zakomplikovali šampionsku trku. Tako sada "Orlovi" kasne pet bodova za gradskim rivalom i mada nije matematički gotovo, trebalo bi da se desi veliko iznenađenje pa da Sporting izgubi titulu. Do kraja, "Lavovi" imaju lak raspored, trebalo bi da ne dobiju dva od tri meča (Portimonense, Estoril, Šaveš) pa da Benfika dođe do šanse za odbranu krune. Ali, čini se da bi trebalo da dobiju Famalikao koji izvodi kombinovani sastav, one koji su se istakli Mendeš i ostali menadžeri će prodati, vreme je za neke nove klince. Mešanje karata se odrazilo na rezultate, pad na osmu poziciju za tim iz VIlja Nove na severu države. Ali, nisu želeli Evropu. Trebalo bi da budu lak plen za Benfiku.

 

1242 Eibar - Amorebieta 1 (1.48)

 

Mali derbi Baskije, Amorebieta je drugi put za tri godine u Segundi, na početku decenije su ispali i sada su u zoni ispadanja, iako imaju ozbiljniji tim sa više profesionalaca nego 2021. Dobro se bore, ali ipak nemaju dovoljno iskustva, ne očekujemo da prežive na "Ipurui". U poslednjih 15 godina Eibar je postao etabliran klub, iako je iz malog mesta u šumama pokrajine i u gradiću od pedesetak hiljada stanovnika. Posle sedam sezona u eliti "Armerosi" su ispali i prethodne dve nisu prošli baraž za povratak među najbolje. Na klupi je baskijska legenda Hozeba Ečeberija, sinovi Zidana i Stoičkova brane boje Eibara, tu su i iskusni Serhio Leon, Akeče, Tekero, Marokanac Kasmi. Poenta je da dosta ovih igrača imaju prvoligaško iskustvo, po nama Amorebieta koja je u svom zalivu izgubila jesenas od Eibara nema šta da traži na negostoljubivoj "Ipurui".

 

7088 Celtic - Hearts 1 (1.24)

 

Nije gotova trka za prvaka, iako Seltik ima tri boda prednosti nad Gersima. Šampion  naredne nedelje dočekuje Old Firm rivala, pa će svakako želeti da uđe u ovaj duel sa bodovnom zalihom. "Bojsi" dočekuju Harts, treći tim u državi, ne mogu "Džambosi" ni gore ni dole, igraće opušteno, dobili su početkom proleća diva iz Glazgova u svom Edinburgu, ali i dobili jedan od dva meča u gostima Ali, na "Seltik Parku",  Harts gotovo deceniju pre ove sezone nije ostao neporažen u prvenstvu. Od tog remija bez golova 2015. oni su ako izuzmemo ovu godinu izgubili 14 duela u nizu. Trijumf u gostima u decembru bio je anomalija, Seltik neće dopustiti da izgubi titulu u finišu.

 

1927 Volendam - Ajax 2 (1.35)

 

Ajaks nema šanse za četvrto mesto, ali pet po najnovijem razvoju situacije u ostalim prvenstvima, ali i završnici kupa donosi kvalifikacije za LE. Makar nešto u sezoni suza za Amsterdamerse koji će ozbiljno igrati na gostovanju davljeniku. Folendam je preživeo prošlu godinu po ulasku u ligu, ali ove sezone su u nevolji, samo matematika iz deli od povratka u drugi rang. Bod ne znači ništa, moraće da igraju otvoreno što Ajaksu odgovara. "Kopljanici" nisu dobili slabi Ekscelsior ali su imali igrača manje sat vremena. Nekako nam se čini da imaju i ovakvi suviše kvaliteta za "Narandžaste" koje vodi Režilio Simons, Surinamac koji je radio u fudbalskoj školi Ajaksa...

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak