Beton - Đirona, Sent Pauli, Bolton i Magdeburg

Autor: Milovan Longinov
utorak 05.12.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

5763 Orihuela - Girona 2 (1.27)

Senzacionalna Đirona nastavlja da deli lekcije, za vikend su po običaju okrenuli meč i slavili protiv Valensije. Ekipa ima fantastičan timski duh, već par meseci pričamo da nije slučajno to što nikad ne odustaju i imaju ogromno samopouzdanje. Sledi kup, sigurno da se neće opustiti protiv nižerazredne Orihuele. U pitanju je ekipa koja j bila i u trećem rangu i to dugi niz sezona, pala u Terceru, ali se vratila prošlog leta. Svojevremeno su pre 15-tak godina "žuto-plavi" iz okoline Valensije prošli ovu rundu kupa i tesno ispali u narednoj od Atletika. Samo, to je bilo davno, i sa kombinovanim timom Katalonci bi trebalo da dobiju ovaj meč.

 

2438 Homburg - St. Pauli 2 (1.38)

 

"Pirati" su prvoplasirani tim Cvajte, ostali su na vrhu posle remija u velikom gradskom derbiju protiv HSV. Bilo je kako smo i sugerisali u najavi ovog meča, dosta vatre i golova, prošla je dupla šansa i GG na domaće na "Milerntoru". Sada putuju na noge Homburgu, četvrtoligašu koji je pre više od 35 godina, tamo negde pred ujedinjenje Nemačke igrao u Bundesligi. Ali od tada osuđeni su na niže rangove. Na klupi Dani Švarc, nekadašnji igrač Minhena i Karlsruea, pre par godina je vodio amatere Bajerna. Homburg je imao ambicije da napadne treći rang i za sada im dobro ide, trkaju se sa Kikersima, mada ima dosta kandidata u jugozapadnoj grupi regionalne lige. Verujemo u pobedu tima sa severa Nemačke.

 

5554 Bolton - Port Vale 1 (1.59)

 

Bolton je u odličnoj formi u trećoj ligi, "Troteri" su dugo neporaženi, imaju četiri pobede u poslednjih pet mečeva. ispred je samo Portsmut, za vikend ekipa iz okoline Mančestera je remizirala sa Oksfordom. Sada dočekuju Port Vejl u EFL trofeju, kupu u kome igraju timovi treće i četvrte lige, kao i akademije PL klubova. Bolton ozbiljno shvata takmičenje, brane trofej u pomenutom kupu. Biće mnogo motivisaniji od "Valijanta", jer Port Vejl je u očajnoj formi, pali su posle loše serije u donji dom, sada su tek par mesta iznad opasne zone. Za njih je mnogo važniji meč narednog vikenda protiv direktnog rivala Eksitera u ligi.

 

42761 Porto - Magdeburg 2 (1.30)

 

Zatvorićemo tiket rukometom, Liga šampiona, ovo ne možemo da propustimo. Magdeburg je naravno gigant u evropskim okvirima, četvorostruki prvak Evrope, brane titulu osvojenu prošle sezone. Vrve od velikih imena, kombinacija Skandinavaca i domačih igrača je moćna, imaju kontinuitet, trener Vigert je na klupi osam sezona. Posle ne baš sjajnog starta vezali su nekoliko pobeda i več su treći u svojoj grupi. Portugalci su solidna ekipa, pružili su solidan otpor Nemcima pre nekoliko nedelja u Magdeburgu, ali nisu u formi i mnogo kvalitetniji gosti bi trebalo da slave bez problema.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak