Beton i mešalica - Japan i Ekvador sigurice, Iranci ne primaju gol u Emiratima

Autor: Milovan Longinov
utorak 10.09.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Fiksevi i miksevi za kraj reprezentativne pauze.

Povezane vesti

BETON

 

4876 Bahrain - Japan 2 (1.26)

 

Baš će sićušni Bahrein teško odoleti protiv Japanaca, iako je ova zalivska selekcija šokirala Australiju krajem prošle nedelje, a i odolela u Emiratima pre toga. Na klupi je Bosanac, Dragan Talajić, kod nas malo poznat, ali legenda u Bahreinu i Saudi Arabiji. Ovaj Sarajlija je još pre 20 godina osvojio azijsku Ligu šampiona sa Al-Itihadom. Bio je tehnički direktor nacionalnog tima, nasledio je na klupu sada Huana Antonija Picija, tek je početak kvalifikacija, ako bi "Crveni" uspeli da zadrže top 2, plasirali bi se na Mundijal. To je malo verovatno, ali mogu makar do baraža. Ipak, tek je počelo, Japan je apsolutni favorit grupe, imaju strašnu ekipu sa Kubom, Kamadom, Asanom, kapitenom Endom, Itom, većina igrača je u renomiranim evropskim klubovima. "Samuraji" su u ovom trenutku najbolji tim Azije. Prošle godine su na Azijskom kupu u Kataru lako savladali Bahrein, verovatno će to i sada biti slučaj.

 

4844 Ecuador - Peru 1 (1.48)

 

Ekvadorci su se dobro držali u Koritibi, ali je Paketa prizemljio "Orlove" protiv Brazilaca. Ipak, ne bi trebalo da imaju veći problem u Kitu, među oblacima protiv Peruanaca. "Inke" su nezgodne kod kuće, zaustavili su Kolumbiju, ali ova generacija mnogo slabije igra na strani, imaju dosta problema sa realizacijom. Ekvadorci ne blistaju poslednjih par godina, pisali smo o ovoj selekciji u prošlom magazinu, ipak verujemo da imaju kvalitet da dobiju ovaj meč i naprave korak ka Mundijalu.

 

3049 Corinthians - EC Juventude 1 (1.62)

 

"Timao" je daleko od nekadašnjih standarda, i pored solidnih ulaganja od početka decenije. Gigant iz Sao Paula je pet godina bez ikakvih trofeja, stigli su u par kup finala, to im bolje ide nego šampionat gde su prošle godine završili na blamantnom 13. mestu. Ni ova sezona nije bolja, trenutno su u zoni ispadanja, ali se očekuje da ipak u poslednjoj trećini krenu ka sredini tabele. Na klupi je Argentinac Ramon Dijaz. Sezonu je počeo Mano Menezes, bivši selektr, pa je Antonio Oliveira bio trener do jula, kada ga je zamenio Dijaz. U ovoj sezoni, dva trenera iz kluba, Kosloski i Laruća su bili po sedam dana "čuvari klupe", pa eto možemo da kažemo da su crno-beli imali pet trenera ove sezone. Ovo je meč kupa, dolazi iz Žuventud iz Kašijasa, sa juga Brazila. "Zeleni" su se vratili u ligu, ide im solidno, mada su hronično loši na gostovanjima. Dobili su 2:1 prvi meč, ali verujemo da Korintijans može da nadoknadi prednost u revanšu.

 

1096 Harrogate - Doncaster 2 (1.82)

 

Ako se sećate najave četvrte engleske lige, rekli smo da je Herogejt jedan od kandidata za ispadanje iz profesionalnog fudbala. Ali, tako je bilo i prošle sezone pa je tim iz severnog Jorkšira bez problema preživeo. Donkaster je jedna od najboljih ekipa u ligi, prošle sezone kasno su krenuli u lov, stigli samo do plej-ofa elinisao ih je tim Kru Aleksandre. Sada Roversi cijaju direktnu promociju, dobili su četiri od pet mečeva, zaseli na čelo tabele, čini nam se da je razlika u kvalitetu velika u korist tima koji vodi bivši reprezentativac Severne Irske, Grant MekKen.

