Beton i Mešalica - Ajaks i Zenit su sigurni!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 23.04.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

2308 Atletico MG - Penarol 1 (1.48)

O "Pevcima" smo pisali opširno pre par nedelja, tim iz Minas Žeraisa i ove godine ima velike ambicije, ponovo će napasti Kopa Libertadores koji su osvojili pre desetak godina. Stigao je Gabi Milito posle odličnih rezultata u domovini u "Bubama" iz Boke Juniorsa, a na jak roster dodati su Skarpa iz Foresta i Kolumbijac Palasios iz Nasional Medeljina. Hulk već cepa mreže, pa se Penjarolu ne piše dobro na "Mineirau". Domaći "crno-beli" su tukli Karakas i Rozario Sentral u prva dva meča. Urugvajci su veće ime, zato je kvota na favorita malo veća, ali je Penjarol daleko od nekadašnje slave. Od većih imena tu je Gaston Ramirez koga se sećate iz Sampdorije i Intera, teško da "zlatno-crni" mogu i da priprete Brazilcima.

2671 Always Ready - Cesar Vallejo 1 (1.30)

Always Ready je uvek spreman (kao što i ime kaže) da dobije na svom terenu. Ovaj bolivijski tim dolazi iz okoline La Paza, među oblacima su, što uvek daje prednost na domaćem terenu. Početkom decenije su igrali par puta u Kopa Libertadores, kada su recimo tukli Internasional i Korintijans kod kuće. Zovu ih "Milioneri", dolaze iz Alta gde žive imućniji Bolivijci, na distanci od prestoničke sirotinje. Imaju i boje kao River, odatle inspiracija. Always Ready je veliki favorit u trećem kolu Sudamerikane protiv "Pesnika" kako zovu Sezar Valjeho, peruanski tim kome je najpoznatiji pesnik iz ove zemlje "ustupio" ime. Gosti su prosečna ekipa, na stadionu u Altu već je pao mnogo kvalitetniji Nasional Medeljin, pa bi ovo trebalo da bude baš zicer.

1916 Ajax - Excelsior 1 (1.33)

Samo jedno pitanje imaju navijači Ajaksa, a to je kada će sezoni doći kraj. Ona je zaista košmarna, tim je peti na tabeli, teško će stići i Alkmar i plasirati se u LE. Ostaje Liga konferencija, odnosno razigravanje, sredinom nedelje u Amsterdam stiže Ekscelsior koji se davi, iako se jesenas u jednom trenutku činilo da bi mogli da završe u sredini tabele. Gosti iz Roterdama dugo nisu doneli bod sa strane i bez obzira na sve kikseve, Ajaks je mnogo kvalitetniji. Uz to "Kopljanici" su dobili u poslednjem meču kod kuće Tvente, redovno pune Ekscelsior, daju im u ovoj deceniji više od pet golova u proseku po meču, neće biti čudo ako ih napune i u četvrtak.

2960 Zenit - Rubin 1 (1.33)

Zenit štuca, iako imaju daleko jaču ekipu od moskovskih klubova i nemilice kupuju Brazilce, bez obzira na rat, Krasnodar im pravi problem, odnosno ne odustaje od trke za titulu. "Bikovima" su se isplatila ulaganja gazde Galickog u školu fudbala, pa imaju mlad i poletan tim. Ipak, Zenit je jači, samo moraće da napravi seriju pobeda kako bi završio posao. Na sever stižu Tatari, Rubin je po ekspresnom povratku iz lige, ostvario cilj, stabilizaciju u eliti. Vremena kada ih je slavni trener Berđajev doveo do dve titule su prošlost, tim iz Kazanja je prava srpska kolonija, sa Ranđelovićem, Drezgićem i ostalima, tu je i bivši štoper Partizana, Vujačić. Obezbedili su opstanak, opušteni su, Zenit ih je lako pobedio u Tatarstanu u prvom delu šampionata. Sudeći po poslednjim rezultatima, Rubin je već na raspustu.

