Beton i mešalica - Argentina i Slovan su fiksevi, pljušti na Islandu

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.07.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Birajte fikseve i zamešajte.

Povezane vesti

BETON

 

7633 Argentina - Canada 1 (1.37)

 

Prvo polufinale Kopa Amerika, šampion Argentina protiv "Kanuksa" koji su odoleli protiv Venecuele i kao i "Gaučosi" dobili na penale. Samo, čini nam se da će "Crveni" teško naći isto rešenje za svetskog prvaka. Timovi su otvorili Kopu, Argentina je dobila sa 2:0, po nama će imati lakši meč nego protiv ipak tvrđeg Ekvadora. Bilo je iznenađenja na ovogodišnjem južnoameričkom šampionatu, ali očekujemo i da se Mesi probudi, neće to verovatno biti ubedljiva pobeda, ali svakako da bi favorit trebalo bez problema da ode u završnicu.

 

5326 Slovan Bratislava - Struga 1 (1.41)

 

Slovan je jedan od najjačih timova koji će početi kvalifikacije za Ligu šampiona od samog starta. Ekipa iz Bratislave je večiti šampion svoje zemlje, "nebesko-plavi" su trenutno u seriji od šest titula u nizu. Prošle godine su preživeli jesen u Ligi Konferencija, imaju dosta poznatih igrača. Stigao je Ivan Šaponjić, tu su Vajs Junior, Savidis, kao i niz reprezentativaca Gruzije, Austrije, Slovaćke. Dosta fudbalera još nisu počeli pripreme, Kašija, Strelec, Mak, Panamac Blekmen, Juraj Kucka, jer su igrali na kontinentalnim šampionatima. Zbog toga je kvota malo veća od očekivane, ali Struga je loša. Makedonski šampion je je odbranio titulu, prošle sezone su ispali od litvanskog Žalgirisa, ipak je Slovan mnogo ozbiljniji tim.

 

5323 Ordabasy - Petrocub 1 (1.49)

 

Pomalo je čudno što ovi klubovi predstavljaju svoje zemlje u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ordabaši je prekinuo dominaciju Astane, Petrokub Šerifa iz Tiraspolja. Verujemo u prolaz Kazahstanaca, liga im je neuporedivo ozbiljnija. Domaći "plavo-beki" su se pojačali, stigao je Šehović iz Partizana, pa par solidnih hrvatskih igrača, poznati Ukrajinac Plastun iz Ludogoreca, Brazilac Režinaldo, cilj im je da naprave neki bolji rezultat, ne u Ligi šampiona, ali da se domognu makar Lige Konferencija. Ne bi trebalo da imaju problema protiv malog tima iz Moldavije koji je prošle sezone od Makabi Tel Aviva primio pet golova u dva meča u Ligi Konferencija.

 

8319 Ulsan HD - Gwangju 1 (1.99)

 

Rizikovaćemo, ali Ulsan je strašan kod kuće, u vrhu su upravo zahvaljujući bodovima na domaćem terenu. Oni brane titulu ove sezone, ali nisu blistali, plus na ruku im ne ide tradicija poslednjih sezona protiv gostiju sa zapada države. Gvangžu je slabiji nego prošle sezone, nedostaje im najbolju napadač, albanski reprezentativac Asani. Idemo za formom "Tigrova", sve je otvoreno, lider Gimčon im beži bod....

 

MEŠALICA

 

 

8159 Fram Reykjavik - KR Reykjavik GGI (3.29)

 

Dva kluba iz sredine tabele, Fram je tim koji ipak igra bolje nego prošle sezone. Ovo je gradski derbi, jedan od mnogih u prestonici, no, ovo rivalstvo je starije od veka. Zbog svega toga obično ima više publike nego obično. Ono što je sigurno je da nema puno taktiziranja, golovi se ređaju kao na traci, a mi verujemo da će oba tima naći put do protivničke mreže već u prvom delu. Nema ni nekog pritiska, kako sada stvari stoje ima dosta slabijh timova, i jedni i drugi ciljaju plej-of, a zbog toga će morati da pobeđuju.

 

7320 Mirassol SP - CRB 1x&0-1 (3.48)

 

Mirasol jeste favorit protiv popularnih "Kardinala", "Lavovi" su u Sao Paolu obično solidni, maa "Žuti" teško da mogu da računaju na borbu za top četiri i promociju u elitu. Nekadašnji igrač Ređine i moskovskog Spartaka Mocart je okupio solidan tim, nekoliko igrača nastupalo je i na drugim kontinentima, doveli su i talentovane fudbalere većih klubova, a cilj je kao i prošle godine opstati. Mirasol se plasirao u Seriju B pre dve sezone, nemaju neke veće ambicije. "Kardinali" ne igraju dobro, teško nalaze put do protivničke mreže na strani. Prošle godine je bilo tesno, završilo 1:0 za Mirasol, pa bi i sada mogli da vidimo sličan rezultat.

 

8123 Mikkeli - KaPa x2&0-3 (2.24)

 

Zlo i gore, što bi rekli kladioničari. Sudar dva najgora tima u drugoj finskoj ligi, protiv Mikelija smo se kladili dva puta od početka sezone, sa polovičnim učinkom. Ali, ovi timovi su između sebe dali 21 gol, mada gosti iz Helsinkija imaju nešto efikasniji tim. I oni su slabi, samo, ako postignu gol, verovatno neće izgubiti. U prvom delu prvensta Kapila koja se tako zove po jednoj od četvrti prestonice je slavila sa 4:0.

 

8339 Gremio - Cruzeiro tim 1&2+ (2.49)

 

Zanimljiva opklada, bazično nam treba da Gremio prvi postigne gol i vidimo 2+ na celom meču, Nije nemoguće, kvota je solidna. Domaći "Nemci" igraju slabije nego po povratku iz Serije B prošle sezone, mada je recimo bod protiv Palmeirasa pre desetak dana kod kuće napredak. Što se tiče "Lisica", bolje stoje na tabeli, ali kao i obično "Rapose" mnogo bolje deluju na svom "Mineirau". Kruzeiro uvek ima problem na strani, ove godine baš ne uspevaju da postignu gol u gostima, dok je Gremio malo popravio formu, dobili su pre remija sa šampionom i prvaka Južne Amerike, Fluminense (ovih dana to nije baš neko veliko dostignuće). Prošle godine kada je Gremio slavio sa 3:0 u Porto Alegreu, ova opklada je došla...

 

Ne propustite