Beton i mešalica - Fiksevi u Južnoj Americi, goleada u Japanu

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.05.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Birajte!

Povezane vesti

BETON

 

4281 Malmo - Elfsborg 1 (1.44)

 

Prošle godine Elfsborg je iznenadio sve, drugo mesto za ekipu iz Borasa. Ali, "Osice" ne igraju dobro u novom šampionatu, prodali su odličnog islandskog golmana Valdimarsona Brentfordu, otišlo je još par igrača bez ugovora u jače klubove, a i dugogodišnji trener Džimi Telin odlazi u Aberdin u novoj sezoni. "Žuto-crni" imaju čak pet poraza u 11 mečeva u novom prvenstvu, daleko su od vrha, sigurno da neće ponoviti prošlogodišnji uspeh. Naravno, Malme je dominantan i ove sezone, iako ih Đurgarden prati. Šampion je na "Eledi" za vikend isprašio Kalmar, sigurno ni da se gostima sa zapada švedske ne piše dobro.

 

3461 Estudiantes de La Plata - Huachipato 1 (1.32)

 

Iskreno niko ovo nije očekivao, "Studenti" i Gremio su van mesta koja vode u top 16 Kopa Libertadores. Obično Argentinci i Brazilci vode glavnu reč, ali bolivijski Strongest je već obezbedio prvo mesto u grupi C, dok Huačipato, ako preživi u La Plati može do druge pozicije. I Gremio se nada, ali za Estudijantes, četvorostrukog prvaka Južne Amerike, situacija je jasna. Ako na svom "Hiršiju" pobede Čileance, biće drugi i proći u narednu fazu. Gosti iz Talkahuana, "Rudari" kako ih zovu jer je vlasnik kluba lokalna čeličana su šampioni Čilea, imaju bod više od "Lavova". Tukli su Gremio u Porto Alegreu, ali verujemo da će teško prirediti iznenađenje protiv Argentinaca koji baš retko gube bodove u La Plati i u prvenstvu Argentine.

 

3465 LDU Quito - U. de Deportes 1 (1.42)

 

Više smo očekivali od LDU Kita u Kopa Libertadores. Jer, osvojili su Sudamerikanu prošle godine, radi se o klubu koji je osvajao i južnoameričku krunu, koji je vratio titulu prošle sezone u vrlo kompetitivnoj ligi Ekvadora. A opet, u svojoj grupi su p0slednji i jedina šansa da nastave takmičenje i to u Sudamerikani kao treći je da pobede Peruance. Malo poznati Univerzitario de Deports dolazi iz Lime. "Merengesi" su posle deceniju prošle sezone vratiti titulu. Ovaj klub ima tradiciju angažovanja argentinskih trenera i igrača, i sada je na klupi iskusni Fabio Bustos koji je radio u velikom broju klubova širom kontinenta. Nije se proslavio u Brazilu, prošle sezone je sa Amerikom Mineiro ispao iz lige. Peruanci mnogo bolje igraju kod kuće u južnoameričkim takmičenjima, treba bi da vidimo laganog "keca".

 

4004 Delfin - Tomayapo 1 (1.30)

 

U ovoj grupi Kopa Sudamerikane takmičenje neće biti završeno sredinom nedelje, već u junu, pošto nisu kompletirani mečevi. Delfin, klub iz Ekvadora će u Manti ugostiti Tomajapo. Kako im ime kaže, Ekvadorci dolaze sa pacifičke obale iz velike luke ove sezone su pobedili samo Tomajapo u gostima. Rival je zalutao u Sudamerikanu, radi se o malom klubu iz Tarije koji debituje u južnoameričkim kupovima. Nisu dali gol, imaju jedan bod i završavaju takmičenje. Ako pobede "Delfini" će imati šansu da se eventualno protiv Internasionala u Porto Alegreu bore za odlazak u top 16 fazu Sudamerikane što bi bio veliki uspeh. Slavili su u Boliviji sa 2:0, još lakše bi trebalo da bude u Manti jer su gosti baš slabi.

 

MEŠALICA

 

4007 Fortaleza - Sportivo Trinidense tačan rez. 1:0, 2:0, 3:0 (2.09)

 

Fortaleza je prošle godine igrala finale u Sudamerikani, hvalili smo ih prethodnih godina, tim sa Atlantika je iskusan, prava argentinska kolonija, a zanimljivo da su neporaženi u prvih pet kola brazilskog šampionata. Imaju doduše četiri remija, ali primaju manje od gola po meču. "Lavovi" su u poslednja tri meča dva puta sačuvali mrežu, tukli su Boku u Seari, ako dobiju kao prvi idu dalje, bez baraža. Sportivo Trinidense smo predstavili kada su ugostili slavni argentinski klub, oni su iz Asunsiona, pre dve godine su se vratili u ligu, odmah bili treći. Ali, ovaj mali klub iz Santisima Trinidada, barija paragvajske prestonice ne može da parira mnogo jačim timovima, teško da će na "Kastelau" dati gol, a nadamo se da ih tim iskusnog argentinskog stručnjaka Huana Pabla Vojvode neće napuniti.

 

4012 Coquimbo - Bragantino GGII (3.39)

 

Ovo bi trebalo da bude otvoren meč. Jer, Bragantino mora da napadne i da se nada da Rasing koji ima bolji međusobni skor od Brazilaca neće pobediti Sporting Lukenjo. Ne verujemo u takav rasplet, ali svejedno, Red Bulov tim iz predgrađa Sao Paula nema šta da kalkuliše u Čileu. Domaći "Pirati" su ispali, igraju sam za prestiž, pa će možda uspeti da makar daju gol na oproštaju od međunarodnih takmičenja ove sezone. U svojoj Braganki su Brazilci slavili minimalcem.

 

5740 Yokohama Marinos - Kashiwa Reysol GG&4+ (2.91)

 

Jokohama Marinos je, slobodno se može reći, žrtvovala sezonu zbog azijske Lige šampiona. Sve su bacili na osvajanje kontinentalne krune, ali nisu uspeli. Za vikend je san srušen, odneli su prednost od jednog gola na revanš u Emirate, ali izgubili su 5:1 od Al Aina. Rezultat je previsok, dva gola su primili u nadoknadi kada su jurnuli napred, ali svejedno, "Mornari" i dalje nemaju titulu šampiona Azije. Sada se okreću Džej-Ligi, u okolinu Tokija stiže Kašiva koja je u vrhu tabele. Za njih je ovo najbolja sezona u dužem periodu, prošle su se jedva izvukli. U seriju su pobeda, niko ne veruje da će izdržati na vrhu, ali sa dosta samopouzdanja stižu u Jokohamu. Tim iz Čibe je jedna vrsta regionalnog rivala Marinosima, redovno gube na stadionu "Nisan". Hari Kjuel će narediti ofanzivu od početka, ali golovi su bolja opcija od pobede domaćina.

 

5671 SJK Akatemia - Mikkeli 2+I (2.18)

 

SJK Akademija je, kako joj i ime govori rezervni tim prvoligaša iz Senajokija. Sastoji se od klinaca iz Finske i sa drugih kontinenata koji pokušavaju da se izbore za profesionalni ugovor. Ima tu kvaliteta da se drže u drugoj ligi, ne vode računa kao i svi mladi, prateći timovi o odbrani. Na zapad Finske stiže Mikeli, njih znate sa lista, ekipa koja je prošle godine bila treća među drugoligašima, a sada će izgleda ispasti kao iz voza. "Plavi" imaju samo dva boda, svih ih pune, pa očekujemo da ovde bude golova od početka.

 

Ne propustite