MEŠALICA

1072 Coventry - Hull GGII (3.02)

Ovi timovi pokušavaju da se uvuku u plej-of na mala vrata. Koventri je pao nakon dobrih partija tokom zime, iskreno niko ih nije očekivao u top osam ekipa. Što se tiče "Tigrova" iz Hala, verovali smo da mogu među najboljih šest, ali sada će, teško stići Norič. Ipak, ako dobiju na ovom gostovanju, prišli bi "Kanarincima" na tri boda, pa bi u poslednjih 180 minuta sezone sačuvali neku nadu, mada ekipa sa istoka ima lakši raspored. Bilo kako bilo gostima bod ne znači ništa, ista situacija je sa "nebesko-plavima" koji imaju dva meča manje, ali i -9 od Noriča. Bod je ravan porazu za oba tima, utakmica bi trebalo da se otvori u nastavku.

2159 Rapid Vienna - Sturm 2&2-5 (3.44)

Tabela pomalo deluje nestvarno, već je finiš sezone, a Salcburg nije prvak. I ne samo to, "Bikovi" su u mrtvoj trci sa Šturmom. Tim iz Graca pred veliki derbi sa večitim šampionom, sredinom nedelje ide u prestonicu. Rival je Rapid koji će verovatno biti četvrti ili pet. "Zeleni" su bolji od rivala Austrije, ali su bečki klubovi u senci i Salburga, pa može se reći i Graca i Linca u poslednjih 15-tak godina. Šturm je nedavno minimalcem kod kuće dobio Rapid, ali ni ove, ni prošle sezone, izuzev u kupu nisu dobili na stadionu u Huteldorfu u 14. distriktu prestonice. No, bolja su ekipa, nalaze se u strašnoj seriji pobeda, euforija je u Gracu, dosta gostujućih navijača stiže u Beč, mogli bismo da vidimo "dvojku", ali i golove.

2563 Al Hilal - Al Ain gosti daju gol u drugom poluvremenu (2.44)

Ne ide bez Mitra, mada napad nije bio glavni problem u prvom meču polufinala azijske Lige šampiona, za favorizovani Al Hilal. Oni su naleteli na minu u Emiratima, kao da nije bila dovoljna opomena što je Al Ain izbacio Ronalda i Al Nasr u top osam fazi. Emiraćani su dobili sa 4:2, heroj je bio Sofijan Rahimi, Marokanac koji je spakovao tri gola Saudijcima. Sada će tim koji trenira slavni Ernan Krespo probati da sačuva 4:2 iz prvog meča. Na ruku im ide Mitrovićeva povreda, videćemo da li Malkom, Sergej, Neves, Kulibali mogu da nadoknade odsustvo "bombardera" i ipak prođu u finale. Gosti koji su dosta slabiji na papiru se neće samo braniti, odbrana Al Hilala je primila baš dosta golova u poslednjih desetak mečeva.

9709 Ferro Carril Oeste - Alvarado p.p. tačan rez. 0:0 (2.35)

Odradili smo domaći kao i obično, imamo zanimljiv predlog, Primera Nasional ili što će reći druga argentinska liga. Domaći Fero Karil je poznatiji, ali već dugo su van ozbiljnih stvari u Argentini, za njih su osamdesete i devedesete bile mnogo uspešnije. "Železničari" su na istoku najveći klub posle Velez Sarsfilda sa kojim imaju ogromno rivalstvo, ali kako rekosmo to je sada već davna prošlost. Nisu dobro startovali ni u ovoj sezoni, pogotovo kod kuće teško daju golove, pa nas čeka pravi "katanac" protiv Alvarada. Gosti su sa morske obale, sa Atlantika, Mar del Plata je poznato turističko mesto u regionu Buenos Ajresa, ali nije kao da su poznati po fudbalu. Nikada nisu igrali u eliti, neće ni ove, u lošoj su formi, više od 400 minuta nisu dali gol. Biće i dosta opreza pa je realno da mreže miruju u prvom poluvremenu.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak