Beton i mešalica - Kopenhagen mora!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 21.05.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Biramo najsigurnije tipove.

Povezane vesti

 BETON

2478 Aarhus - FC Copenhagen 2 (1.50)

"Lavovi" neće odbraniti titulu. Osim u nekom ludom raspletu situacije, biće drugi ili treći, a imaće u utorak, pred poslednje kolo jasniju sliku, Brondbi i Mitjitland igraju svoje mečeve dan ranije. Kopenhagen je većinu šansi izgubio porazom od lidera Mitjitlenda, pa je serija pobeda (zaokružena trijumfom protiv gradskog rivala Brondbija) devalvirana neuspehom u ključnom meču. Sada će na gostovanje u Arhus, ovo je zicer, moraju da se paze da ne izgube i treće mesto od Nordsjelanda što bi bila katastrofa. Domaći "Beli" su već na odmoru, neće ponoviti prošlu sezonu i ulazak u Evropu. Iskusni nemački trener i nekadašnji napadač Sitija, Uve Resler pruža šansu mlađima, tim sa Jitlanda je izgubio pet mečeva u nizu i trebalo bi da bude lak zalogaj za još uvek aktuelnog prvaka.

3308 Bragantino SP - Sousa 1 (1.18)

Ovo bi trebalo da bude lak posao za prvoligaša. Red Bul Bragantino je ekipa iz gornjeg doma kvaliteta u brazilskom fudbalu, ulaganja poznate kompanije su ih dovela i do finala Sudamerikane i igranja u Kopa Libertadores. Portugalac Pedro Kaišinja koji je radio i u Rendžersima (dugo je bio pomoćnik zemljaka Žozea Peišera) i ove sezone ima dobar tim. Tu su nekoliko povratnika iz Evrope poput Linkolna, Vitinje, Lukasa Evanđeliste, pa je jasno da su apsolutni favoriti u Braganki protiv četvrtoligaša Souze. Malo poznati "Krokodili sa istočne obale Atlantika će teško i pripretiti mnogo kvalitetnijeg i iskusnijem rivalu.

1640 HK Kopavogur - Valur 2 (1.53)

Sa Islanđanima ćemo se kao i obično družiti tokom leta, kada skandinavske lige budu dominirale u osiromašenoj listi, ovde smo izdvojili gostovanje vicešampiona Valura na jugu Rejkjavika. Domaći su prosečna ekipa, bez neki poznatih lica, jesu dobili dva poslednja meča, ali za njih je borba za opstanak zagarantovana. Valur je vicešampion, loše su startovali, ali ulaze u formu. Prva zvezda je naravno Galfi Sigurdson legenda gudbala na ostrvu koji se vratio kući, tu je ibivši američki reprezentativac Aron Johanson (bivši igrač Alkmara i Verdera), pa kapiten Elogson koji je takođe igrao u Nemačkoj za Bohum, mnogo je iskusnih igrača i nekolicina mlađih reprezentativaca Islanda. Ekipa je pravljena da se bori za titulu (čekaju je četiri godine) i ne bi smela da ima problema u ovom meču.

2735 Kongsvinger - Mjondalen 1 (1.51)

Kongsvinger je dobro krenuo u sezonu. Ovaj tim je bio mnogo kvalitetniji u prošlom veku kada su izlazili u Evropu, a poslednji put u eliti su bili pre 15-tak godina. Sada dele prvu poziciju sa Songdalom, možda bi ovo mogla da bude njihova godina. Dočekuju Mjondalen koji je izgubio na oba gostovanja u dosadašnjem delu sezone i nema neke veće ambicije. Ovaj tim je pre par godina bio u prvoj ligim ali su 2021. ispali. Posle je na klupi seo Škot Nikol, nekada igrač Hibsa. Imaju par Afrikanaca, tu je i Olsen, reprezentativac Farana, sve u svemu prosečna ekipa i za norveške standarde. Ovo je jedna vrsta regionalnog derbija, gosti imaju baš lošu tradiciju u Kongsvingeru.

