Beton i mešalica - Galjardov stil je poznat!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 24.09.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Naši predlozi...

Povezane vesti

 BETON

5470 Braga - Maccabi Tel Aviv 1 (1.53)

Bivši finalista Braga je uvek opasna u kupovima, Portugalci su u ovom takmičenju (računamo i Kup UEFA) odigrali blizu 150 mečeva i imaju odličan procenat. "Arsenalistas" su pre tri godine igrali četvrtfinale, grupu obično prolaze bez problema. Jasno, ovo je novi sistem, ali u "kamenolomu" je baš teško igrati. Posle šoka u najvećem derbiju protiv Vitorije, tim je razbio Nasional na Madeiri. Sigurni su bili u kvalifikacijama kod kuće i mada je Makabi Tel Aviv šampion Izraela, čini se da Lazetić i njegova ekipa teško mogu da računaju i na bod na startu LE.

2904 Vikingur Reykjavik - Hafnarfjordur 1 (1.58)

"Vikinzi" su najbolji tim Islanda, uostalom u pitanju je vladajući šampion, vode mrtvu trku u plej-ofu sa Breidablikom, pod imperativom su pobede. Gosti nemaju nikakvu šansu, čak ni za Evropu, najbolja vremena su iza kluba iz luke južno od Rejkjavika. Oni nešto stariji se sećaju njihove vladavine polovinom prošle decenije, ali sada su dosta slabiji. Nemaju strance, ponosni su na svoju fudbalsku školu, ali nisu konkurentni pomenutim timovima koji se smenjuj na vrhu tabele. Od 2020. Hafnarfjordur redovno izvlači deblji kraj u sudaru sa Vikingurom.

5472 AZ Alkmaar - Elfsborg 1 (1.52)

Nezgodan početak za "Žute" iz Borasa, švedski vicešampion otvara u pokrajini koja izvozi sjajne sireve, ali i odlične fudbalere. AZ je dobra ekipa kojoj pripada budućnost, pre neku godinu je omladinski tim osvojio Ligu šampiona. Nekolicina momaka iz te ekipe je sada među seniorima, kao i svake godine prodaju najbolje, ovog leta je Pavlidis otišao u Benfiku, Sugavara u PL, od transfera su zaradili blizu 40 miliona evra. Nije kao da deluju posebno oslabljeno, prvi su na tabeli, samo dva boda su ispustili u šest mečeva, pre desetak dana su razneli Herenven, spakovali devet golova timu Robina Van Persija. Neće puno menjati, za vikend dočekuju Utreht, što nije lak meč, ali tim bivšeg igrača kluba Martena Martensa sigurno neće propustiti šansu da pobedom počne u LE.

MEŠALICA

3321 Liverpool - West Ham 1+I&2+II (2.13)

Očekivali smo veću kvotu, ali ipak moramo da pokušamo. Liverpul je brzo zaboravio kiks protiv Foresta, usledile su pobede u LŠ na "San Siru" i za vikend u prvenstvu, sada će u Liga kupu dočekati "Čekićare". Vest Hem je u nevolji, upozorili smo vas u najavi sezone da Lopetegi nije trener za njih, pa i pored silnih pojačanja deluju loše. Čelsi ih je razbio u prvom poluvremenu, priča se da će Španac brzo dobiti otkaz. Nemaju šta da izgube, Liverpul je aktuelni šampion u ovom takmičenju, upravo su Vest Hem prošle zime eliminisali na putu do poslednjeg Klopovog trofeja. Tada je bilo 5:1, i sada očekujemo dosta golova na "Enfildu".

3489 River Plate - Colo Colo 0-1I&1-2II (2.24)

Kako smo i pisali, povratak Marsela Galjarda na klupu "Milionera" će biti blagotvoran. River je dobio "Superklasiko", kao i obično tuča i tenzija su obeležili najveći meč južnoameričkog fudbala, Lanzini je utišao "Bombonjeru". Da li je kasno da pojure Velez na vrhu? Verovatno ne, ali prioritet je Kopa Libertadores. Galjardo je dva puta u prvom mandatu bio prvak Južne Amerike, izgubio jedno finale. Sada River ima 1:1 iz Čilea i tu je bilo gužve i crvenih kartona, jasno je da su na "Monumentalu" favoriti. Mi smo se ipak odlučili na kombinaciju golova, gostujući "Albosi" će se braniti bunkerom, a River je uvek oprezan, obično čekaju grešku rivala, to je Galjardov stil, njegove ekipe su taktički strašne, disciplinovane. Neće biti mnogo golova u Buenos Ajresu.

2979 Operario - Guarani GG (2.60)

Ova kvota će dodatno pasti jer je nerealna. Istina u pitanju je naša omiljena brazilska Serija B, rudnik za tipove koji se tiču "nestašice" golova. Ali, sada ćemo pokušati nešto drugo. "Bugre" je poslednji na tabeli, nekadašnji šampion sa kraja sedamdesetih proživljava težak period pre par godina su bili u Seriji A, ali se nisu dugo zadržali. Ekipa iz Kampinasa, siromašnog kraja Sao Paula gostuje u Parani. "Železničari" su se vratili iz treće lige, dobro im ide, jedina želja je opstanak. Igraju tvrdo, međutim Gvarani ima najgoru odbranu u ligi, a postigao je pet golova više od rivala. Oni su baš efikasni, neće se braniti, pa bismo mogli da vidimo neočekivano efikasnu utakmicu...

5479 Midtjylland - Hoffenheim GGI (3.59)

Nekako nam se čini da će ovo biti meč bez briga, poznavajući stil Hofenhajma, igranje na gol više, a i pristup Danaca koji kod kuće jurišaju na gol protivnika. LE je takmičenje, pogotovo u ovom formatu gde ima prostora da se igra bezbrižno, na gol više, gde pritisak nije toliko veliki. "Hofe" je poražen u Berlinu za vikend, ali dali su gol, gotovo smo sigurni da će ga postići i protiv danskog šampiona. "Vukovi"su vratili titulu nakon četiri sezone, šokirao ih je Slovan iz Bratislave u plej ofu za LŠ. Ređaju nakon par remija na startu pobede u domaćem šampionatu, nisu naivni, ako se utakmica rano otvori gledaćemo vatromet golova!

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak