Beton i mešalica - Sao Paolo je veliki favorit, a kvota odlična!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.07.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

8647 Sao Paulo - Gremio 1 (1.69)

Brazilski šampionat se posle pauze nastavlja sredinom nedelje, doduše nekompletnim kolom jer par timova igra baraž Sudamerikane. "Trikolor" na "Morumbiju" dočekuje Gremio koji je, pisali smo, platio ceh igranju u Kopa Libertadores i deluje znatno lošije nego prošle sezone. Ekipa iz Porto Alegrea, iako više nego solidna na papiru ima mnogo problema pre svega na gostovanjima. Sa šest putovanja doneli su svega bod, teško da mogu da odole protiv domaćina koji je u seriji od tri pobede pred svojim navijačima. Sao Paulo za cilj ima povratak u Kopa Libertadores, ove sezone su u top 16. Pre par meseci je Tijaga Karpinija smenio Argentinac Zubeldija (sa LDU Kitom osvojio Sudamerikanu prošle sezone), ima moćan tim sa zemljacima Kalerijem i Frankom, tu su iskusni domaći igrači Rafinja, Lusijano, Lukaš Moura, Paragvajac Bobadilja. Sigurno da Sao Paulo ima tim za novi plasman u top pet, velikan je veliki favorit u ovom meču.

9697 Cruz Azul - Tijuana 1 (1.53)

Pisali smo o startu meksičkog šampionata, "Mašina" iz Meksiko Sitija je izgubila od gradskog rivala Amerike finale plej-of, ove sezone će "nebesko-plavi" ponovo napasti titulu. Vratili su se na svoj nekadašnji stadion (nekada se zvao "Plavi stadion", zbog radova na "Asteki" pred naredni Mundijal. Njihov nekadašnji dom je prava tvrđava, dosta je nostalgije, dobro su počeli sezonu, sa dve pobede. Ali, to nije iznenađenje, mnogima nije jasno kako je gostujuća Tihuana perfektna nakon prva dva kola. Gosti sa američke granice su otvorili šampionat pobedom protiv Keretara u gostima, a onda su u donjoj Kaliforniji srušili Gvaladalaharu. Ipak, ova ekipa je godinama među najgorima u ligi, očekujemo da padnu već u četvrtak.

2286 LDU Quito - Always Ready 1 (1.24)

Ovo je verovatno najsigurniji par u baražu Sudamerikane. LDU brani trofej, titula osvojena protiv Fortaleze prošle sezone im je donela plasman u Kopa Libertadores, ali nisu uspeli da se dokopaju top 16 faze. Nastaviće kao trećeplasirani iza kolumbijskog Huniora i Botafoga. Za nastavak u takmičenju u kome su dva puta trijumfovali igraće protiv bolivijskog tima Always Ready. Kao i svi bolivijski timove "crveno-beli" su mnogo bolji na svom "El Altu", pa je za njih najvažnije da ne izgube velikom razlikom na popularnoj "Beloj kući" odnosno stadionu "Delgado".

1176 New York Red Bulls - Club de Foot Montreal 1 (1.43)

Njujork ima tim sposoban da se plasira u plej-of, ali verovatno nisu konkurentni da naprave nešto više. Prošle sezone su "Bikovi" bili osmi i ispali odmah u prvom kolu, pa bi prolazak jedne runde svakako bio uspeh. Na klupi je nekadašnji trener Herte i moskovskog Dinama Sandro Švarc. Ekipa je daleko od moćne, predstavlja ili "inkubator" za mlade igrače Red Bula ili korak do penzije kada je u pitanju Šveđanin Emil Forsberg. Gosti iz Kanade su loši, doduše mogli bi da dohvate makar plej-in što je svakako napredak. Ali, Montreal je hronično loš u gostovanjima...

MEŠALICA

9364 Instituto Cordoba - Independiente 1x&GG (3.19)

Malo golova je očekivano jer "Đavoli" iz Independientea su oba meča na strani od početka šampionata odigrali bez golova, protiv Defense i Platensea. Ali, Instituto se neće zadovoljiti bodom, igraju odlično dobili su tri od pet mečeva, imaju odličnog napadača Santjaga Rodrigeza koji je otkrovenje, daje golove kao na traci. Na "Peronu" je teško igrati, kao i ostali timovi iz Kordobe, "crveno-beli" pritiskaju kod kuće. Independiente može da postigne gol, imaju solidnu tradiciju na ovom gostovanju, hrabriji mogu da probaju tačan rezultat 1:1.

9488 Santa Fe - Deportivo Pasto p.p. tačan rezultat 0:0 (2.62)

Sredinom nedelje počinje kolumbijski šampionat. Deportivo Pasto pamti bolja vremena ali su poslednji put trčali za titulu krajem prošle decenije. Sada su u sredini tabele, idu u Bogotu. Domaći Independiente je takođe prosečan, ali na "El Kampinu" igraju bolje. Nekada su mnogo više značili i van granica Kolumbije, najveće ime je sada Ugo Rodaljega koga se verovatno sećate iz PL gde je igrao za Vigan i Fulam. Kapiten je na kraju karijere, ima par saigrača koji su takođe nastupakli u Evropi. Biće tesno, mada su domaći "Kardinali" bolji tim. Probaćemo sa opkladom da nema golova u prvom delu, početak je, biće dosta opreza, takođe poslednjih godina u sudarima ovih timova mreže redovno miruju u prvom poluvremenu.

1183 Los Angeles FC - Real Salt Lake 1+I&2+II (2.23)

Veliko iznenađenje za vikend. lider Zapada je pretrpeo katastrofu kod kuće od Kolumbusa, bilo je 5:1 za goste iz Ohaja koji su napunili Uga Ljorisa. "Zlatno-crni" su ostali bez isključenih Palensije i Murilja, ali to se dešavalo u finišu. Uzdrmani dočekuju derbi konferencije, u Kaliforniju stiže odlični Real iz Solt Lejk Sitija. Gosti iz Jute su praktično izjednačeni sa Los Anđelesom, ali imaju meč više. Ovo će biti spektakl, dva tima koji su u vrhu po kvalitetu, sigurno neće biti puno taktiziranja. Ni gosti iz Jute nisu blistali za vikend u Portlandu, glatko su izgubili. Zato za vodeće timove Zapada ovo predstavlja priliku za iskupljenje. Golovi su najbolja opcija...

8648 Fortaleza - Vitoria x-1 (4.45)

Fortaleza, prošlogodišnji finalista Sudamerikane je odlična na obali Atlantika i već godinama su u vrhu. Kvalitet su demonstrirali i u pobedi na "Marakani" protiv Flamenga, pa u sjajnom raspoloženju dočekuju Vitoriju. Gosti iz Baije su se vratili u ligu i to kao prvoplasiran, ima tu poznatih lica, kolumbijski veteran (sećate ga se iz Milana) Zapata, pa bivši igrač Fortaleze, Osvaldo. Jedini cilj je opstanak, dobro su počeli, ali sada igraju sve slabije. Vitorija verovatno u Seari može da izdrži bunkerom do poluvremena, ali su "Lavovi" neuporedivo jača ekipa...

Ne propustite