Beton i Mešalica - Goleada na "Eland roudu"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 13.08.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Naši tipovi.

Povezane vesti

5417 Plzen - Kryvbas 1 (1.35)

Nagovestili smo u prvom meču, razlika u kvalitetu je velika, tim pre što se igralo na neutralnom terenu u Košicama. Ukrajinci nisu dorasli veoma ozbiljnom timu Plzena, bili su treči u ratnoj ukrajinskoj ligi prošle sezone, ali pretpostavljate koliko je tu problema zbog stvari van terena. Česi su na pragu plej-ofa, imaju dobar tim sa nekoliko bivših reprezentativaca (Vidra je najpoznatiji), par dobrih Južnoamerikanaca. Viktorija je najbolja češka ekipa posle praškog dueta, još od Pavela Vrbe neguje lepu igru zasnovanu na posedu, trebalo bi lako da potvrde prolazak u poslednju rundu kvalifikacija za LE. Podsetimo, Česi su prošle godine igrali četvrtfinale LK i pali u produžetku protiv Fiorentine.

6872 Libertad - Ameliano 1 (1.46)

Peruanski derbi u osmini finala Sudamerikane. Libertad je šampion, najbolja ekipa u državi, proletos su u Kopa Libertadores igrali solidno, bil treći iza Rivera i Nasionala. U baražu za nastavak takmičenja u Sudamerikani izbacili su čileansku Univerzidad Katoliku i sada imaju odličnu šansu da odu u top 8. Amelijano je manji klub, pre par godina su osvojili kup, ovo im je drugi izlazak u Sudamerikanu, samo prošle godine nisu prošli kvalifikacije. Libertad u nacionalnom prvenstvu lagano pobeđuje Amelijano iz godine u godinu, čini se da ovde nema dileme ko će u top osam fazu.

8491 Lincoln - Harrogate 1 (1.50)

Engleski liga kup, prvo kolo, još nema premijerligaša, Linkoln je ligu iznad gostiju. Ekipa sa istoka ostrva obično prođe par rundi u ovom takmičenju, za vikend su startovali pobedom na gostovanju Bartonu. Impsi su dva puta u poslednje četiri godine igrali baraž za Čempionšip, nisu uspeli, ali se radi o jednoj od jačih ekipa u trećoj ligi. Herogejt je prosečan četvrtoligaš, doduše prošle sezone su ih mnogi videli kao glavne kandidate za ispadanje iz engleske fudbalske piramide, ali su završili u sredini tabele. Ovo bi mogla da bude teža sezona, za vikend su poraženi na startu od novajlije Bromlija kod kuće. Verujemo u laku pobedu favorita...

5413 RFS - UE Santa Coloma 1 (1.22)

Kako se sve otvorilo Letoncima to je za priču. Pisali smo o RFS, klub koji je nastao kao omladinska škola Skonto Rige, pa bio deo Daugave. Kada su te priče propale, jedan od najbogatijih Letonaca, Artjoms Milovs je osnovao klub, dosta investirao pa su završili u vrhu. Prava su legija stranaca, sada se nalaze drugi put pred grupnom fazom. Igrali su LK pre dve godine, sada će ako izbace ekipu iz Andore ponovo u najgorem slučaju u to društvo. RFS ima 2:0 sa Pirineja, završiće posao u Rigi. U plej-ofu za Ligu Evrope igraće protiv poraženog iz LŠ duela Slovana i APOELA, gde Kiprani imaju težak zadatak. Ali, da ne gledamo tako daleko RFS ima veliku prednost protiv Santa Kolome, mnogo su bolja ekipa, amateri sa Pirineja nemaju šta da traže na Baltiku.

MEŠALICA

8482 Leeds - Middlesbrough 1+I&2+II (2.38)

Teško je prepričati šta je sve Lids na otvaranju sezone na "Eland Roudu" promašio protiv Portsmauta, kako je primao golove i vraćao se, na kraju 3:3, spasili su bod, ali je jasno da Danijel Farke ima problema u odbrani. Jorkširci na startu Liga kupa dočekuju "Tisajderse", Boro je slavio minimalcem protiv Svonsija, Velšane je srušila nekadašnja Zvezdina želja Late-Lat sa penala. Tim Majkla Kerika je sačuvao mrežu, ali teško da će to biti slučaj protiv Lidsa. I jednom i drugom timu ipak je promocija u PL mnogo važnija od ovog kupa, neće biti puno kalkulacija, prošle godine smo videli prave poplave golova u sudarima ovih ekipa koje nisu puno menjale u odnosu na prošlu sezone, 12 golova u dva meča. I sada verujemo u efikasnu utakmicu.

8702 San Lorenzo - Atletico MG x2&0-1 (3.17)

Jedna od zanimljivijih utakmica osmine finala Kopa Libertadores, dva bivša prvaka Južne Amerike. Biće dosta vatre na "Bideganu", ali verujemo da su gostujući "Petlovi" bliži porazu. Naravno, odluka će pasti u revanšu u Minas Žeraisu, ali po nama Brazilci neće izgubiti u čuvenoj Boedo četvrti u argentinskoj prestonici. Leandro Romanjoli je od San Lorenca napravio tvrd tim, završili su iza Palmeirasa u grupi, dali samo šest golova. U tekućem argentinskom prvenstvu im baš ne ide, za vikend je Atletiko Tukuman odneo bodeve sa "Novog Gasometra" kako je nezvanični naziv mitskog stadiona San Lorenca. Golovi su silan problem, imaju samo jednu pobedu u novoj sezoni i postižu manje od gola po meču. Nije neočekivano da igraju oprezno i probaju da ne izgube utakmicu, a onda iznenađenje potraže na "Mineirau" u revanšu.

5414 Lincoln Red Imps - Dinamo Minsk p.p. tačan rezultat 0:0 (3.05)

Dosta simpatija tim sa Gibraltara je pokupio kada su izbacili Maltežane iz Hamruna. Posle ih je Karabag preslišao u drugom kolu, ali svejedno, odiseja se nastavlja. Ako ispadnu od Dinamo Minska imaće i šansu u Ligi Konferencija. U pitanju je tim koji je ispisao istoriju, prvi ikada sa "stene" koji je igrao grupnu fazu u Evropi pre dve godine. Dinamo Minsk je nekadašnja perjanica Belorusije u SSSR, vratili su titulu posle gotovo 20 godina. Standard beloruskog fudbala je nizak, ovaj tim ima par prosečnih Brazilaca, nekoliko Afrikanaca, prošli su tesno Pjunik na startu, ispali od Ludogoreca u drugom kolu, mada su dobili jednu utakmicu. Sve u svemu, trebalo bi da gosti prođu, ali čini nam se da se ovde niko neće zaleteti i da bi odluka mogla da padne u nastavku.

6970 Rosario Central - Fortaleza 0-1 (2.54)

Još jedan argentinsko-brazilski duel u južnoameričkim kupovima. Derbi u Sudamerikani je sudar Boke i Kruzeira (imate tekst o ovom takmičenju u magazinu), a zanimljivo će biti u Rozariju gde "Kanalje" dočekuju Fortalezu. Domaćin je u odličnom raspoloženju, eliminisali su Internasional u prošlom kolu, pa dobili derbi grada protiv Njuelsa za vikend. Igraće kao i obično tvrdo, Fortaleza je odličan tim, prošle godine su igrali finale Sudamerikane. Često ih hvalimo na ovim stranama, tim iz Seare godinama pobeđuje sve prognoze. Spremni su za rat na "Arohitu", u svakom slučaju kada Rozario igra kod kuće, svega ima osim golova.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak