Beton i mešalica - Fiksevi na Čelsi, Monako i Njukasl, mogu li Jang bojsi da daju gol Barsi?

Autor: Milovan Longinov
utorak 01.10.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola i kombinacije.

Povezane vesti

BETON

 

7369 Vitoria Guimaraes - Celje 1 (1.45)

 

Igrali smo na Gimaraeš u kvalifikacija. "Konkvistadori" imaju solidan tim, lako su eliminisali Zrinjski i svakako da će biti favoriti na startu grupne faze LK protiv Celja. Slovenci nisu naivan tim, na kraju krajeva prvaci su svoje zemlje, ali ova ekipa ipak deluje slabije nego prošle sezone. "Grofovi" su već zaostali za Olimpijom, imaju tri poraza, odbrana deluje loše. Mada, delom je to posledica činjenice da Albert Riera zagovara otvoreniju igru. Protiv iskusnog tima kao što je Vitorija, koji važi za odličnog domaćina, teško da će se to isplatiti.

 

5349 Dinamo Zagreb - Monaco 2 (1.73)

 

U odnosu na prvo kolo, Dinamo je promenio trenera, Bjelica se vratio na klupu, pobedili su "bratsku" Lokomotivu za vikend, no nije to neko merilo. Čini se da su preslabi za ovo društvo, ok, Bajern je moćan, ali je i Monako, po nama, favorit za pobedu na "Maksimiru". "Kneževi" imaju sjajnu ekipu, Adi Hiter je napravio odličnu selekciju mladih igrača, veliki je ofanzivni potencijal. Uz to, ekipa ima pobednički mentalitet, redom okreću utakmice kada prvi prime gol. Nisu slučajno tukli Barsu, mi smo pričali i pre starta takmičenja da su "Modri" jedna od tri najslabije ekipe u Ligi šampiona, verujemo da će se to pokazati i u ovom susretu.

 

7619 Newcastle - AFC Wimbledon 1 (1.21)

 

Ovde ne bi trebalo da bude problema. "Svrake" su zaustavile Siti, malo će mešati Edi Hau karte, ali ne igraju Evropu, pre dve sezone su stigli do finala Liga kupa. Četvrtoligaš Vimbldon je trebalo da bude domaćin, samo njihov stadion je poplavljen, pa će igrati na severu. Jasno, nemaju veliku ambiciju, osim novca koji će dobiti od karata. Prilika da svi budu srećni i zadovoljni, Njukaslu je posao olakšan promenom domaćinstva, ekipa iz Londona će dobro popuniti kasu.

 

7376 Chelsea - Gent 1 (1.37)

 

Teško će "Indijanci" opstati u Londonu. Čelsi ima veliki broj igrača, to je razlog što Mareska može da kombinuje, da proba sa Nkunkuom, Maduekeom i još par fudbalera koji imaju manju minutažu. Belgijanci su ove sezone daleko od vrha, dosta promenjivih partija, nisu dobro igrali u pripremnom periodu, mada tokom leta su lako prošli kvalifikacije protiv slabih timova Vikingura i Silkeborga. Čelsi je jedan od favorita u ovom takmičenju, mada dug je put. Neke stvari na početku sezone su ohrabrujuće, italijanski menadžer će početi sa nekoliko startera iz pobede protiv Brajtona, videćemo hoće li fantastični četvorostruki strelac Kol Palmer biti na terenu od početka. Svejedno, "Plavci" su veliki favorit u ovom meču.

 

MEŠALICA

 

7605 Tigre - Independiente x&0-2 (2.94)

 

Baš miriše na remi. Dva prosečna tima, Tigre pamti i bolje dane. "Matadori" su se posle učešća u Kopa Libertadores našli u paklu nižeg ranga, vratili su se pre dve sezone. Ne uspevaju da se nađu u vrhu tabele, smenili su Nestora Gorosita početkom godine, ali ni Sebastijan Domingez nije pogurao stvari. Independiente igra tvrdo, na gol manje, "Crveni" su nešto bolji nego u prošlom prvenstvu, ali uz Bakaras su dali najmanje golova u ligi. Zato je odbrana među prve tri u ligu, što ih drži u sredini. Ne bi nas čudilo da ne bude golova u Viktoriji u utorak uveče.

 

5344 Barcelona - Young Boys GG&2+II (2.42)

 

Barsin niz je zaustavljen, doživeli su brodolom u Pamploni, primili četiri gola, sada se okreću Ligi šampiona gde ih je na startu iznenadio Monako. Stižu Jang Bojsi, znate već da su loše počeli domaću sezonu, ali je veliki cilj, nova sezona u Ligi šampiona ostvaren u plej-ofu. Švajcarski prvak je delovao nedoraslo protiv Vile, nisu dali gol, što smo očekivali, ali pružićemo im novu šansu. Prvo, nemaju šta da izgube, drugo Barselona će napasti od početka, rani gol bi mogao da otvori meč. Idealan scenario je da Barsa spusti gas u drugom poluvremenu što bi donelo svakako golove u nastavku i opušteniju utakmicu.

 

5351 RB Leipzig - Juventus p.p. tačan rez. 0:0 (2.98)

 

Logično, ako pratite  Bundesligu i Seriju A. Ovi timovi do sada nisu primili gol u nacionalnim šampionatima, verovatno se Lajpcig neće zaleteti, poznaju ćud Italijana koji igraju veoma sigurno, imaju iskusnu odbranu i ne bi imali ništa protiv da iz Nemačke donesu bod. Juve je slavio sa 3:1 protiv Lila, primili su taj gol u nadoknadi kada je sve bilo gotovo. Vlahović je imao više lopti protiv Đenove, ali slomili su domaćina tek u nastavku. Ako Juventus bude igrao kao u dosadašnjem toku sezone, vrlo je moguće da ne bude golova u prvom delu. Lajpcig je dva od poslednja četiri meča odigrao bez golova. Juventus je pre Đenove u tri meča Serije A odigrao 0:0.

 

7385 Heidenheim - Olimpija 1-1 (2.44)

 

Nemci bi trebalo da budu prejaki. Mada je Hajdenhajm apsolutni debitant u evropskim kupovima, oni ipak dolaze iz jakog takmičenja, dobili su Haken duplom pobedom u kvalifikacijama. Običmo kod kuće dobijaju slabije timove u šampionatu. Ovo je zlatno doba kluba, igraće maksimalno ozbiljno u LK. Olimpija je lider šampionata Slovenije, vodi ih iskusni Španac, Viktor Sančez, ima dosta stranaca u timu. "Zmajevi" su prošli Šerif pa Rijeku u plej-ofu, ovo je za Olimpiju druga sezona u nizu da igraju u grupnoj fazi LK. Ali tada su lagano izgubili protiv Lila oba meča, verovatno će sličmo proći i protiv nemačke ekipe.

 

Ne propustite