MEŠALICA

2114 Luzern - Lausanne Ouchy 1&2+I&4+ (3.72)

Odlučili smo se za ovu kombinaciju jer je domaćin mnogo kvalitetniji, meč ne znači ništa, mali tim iz Lozane nije preživeo prvu sezonu u eliti. Oni su neočekivano ušli među najbolje, doveli nekoliko talentovanih igrača na pozajmicu, ali nije se isplatilo. Ovaj klub dolazi sa juga Lozane, ivice Ženevskoj jezera, iz turističkog gradića koji nema fudbalsku tradiciju. Iskreno, ovo je bila samo lepa sezona, teško da ćemo ih više gledati među najboljim klubovima Švajcarske. Lucern je završio ispod zone plej-ofa, u ligi za opstanak su prvi, ali sezona je razočaranje. Verovatno će za kraj napuniti nejakog rivala, dobili su ih na startu sezone kod kuće, ali i tada je Lozana Oši postigla gol. Verujemo u sličan scenario i u ovom meču...

4926 Velez Sarsfield - Newells Old Boys 0-1 (2.45)

Liga je tek počela, pisali smo u najavi, od ovih istorijski značajnih timova ne treba puno očekivati. Velez je uz mnogo kritika, pre svega na račun odbrane pao protiv Gimnazije u La Plari, dok su Njuelsi doneli bodove sa gostovanja slaboj Riestri, novajliji koji se nije proslavio ni u Liga kupu. Biće dosta opreza, tim Veleza je prosečan, biće i dosta straha, već par godina bivši šampion Južne Amerike je ispod svog nivoa. Treneri se poslednjih par sezona menjaju kao na traci, neće verovatno ni dugo potrajati Gustavo Kinteros koji je ime pravio u Ekvadoru i Boliviji, bio je selektor ovih reprezentacija. "Lepre" iz Rozarija su nešto stabilnija ekia, sa poznatim licima poput Banege, Vanđonija (sećate ga se po epizodi u Milanu), tu je i nekoliko solidnih Urugvajaca. Čeka nas tvrd meč na "Fortinu", četiri od pet poslednjih utakmica ovih rivala je prošlo bez dva gola, što nije neuobičajeno u Argentini.

1352 Ternana - Bari p.p. tačan rezultat 0:0 (3.02)

Pisali smo najavu prve utakmice, zahvalićete nam kasnije za tip "x2&0-2). Ternana možda nije bolji tim na papiru, ali imaju više samopouzdanja zbog finiša sezone. Bari je, ako pratite, znate, razočaranje u Seriji B i vrlo lako bi mogli da se presele u Seriju C, iako su najavljivali borbu za elitu. Šteta zbog navijača u Pulji, baš su verni, bilo ih je oko 35 000 na "Svetom Nikoli" u prvom meču i pored očajne sezone. Sada odluka pada u Umbriji, Ternana je u mnogo boljoj poziciji, ne samo zbog remija u prvom meču. Pravila su, da ako u oba meča rezultat bude izjednačen, ostaje bolje plasirani tim. To su u ovom slučaju "Le Fere" ili ti "Zveri" na lokalnom dijalektu. Dakle, ako domaći "crveno-zeleni" ne izgube, ispada Bari. Verovatno će se stvari rešavati u nastavku, kada će Bari morati da rizikuje...

3370 Al Hilal - Al Taee gost 1-2 gola (2.66)

Slavljenička atmosfera u četvrtak, Al Hilal je učinio ono što se očekivalo, osvojili su nadmoćno titulu ispred Ronalda i Al-Nasra. "Plavi talasi" su i najveći klub u Saudi Arabiji, najviše su novca uložili tokom saudijskog fudbalskog buma, sitgli su Mitrović, Sergej, Neves, Kulibali, Renan Lodi, marokanski golman Bunu, Brazilac Malkom, naravno i Nejmar koji se povredi. Drim-tim za ovu konkurenciju, nema šta, nije čudo što su nadmoćni. Neuspeh je zabeležen u Ligi Šampiona Azije, neočekivano su ispali od Al-Aina iz Emirata u polufinalu. Ovo nije kraj sezone, sledi finale kupa protiv napred pomenutog Ronalda i Al-Nasra krajem maja. Šampionu gostuje Al Tae kome je meč značajniji, bore se za opstanak. Ova ekipa sa severoistoka zemlje nema tako poznate strance, tu je Misiđan koga se sećate iz Ludogoreca, ali Holanđanin se nije proslavio. Najbolji igrač je vezista Mensa, Ganac je igrao za Bešiktaš. Klub je smenio Hrvata Režića pre mesec dana, iskusni Urugvajac Leonardo Ramos pokušava da izvadi kestenje iz vatre. Ne mogu sebi da priušte samo da se brane, verujemo da će postići makar jedan gol...

Ne propustite