 

MEŠALICA

 

4834 Barnet - Altrincham 1-1&3+ (2.88)

 

U magazinu imate tekst o Gejtshedu koji vodi na tabeli Nacionalne Lige, za vikend su dobili baš Barnet u derbiju. Tako su londonske "Pčele" pale na šesto mesto. Imperativ je pobeda na "Košnici" protiv Altrinhema u utorak uveče, Barnet je izgubio dva od poslednja tri meča. Podsetimo, prošle godine su bili drugi iza neprikosnovenog Česterfilda, nisu uspeli kroz plej-of da stignu do četvrte lige. Ove sezone su prvi favoriti, još je rana faza, ali ovakve utakmice moraju da dobiju. Gostujući "Robinsi" dolaze iz okoline Mančestera, i oni su prošle godine bili u plej-ofu, kao četvrti u ligi, ispali su od Bromlija. Ova sezona je krenula lošije, teško će ponoviti uspeh. Ostali su bez Kon-Klarka, najboljeg igrača koga je odveo Piterboro, to se odrazilo na rezultate na startu. Barnet je prošle godine lako slavio u Južnom Londonu sa 3:0.

 

4461 Internacional - Fortaleza 0-1 (2.74)

 

Znate da obožavamo Fortalezu, maksimalno nas je ekipa iz Seare ispoštovala i ove i prethodnih sezona, ali najbolje ih je podržati kod kuće. Tim argentinskog trenera, Huana Pabla Vojvode vrvi od njegovih zemljaka, trenutno su sjajni, drugi na tabeli, kod kuće na "Kastelau" su fantastični. Braniće se u Porto Alegreu protiv "Crvenih" koji nisu puno pokazali ove sezone. Eduardo Kudet je smenjen polovinom jula, Rožer Maćado je preuzeo kormilo. U sredini su tabele, Internasional je veći klub, ostalo im je samo prvenstvo, ispali su iz kupa i Sudamerikane. Tesan meč, ne bi čudilo i da ne bude golova na "Beira Rio" u Porto Alegreu.

 

4886 Latvia - Faroe Islands p.p. tačan rez. 0:0 (2.46)

 

Očekivali smo veću kvotu, ali generalno ovde će dominirati pristup tima sa Baltika koji je pretrpeo katastrofu na otvaranju u Jermeniji. Farani su remizirali sa Makedoncima na svojim ostrvima, ovi timovi igrali su prošle sezone prijateljski meč, Letonija je dobila sa 1:0, gol je pao u drugom delu. Domaći su prosečna ekipa, na klupi je Italijan Nikolato koji je bio selektor u mlađim kategorijama "Azura", imaju iskusnu odbranu i manjak rešenja u ofanzivi. Farani su takođe prosek, moglo bi baš da bude oprezni ili dosadno, kako hoćete u utorak u Rigi.

 

4875 United Arab Emirates - Iran domaćin ne daje gol (2.20)

 

Ako pratite azijski fudbal, znate, Iranci ne primaju golove, teško ih daju, i protiv slabijih timova najčešće pobeđuju minimalcem. "Meli" tim je u prethodnom kolu u četvrtak baš sa 1:0 pobedio Kirgistan. Posle meča je nezadovoljni Taremi, napadač Intera rekao da zemlja malo ulaže u fudbal, da su tereni loši i da su rezultati iznad statusa koji fudbal ima kod države. Emiraćani su prosečni, Portugalac Bento je na klupi, tim je selektiran iz domaće lige gde dominiraju stranci. Tri od četiri poslednja meča su Emirati (računajući i dva u kvalifikacijama za Katar) izgubili od Irana sa 1:0. Biće vraški teško dati gol čvrstim i iskusnim gostima...

 

Ne propustite