Beton i mešalica - Tačku stavlja Luis Suarez!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.09.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Evo šta se očekuje...

Povezane vesti

 BETON

2967 Uruguay - Paraguay 1 (1.58)

Istorijska utakmica, tačku stavlja Luis Suarez, atmosfera će biti svečarska, ali teško da će Paragvajci pokvariti žurku. "Gvaraniji" nemaju nešto novo da ponude, čvrsta odbrana, rigidan fudbal, krađa vremena. Ako pogledate ove kvalifikacije gosti su od Argentine i Kolumbije gubili minimalcem, ali i kada prime gol ništa se ne menja. Na drugoj strani "Loko Bijelsa" je ugradio svoje principe u urugvajsku igru, plešu na momente, tukli su i svetskog prvaka, imaju samo bod manje od Argentinaca. Lako će se plasirati na Mundijal, ali sigurno da neće odustati od napadačkom principa. Paragvaj je dao samo jedan gol, koliko i poslednju Peru, doduše Gustavo Alfaro koji je poznat kao konzervativan trener je oformio dobru odbranu predvođenu iskusnim Gomezom. Samo tri puta su im rivali tresli mrežu, ali svejedno, ne vidimo nijedan drugi ishod osim pobede domaćina u Montevideu.

3586 Ehime - Yokohama 2 (1.38)

Jokohama je ostala bez gradskog derbija ove sezone nakon što je lokalni tim ispao u drugu Džej-Ligu. "Flugelsi" su zanimljiv klub, nastao na ruševinama nekadašnjeg tima čiji su se navijači pobunili protiv spajanja sa mnogo poznatijim Marinosima. Oni su jedan od onih klubova čoji su navijači i vlasnici. Orbitiraju između dva prva ranga u ovoj deceniji, blizu su ekspresnog povratka u elitu, ovo je sjajna šansa za nove bodove. Rival, Eime se nakon par sezona vratio među drugoligaše, ostvarili su cilj i izbegli borbu za opstanak. Ipak, razlika u kvalitetu je primetna, verovatno će Jokohama dobiti bez problema na Šikoku, jednom od južnih japanskih ostrva.

4167 Deportes Magallanes - Colo Colo 2 (1.43)

"Los Albosi" su u četvrtfinalu Kopa Libertadores, čeka ih spektakl protiv River Plate za desetak dana, tokom pauze gostovaće u kupu Čilea u predgrađu prestonice, San Bernardu. Rival je drugoligaš Magaljaneš, tim koji je ispao prošle sezone i moraće šansu za povratak da potraži u plej-ofu, nemaju šanse za prvo mesto. "Plavo-beli" su istorijski značajan tim, ali bez nekih uspeha posle Drugog Svetskog Rata. Najpoznatiji igrač im je 40-godišnji Argentinac Larivej koga se sećate iz Evrope, Italije i Španije, ali on nije neka velika pretnja. Gigant bi trebalo lako da dobije, Kolo-Kolo brani trofej u kupu.

3674 Larne - Ballymena 1 (1.26)

Larn ste upoznali u evropskim kvalifikacijama. Ovo je najbolji tim u Severnoj Irskoj u poslednje dve godine su neprikosnoveni, a ove jeseni će igrati u grupnoj fazi Lige Konferencija, što je ogroman uspeh. Crveno-beli dolaze iz istočnog Alstera, imaju nekoliko škotskih profesionalac u timu, ulažu dosta za uslove fudbala u Severnoj Irskoj prethodnih godina i to se isplatilo. U ovoj zemlji prvenstvo je tek počelo, odigrali su samo jedan meč (naravno odlagali su utakmice zbog Evrope) remizirali su protiv Kolerajna u gostima, sada je na redu pobeda protiv prosečnog lokalnog rivala Balimene.

MEŠALICA

3849 San Martin de San Juan - Arsenal Sarandi x-1 (3.84)

Kvota nije velika za ovu vrstu opklade, ali "Sveci" ih Kuja, sa zapada Argentine su tim koji se trka za elitu, najbolji su domaćin u obe grupe druge lige i retko primaju golove kod kuće. Verovatno se ne sećate, predlagali smo okladu na njih pre nekoliko nedelja protiv San Migela, dobili su 2:0, iz "iksa". Često u drugom poluvremenu lome otpor rivala, neće biti lako, Arsenal iz Sarandija je baš tvrd tim, retko ekipa iz Aveljanede gubi, ali imaju previše remija da bi se trkali za vrh i nakon par godina vratili u prvu ligu. Prelaz je primamljiva opklada...

3484 De Graafschap - Eindhoven GG&4+ (2.52)

De Grafšapa se sećate iz prvoligaških dana, tim sa istoka Holandije je poslednji put u eliti igrao pre pet godina, ispali su pre korone, a pred kraj prošle decenije su uzeli Ajaksu titulu igrajući nerešeno poslednjeg dana sezone. Prethodnih godina su prosečni, u sredini tabele, od početka ovog šampionata nam priređuju goleade. Kada igraju u Dotenhemu "Super Farmeri" se zalete od prvog minuta, koga briga za odbranu, to je oduvek bio stil igre ovog tima. Gosti iz Ajndhovena sanjaju povratak i gradski derbi sa PSV Ajndhovenom (taj meč se zove "Derbi Svetlosti") ali u ligi nisu igrali od sredine sedamdesetih. Plavo-beli su poslednjih godina završavali u baražu, ali nisu uspeli. Ovo bi mogla da bude nova šansa, i De Grafšap je u top pet, a domaći su u sva četiri meča do sada "ušli" u ovu opkladu (GG&4+).

3538 Sutton - Boston United 1&GG (3.31)

Nacionalna liga, peti engleski rang, ovo je prilika za Saton, da pobedom uđe u top sedam. Još je rano, klub iz Južnog Londona je ispao iz engleske fudbalske piramide prošle sezone, treba se navići na poluprofesionalni fudbal nekadašnje Konferencije, morali su da puste najbolje igrače zbog finansija. U prestonicu stiže Boston Junajted, "Hodočasnici" su se kroz plej-of vratili u petu ligu. Većih ambicija nemaju iako je početkom veka ekipa iz Linkolšajra nekoliko godina provela u četvrtom rangu, a onda pala kao rezultat finansijskih problema. Saton je favorit, ali uz pobedu očekujemo i efikasan meč.

3661 Moldova - Malta p.p. tačan rez. 0:0 (2.51)

Ponekad pomislim da, osim alavosti, UEFA forsira Ligu nacija ovako rano u sezoni samo da bi nervirala one koji iskreno vole fudbal. Čemu služi meč između Moldavije i Malte početkom septembra, osim da nas liši ozbiljnog fudbala na dve nedelje. Ovo je utakmica grupe D, onog najslabijeg "ranga", posle Malte u Kišinjev za tri dana stiže San Marino. Maltežani su loši van ostrva, Česi su im spakovali sedam golova nedavno, nisu dali gol ni Grcima. Jedini baš poznat igrač je živopisni Tedi Teuma iz Remsa. Ni Moldavija nije neka klasa, mada su kvalitetniji. Kada se Malta zatvori u ovom beznačajnom meču, teško da ćemo videti golove u prvom poluvremenu.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak