Beton i mešalica - Rumuni, Kolumbijci i Arapi su fiksevi, tvrdo u Severnoj Irskoj

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.10.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Fiksevi kola i mešalica za ovo kolo.

Povezane vesti

5794 Lithuania - Romania 2 (1.52)

 

Čini se da su Rumuni prejaki za ovu grupu. Naše komšije su zabeležile sve tri pobede i čini se da će protiv slabih rivala izboriti plasman, odnosno povratak u grupu B bez problema. Za vikend su imali lak izlet na rajsko ostrvo, rasturili su Kipar, sada se sele na Baltik gde ih čeka Litvanija. "Zeleni" su očajni, izgubili su sva tri meča, radi se o timu koji ponekad može da bude neugodan u Kaunasu, ali je Rumunuja mnogo bolja. Sa odličnim igračima iz Serije A. Marinom, Manom, Mihailom, ali i Dragušinom iz Totenhema ne bi trebalo da imaju nikakvih problema.

 

5795 Colombia - Chile 1 (1.45)

 

Kolumbija je pala u formi, "Los Kafeterosi" su šokirani u Boliviji, doživeli su prvi poraz u regularnim delu posle gotovo dve godine. Sigurno da to neće uticati na plasman na Mundijal jer imaju lepu zalihu, plus čak šest timova ide direktno na šampionat sveta. U Barankilju koja je prava tvrđava i gde je nedavno pala Argentina stiže očajni Čile. "La Roha" je izvršila smenu generacija, loši su, dali su svega dva gola u desetak mečeva. Teško da mogu da se nadaju da će održati početni rezultat, postoji ne mala razlika u kvalitetu, Kolumbija će dobiti Čileance i učvrstiti se u vrhu kvalifikacione CONMEBOL grupe.

 

5811 Saudi Arabia - Bahrein 1 (1.51)

 

Biti ili ne biti za Manćinija. Pljušte kritike, lako su izgubili od Japana, ali i dalje imaju solidne šanse jer je Australija neočekivano loša, za drugo mesto i direktan plasman mogli bi da se bore sa komšijama iz Bahreina. Ove dve zemlje deli most, Bahrein je u geopolitičkoj orbiti moćnog komšije, ali iako su manja zemlja, imali su dosta uspeha u međusobnim mečevima. Ipak, sada je drugačije, ipak je Saudi Arabija bolja, Bahrein jeste napravio iznenađenje protiv "Kengura", mi ipak verujemo u pobedu domaćih.

 

5875 Sao Paulo - Vasco da Gama 1 (1.76)

 

Sao Paulo ima turbulentnu sezonu. "Trikolori" su ispali od Botafoga na penale u Kopa Libertadores top 8, imaju osvojen Superkup, ali cilj je izboriti plasman ponovo u južnoameričku elitu. Na mitski "Morumbi" stiže Vasko koji je nezgodna ekipa i sa Kutinjom i Pajeom ipak ima bolji sastav nego prošle sezone kada su se jedva spasili ispadanja. Sada bi sredina tabele, ako zadrže formu u finišu mogla da donese i Sudamerikanu, ali i dobru osnovu za narednu sezonu. Sao Paulo je godinama jedan od najboljih domaćina lige i to je glavni motiv za ovu opkladu.

 

MEŠALICA

 

5879 Corinthians - Atletico PR x2&0-2 (2.94)

 

Čudno je videti ova dva kluba u donjem domu, a situacija u Korintijansu je kritična. Pisali smo par puta poslednjih godina o krizi ovog kluba koji nema trofeje poslednjih pet godina. "Timao" je u zoni ispadanja, kao i obično, bolje im ide u kupovima gde su u Sudamerikani stigli do polufinala, kao i u domaćem kupu. No, Serija A je sada prioritet, bila bi baš bruka da ispadnu. Kao i Korintijans i Atletiko Paranaense je smenio već dva trenera ove sezone, i kod njih je sada na klupi Argentina Lućo Gonzales (domaće vodi Ramon Dijaz), bolje igraju na strani i po nama umeće da iskoriste pritisak crno-belih. Miriše na remi sa malo golova...

 

5878 Flamengo - Fluminense PSN 1 (2.89)

 

Najveća utakmica u Južnoj Americi uz Superklasiko, veliki derbi Rija koji oba tima dočekuju u lošem raspoloženju. Rivali sa "Marakane" su baš očajni, pogotovo se to odnosi na Flu koji je u borbi za opstanak u Seriji A, ispali su od Atletiko Mineira u Kopa Libertadores, predaće titulu osvojenu prošle sezone. Tvorac uspeha, Fernando Diniz je smenjen pre nekoliko meseci, ali ni bivši selektor Brazila, Mano Menezes, osim inicijelno nije popravio stvari. Flamengo je šokiran od Penjarola u Kopa Libertadores, ali za razliku od najvećeg rivala četvrti su u ligi i još imaju neku šansu da spasu sezonu. Obično je napeto, nema mnogo golova, Flamengo je bolji tim, kvota da će pobediti bez primljenog gola je odlična.

 

5793 Northern Ireland - Bulgaria 0-1I&0-1II (1.92)

 

Zlo i gore što bi rekli kladioničari. Bugari nisu savladali Luksemburg, ni Severni Irci Belorusiju, u ovoj grupi loših timova bitka za prvo mesto je otvorena. Niko ne zaslužuje da prođe, a ono što pada u oči je da gotovo niko ne može mi da postigne gol. Bugari su u septembru pobedili minimalcem ostrvljane, sada putuju na "Vindzor Park" gde su nekada strahovale i jače ekipe. Ali, Severna Irska je daleko oz ozbiljnog tima, malo golova je najbolja opcija, ovaj meč zaista može da ode u bilo koji od tri znaka.

 

5807 Kyrgystzan - North Korea 2&2-4 (3.61)

 

Azijske kvalifikacije, Severna Koreja je verovatno bolja od centralno-azijske države, oba tima su nepoznanica, gosti jer dolaze iz najtajnovitije zemlje na svetu, domaćin jer nema neke poznatije igrače. Kirgistan je dosta slabiji od Uzbekistana, nema naftu pa manje ulažu, ima nekoliko igrača u komšiluku, par u Turskoj u nižim ligama. Uglavnom, bolji su kod kuće, zaustavili su neke bolje timove poput Omana, ali Severna Koreja je ipak organizovanija, disciplinovanija i fizički spremnija. Bolji su kod kuće, ali umeju da budu tvrdi na strani, mogli bi do pobede na ovom dugom putovanju, čini nam se da bi moglo da bude i makar dva gola...

 

Ne propustite