Beton i Mešalica - Nema greške sa Brondbijem, goleada u Torinu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 24.05.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

 BETON

4357 Jagiellonia Bialystok - Warta Poznan 1 (1.48)

Pita se Jagelonija. Tim sa istoka Poljske je prvi na tabeli, imaju isti broj bodova kao i Slask, nisu uspeli da dobiju prošle nedelje na gostovanju Pjastu, ali i dalje sve drže u svojim rukama. Iako su "crveno-žuti" poravnati sa Slaskom, odlučuje međusobni skor, imaju prednost. Situacija je vrlo jasna, ako dobiju Vartu na granici sa Belorusijom će slaviti titulu. Jedini rival Slask poslednjeg dana sezone gostuje nezainteresovanom Rakovu koji je davno predao krunu, ali kako rekosmo, tri boda za Jageloniju i napraviće najveći uspeh u istoriji. U Bijalstok stiže Varta, "Zeleni" su tik iznad linije ispadanja, mogli bi da ispadnu ako Korona dobije Vartinog gradskog rivala Leh u Poznanju. Ali, Jagelonije se to ne tiče, na korak su od fantastičnog uspeha.

4100 Fakel Voronezh - FC Akhmat Grozny 1 (1.62)

Fakel je imao solidnu sezonu, iskreno, mnogi su očekivali da opstanu, oni će u najgorem slučaju igrati baraž za opstanak. Ali, imaju šansu, u Voronješ stižu Čečeni koji su u sredini tabele, nije im strano da ne zapinju u ovakvim mečevima. Za Fakel bi pobeda verovatno značila opstanak, ako Ural ne dobije CSKA u Moskvi, ili Orenburg ne savlada kod kuće Stankovićev novi klub Spartak, "Plavi" opstaju i bez plej-auta. Oni imaju samo bod manje od pomenutih rivala, ali i lakši meč. Zanimljivo da su u prvom delu šampionata slavili u Groznom, Ahmat kao i obično preživljava bez problema, delom i zbog politike. Servirali su nekoliko iznenađenja ovog proleća, ali čini nam se da bi motiv domaćina mogao da presudi.

4302 Brondby - Aarhus 1 (1.37)

Dvoje su se svađali, treći koristi. Dok su mnogi videli Kopenhagen i Mitjitland kao dva glavna kandidata za titulu, Brondbi se prikrao i sada je na pobedu od titule. U Danskoj odlučuje gol razlika, "plavo-žuti" iz Vestenena imaju +7 u odnosu na Mitjiltand, pre svega zahvaljujući granitnoj odbrani. To ih dovodi u idealnu poziciju, ako na jugu Kopenhagena padne Arhus, Brondbi će posle tri sezone vratiti titulu. Arhus je na odmoru odavno, izgubili su šest mečeva u nizu, završiće kao peti, van Evrope. Na krcatom stadionu Brondbi neće pogrešiti...

4276 Malmo FF - Kalmar 1 (1.25)

Malme vodi posle desetak kola u Švedskoj, apsolutni su favoriti za odbranu titule. Prošle nedelje nisu slavili u Geteborgu protiv Hakena, ali sve bi mogli da naplate Kalmaru. Zanimljivo, sa timom sa Baltika imaju problema poslednjih godina. "Crvena braća" redovno muče najbolji švedski tim, dobili su dva od tri puta Malme u poslednjih par sezona. Zanimljivo da su u pet mečeva u poslednje tri i po godine ovi rivali odigrali utakmice u kojima je neko od timova slavio sa 1:0. Ne bi trebalo očekivati ni puno golova. Teško da će Kalmar koji je loše startovao i izgleda da će imati znatno težu sezonu od prethodnih preživeti gostovanje na "Eledi".

MEŠALICA

1306 Juventus - Monza GG&1+I&1+II (2.56)

Zanimljiva kombinacija golova, verujemo u spušteni gard oba tima na zatvaranju sezone u Torinu. Juventus se vratio ih minusa od tri gola u ponedeljak protiv Bolonje, Montero je vodio tim posle smene Alegrija, pokazali su borbeni duh, odigrali sjajno drugo poluvreme. Urugvajac je privremeno rešenje, čeka se Tijago Mota. Monca je odigrala i drugu prvoligašku sezonu dobro. završava u sredini, Rafaele Paladino je prošle sezone bio streptomicin za klub svoje mladosti. Prošle godine je Moncu vodio do duple pobede protiv Juventusa, njegov tim je jesenas izgubio kod kuće od Alegrija. U svakom od tri meča posle istorijskog ulaska u elitu, Lombardijci su dali gol Juventusu, verujemo da će tako biti i ovog puta.

2119 Young Boys - Winterthur GGI (3.63)

Ako je bilo očekivano da Jang Bojsi odbrane titulu, Vintertur je imao sezonu iz snova. Mali klub iz okoline Ciriha koji se prošle sezone jedva spasio je završio u plej-ofu, biće šesti što je najbolji plasman u novijoj istoriji. Kupili su mnoge odličnom, napadačkom igrom. Iza renesanse stoji Patrik Ramen bivši igrač i trener Briža koji je radio i u mladoj reprezentaciji Švajcarske. "Crveno-beli" su redovno gubili ove sezone od šampiona, ali su dali gol u svakom meču, u dve od tri utakmice smo videli golove u obe mreže do poluvremena. Red je da se odbrane opet opuste, tim pre što je atmosfera svečarska, proslava odbrane titule u Bernu.

4192 Godoy Cruz - San Lorenzo 1x&0-1 (3.08)

Godoj je lože krenuo u novu sezonu, bod iz dva meča, ali ne menja stvar, pisali smo o "Vinarima" koji igraju odlično već godinama i u vrhu su argentinskog fudbala. U Mendozu stiže San Lorenco koji je takođe bez pobede, ali primili su dva gola što je za njih zaista neuobičajeno. Oni su ozloglašeni kada je u pitanju igranje na mali broj golova. Ovo su defanzivne ekipe, teško je trijumfovati na "La Bodegi", šest poslednjih mečeva su završeni od 0-1 gola, a "Sveci" nisu slavili na ovom gostovanju od 2016. godine.

4113 Bohemians - Pardubice 1+I&2+II (2.79)

U Vršovice stižu Pardubice, meč je revijalni, praški "Kenguri" su prvi u grupi za ispadanje, gosti su opstali, potvrdili su 13. mesto pokerom protiv Karvine, idu na izlet u prestonicu. Kada nema pritiska, golovi su prva opcija, čini nam se da, iako ovi timovi nisu baš efikasni da bismo mogli da gledamo reviju golova. Bohemijans u poslednje vreme izvodi nešto mlađe igrače kako bi sticali iskustvo, pa je bolje kladiti se na golove nego na konačan ishod.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak