Beton i mešalica - "Dvojka" na Al Ahli nacrtana!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.06.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

2833 Sao Bernardo SP - Sampaio Correa 1 (1.53)

Treća brazilska liga, retko se odlučujemo na ove poteze, ali je recimo ovo takmičenje kvalitetnije od argentinske Primere Nasional (drugi rang) ili nekih elitnih rangova u ostalim zemljama Latinske Amerike. Sao Bernardo dolazi iz Sao Paula, jedan su od boljih timova u Seriji C, igraju Paulistu gde su tokom zime bili peti, što je predstavljalo dobar uvod za napad na viši rang u svebrazilskom šampionatu. "Tigrovi" imaju veliki broj veteran, nekolicina igrača nastupala je u Seriji A, svakako da su favoriti u sredu protiv Sampajo Koreje. Gosti su doneli bod sa četiri gostovanja, nisu dali gol. Ovaj tim dolazi iz Sao Luiša, na obali Atlantika, ispali su iz druge lige i imaju dosta problema da se naviknu na Seriju C. Pamte i bolja vremena, ekipa je dosta slabija nego prošle sezone, pa bi "Tigrovi" trebalo da dobiju bez problema.

2761 Breidablik - KA Akureyri 1 (1.46)

Iz vrelog Brazila idemo na Island. Breidablika se sećate iz kvalifikacija za Ligu šampiona, napravili su veliku stvar kada su na kraju završili u Ligi Konferencija i mada su izgubili sve mečeve tokom jeseni, ovo je bio istorijski uspeh za ekipu sa juga Rejkjavika. Ove sezone će probati da vrate titulu, imaju nekoliko reprezentativaca u postavi, kasne tri boda za Vikingurom. Ugostiće sredinom nedelje slabi Akureri, ekipu koja je pre dve godine bila vicešampion (kada je Breidablik bio prvak), ali je slabije odigrala prošli šampionat, a ove sezone su pretposlednji. Ni sa boljim timovima nisu dobro prolazi na ovom gostovanju...

2714 JIPPO - Mikkeli 1 (1.47)

Protiv Mikelija smo se kladili pre desetak dana, izgubili su kod kuće od KTP, mada su nas prethodno oborili u remiju protiv SJK Akademije. I dalje su bez pobede, poslednji na tabeli, u sredu gostuju u Severnoj Kareliji. JIPPO je tim koji je poslednjih godina na klackalici između drugog i trećeg ranga, vratili su se u ligu i dobro im je krenulo, treći su na tabeli. Ali, izgubili su dva poslednja meča, pa je gostovanje fenjeraša koga čega dug put na finsko-rusku granicu idealna prilika da se vrate na staze uspeha.

2987 Al Ittihad - Al Ahly Cairo 2 (1.48)

Priču znate, ne ispuštamo Al-Ali. Ovo je doba godine kada uđu u seriju pobeda i jure vodeće timove. Jer, imaju veliki broj zaostalih mečeva pošto u prvom delu sezone sve snage bace na to da potvrde dominaciju u afričkoj Ligi šampiona. I to kakvu dominaciju, "Crveni" su osvojili četiri od poslednjih pet kontinentalnih titula. Poslednje dve su delo bivšeg austrijskog selektora, Švajcarca Marsela Kolera čiji tim u ovom trenutku zaostaje 20 bodova za Piramidama, ali imaju sedam mečeva manje. Kako smo i savetovali, Al Ali je dobio Farko u Alesandriji, sada će opet gostovati na Mediteranu, rival je Al Itihad. Domaćin je obično u sredini tabele, ove godine su blizu vrha, dobro igraju kod kuće, ali je Al-Ali neuporediv.

MEŠALICA

2967 Guarani - Ituano p.p. tačan rez. 0:0 (2.50)

Biće mnogo straha u Sao Paulu, domaći Bugre je očajno startovao ove sezone u drugoj brazilskoj ligi, u Kampinasu su maštali o povratku u elitu, a sada su na pogrešnoj strani tabele. Ništa kod "Zelenih" ne funkcioniše, dali su samo šest golova u deset mečeva. Ituano je takođe loš, odbrana im je očajna, ovo je ekipa koja se pre tri sezone vratila iz treće lige, "Petlovi" su delovali prilično stabilno. U pitanju je gradski derbi Sao Paula, mada ovi timovi nisu rivali, Gvarani je mnogo veći klub. Verujemo da niko neće previše rizikovati do poluvremena, a ovo je bolja opklada nego pobeda domaćih na koju je kvota neočekivano mala...

2928 Yokohama Marinos - Sanfrecce Hiroshima GGI (3.67)

Očekujemo efikasan meč na "Nisan Stadionu". "Mornari" su pre dve godine vratili titulu, prošle sezone završili kao drugi, a ove sezone od plasmana u vrh nema ništa. Igraju loše, u donjem su domu, ko zna možda Hari Kjuel uskoro dobije otkaz. Nemaju šta da izgube protiv Sanfrećea, gosti iz Hirošime su pri vrhu, možda ponove rezultate iz prethodne dve sezone kada su bili treći. Žele više, "Purpurne" vodi Mihael Skibe, nekadašnji trener Dortmunda, osvojio je Liga kup pre dve godine, ali realno to je najmanje značajan trofej. Forsira napadačku igru, tim je najefikasniji u Džej-Ligi. S obzirom da Marinosima bod ne znači ništa, od početka će jurišati na gol rivala.

2277 Fram Reykjavik - HK Kopavogur 1&GG (2.82)

Fram je startovao sa par pobeda, ali je onda usledio pad, previše remija, ako je suditi po statistici, baš promašuju, ko zna možda će slabi Kopavogur platiti ceh. Gosti sa juga su pri dnu, ređaju poraze, izgubili su u prethodnom kolu pre pauze od Breidablika. Kada god igraju ova dva tima, pljušte golovi u obe mreže. Dodajemo i "keca" verujemo da će se Fram trgnuti, imaju bolji tim.

6583 Germany - Hungary Fullkrug strelac na meču (2.26)

Videli ste sve na otvaranju grupe A, Nemci su pregazili Škote, Mađarska glatko izgubila od Švajcaraca. Naše severne komšije su delovale loše, a kako je odbrana igrala zaslužili su i ubedljiviji poraz, iako su rezultatski bili u igri do samog kraja. Ono što je Švajcarska promašivala, Nemačka neće. Njima je Rosijev tim zadavao dosta problema u ovoj deceniji u međusobnim duelima u Ligi Nacija, ali i na prošlom EP, kada je bilo 1:1. Ipak, sada teško da Mađari imaju rešenje. Zatvorićemo ovu "mešalicu" sa Filkrugom kao strelcem. Ako ste čitali specijal, setite se da smo napisali da zamerke "Pancerima" da nemaju klasičnog napadača ne stoje, jer uvek neki igrač iz drugog plan, potcenjeni napadač iskoči na velikom takmičenju. I tada smo napadača Dortmunda apostrofirali kao moguće iznenađenje. Škotima je dao gol iako je igrao pola sata, još jedan mu je poništen. Sada bi prema najavama trebalo da počne. Ovaj veteran koji je kasno stigao u veliki klub bi mogao da krene stopama Klosea, Marija Gomeza, ili ranije Hrubeša, Ditera Milera i eksplodira na velikom takmičenju.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak