Beton - Fradi protiv Čuke, Lil i Sparta!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 19.09.2023.
09:45
Izvor: Sportske.net

Evo koga smo odabrali.

Povezane vesti

 5966 Lille - Olimpija Ljubljana 1 (1.23)

"Doge" otvaraju grupnu fazu LK protiv Olimpije koja prvi put u istoriji igra grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. "Zmajčeki" će probati da se suprotstave favorizovanim Francuzima koji su za vikend prokockali pobedu u Bretanji protiv Rena. Domaćin je u kvalifikacijama posle velike borbe eliminisao Rijeku, to je verovatno dovoljna opomena da ne potcene još jedan tim sa prostora bivše Jugoslavije. Ipak, treba reći da francuski timovi ozbiljno shvataju evropska takmičenja, ne izvode oslabljene timove pa su šanse Olimpije da preživi na startu protiv tima iz mnogo jače lige minimalne.

5459 Sparta - Aris Limassol 1 (1.59)

Češki šampion nije uspeo da se domogne grupne faze LŠ, odlučujući je bio poraz od Kopenhagena, moraće da se zadovolje slabijim takmičenje. Ali, timovi iz Češke Republike neretko stižu do top osam faze LE, odnosno kasnijih rundi, sigurno da velikan sa "Letne" ima za cilj da što duže potraje u Evropi. Aris je prvi put osvojio kiparsku titulu prošle sezone, klasičan tim sa rajskog ostrva, iskusan, dosta je stranaca, većina su isluženi. Rasturili su BATE Borisov tokom leta, ispali od poljskog Rakova. U plej-ofu za LE su izbacili lako Slovan. Ipak, Aris je tim koji mnogo bolje igra kod kuće, ako Sparta ponovi partiju iz meča protiv zagrebačkog Dinama u kvalifikacijama, dobiće lako ovaj meč.

1624 Peterborough - Cheltenham 1 (1.51)

Odloženi meč engelske treće lige, Piterboro traži prekid loše serije protiv očajnog Čeltenama. Gosti sa jugozapada kao i prošle sezone imaju za cilj da ostanu u ligi, ali već su u problemima. Robinsi su baš očajni, bod iz sedam mečeva nisu dali gol u dosadašnjem toku prvenstva. Jedini bod je remi na "Fraton Parku" protiv Portsmuta kada su sačuvali "nulu". Njihova najbolja nada protiv "Poša" je slična, da što duže čuvaju početni rezultat. Tim Darena Fergusona, Ser Aleksovog sina je dobro počeo, ali ni oni nisu u formi. Ipak, Čeltenam je za tim iz Kembridžšajra koji ima ambiciju da se vrati u Čempionšip (ispali su pre dve sezone) idealan protivnik da ponovo krenu sa trijumfima...

5969 Ferencvaros - Čukarički 1 (1.23)

Čukarički igra istorijsku sezonu u Evropi, ali su protiv Olimpijakosa videli koliko je teško. Savladali su Zvezdu za vikend, biće istrošeni u Budimpešti, gde popularni "Fradi" očekuje pobedu. Nadali su se Ligi šampiona, naleteli na minu u vidu Klaksvika pa će sada morati da se zadovolje LK. Na klupu je sleteo naš Dejan Stanković, mađarski prvak u šampionatu je izgubio jednu utakmicu, ali svejedno, osim tih povremenih kikseva obično napuni rivala. Kvalitet domaćih u napadu, odlični Afrikanci, ali i bivši napadač Zvezde Pešić bi trebalo da budu prevaga u četvrtak u Budimpešti.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak