Beton - Fiksevi od Danske, preko Brazila i Perua do okoline Njukasla

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.03.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

6997 Denmark - Faroe Islands 1 (1.08)

 

Bez obzira na prijateljske i istorijske veze (ostrva u Atlantiku su pod suverenitetom Danske, mada imaju široku autonomiju i sopstvenu upravu) za Farane neće biti popusta. Uz sve podvige Klaksvika u evro kupovima u prethodnih osam meseci, odnosno od leta naovamo, "Ribari" su ipak skromna reprezentacija, mada su pregazili takođe "patuljke" iz Lihtenštajna za vikend u prijateljskom meču. Iako su gubili malim rezultatima protiv favorita u kvalifikacijama i čak zaustavili Albance u Tirani, teško da mogu da daju gol u utorak na stadionu Brondbija. Naši rivali u Nemačkoj, Danci su odigrali bez golova u proveri sa Švajcarcima, valjda će se sada raspucati protiv nejakog rivala.

 

6920 Palmeiras - Novorizontino 1 (1.37)

 

"Verdao" je smrtno ozbiljan kada je u pitanju Paulista, aktuelni su prvaci svoje države, ali i čitavog Brazila gde su odbranili titulu. Takmičenja po državama su priprema za Seriju A koja startuje sledećeg meseca, "Zeleni" su po nama najbolja brazilska ekipa već godinama. Veliki cilj biće jasno povratak na tron u Kopa Libertadores. Ali, bitna je i titula najboljeg u Sao Paolu. U polufinalu dočekuju "Tigrove iz doline", pisali smo o Novorizontinu, oni su drugoligaš prošlogodišnju Seriju B su završili kao peti, jedno mesto ispod zone promocije u elitu. Dobro igraju u Paulisti, iznenadili su u četvrtfinalu Sao Paulo na penale (bilo je 1:1 u regularnom delu). Samo, Palmeiras je par klasa iznad, teško da crno-žuti mogu da pariraju. Šampion je u četvrtfinalu spakovao pet golova Ponte Preti.

 

7155 Alianza Lima - Club Deportivo Los Chankas 1 (1.33)

 

Ponuda je očajna od utorka do četvrtka, ne možemo da dočekamo vikend, izdvojili smo za "beton" par peruanske lige. Za Alijanca Limu ste čuli, pratite naše stranice u magazinu posvećene Kopa Libertadores i Sudamerikani. "Narodni tim" kako ih zovu zbog ogromne podrške među nižim klasama je najbolja ekipa u svojoj zemlji godinama, redovni su u Kopa Libertadores, mada bez nekih većih uspeha u ovom veku. Nisu dobro počeli Klauzuru, u seriji su od tri poraza, pa je gostovanja Čankasa idealna prilika da prekinu crni niz. Gosti dolaze sa Anda, iz fudbalske i svake druge provincije, plasirali su se u ligu prošle sezone, "dave" kod kuće, na strani nisu uzeli ni mrvice u prvih desetak kola prvenstva. Prvi put u istoriji u prvenstvu gostuju Alijanci, teško da nečemu mogu da se nadaju.

 

8343 Gateshead - Hartlepool 1 (1.84)

 

Gejtshed, ekipa iz okoline Njukasla igra iznad očekivanja u ovoj sezoni u Nacionalnoj Ligi. "Tjunsajdersi" su na poziciji koja vodi u plej-of za četvrtu ligu. Na klupi je Rob Eliot, nekadašnji igrač "Svraka". Tim je več igrao krajem prošle decenije i početkom ove u baražu za viši rang, ali i ispadao u šestu ligu, ovo je dobra godina mogli bi ponovo da se bore za istorijski uspeh. Rival "Jeleni" iz Harltpoola je poznatiji, ispali su iz četvrte lige prošle sezone, neće se vratiti, čak nisu ni toliko daleko od najgorih timova, mada teško da će ispasti. U lošoj su formi, na klupi više nego poznato lice. Kevina Filipsa se sećate kao golgetera Sanderlenda, ima i desetak nastupa za reprezentaciju početkom veka. Od januara je na klupi, bilo je poboljšanja proteklih par meseci, ali u poslednjih nekoliko nedelja igraju loše....

Ne propustite