Beton i mešalica - Tipovi za uspešnu nedelju!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.07.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Predlozi...

Povezane vesti

7065 Colombia - Panama 1 (1.32)

Kolumbija je zaboraravila kada je poslednji put izgubila. U grupi su završili ispred Brazila, sedam bodova i lakši žreb u četvrtfinalu. Nema nikakve sumnje da su "Los Kafeterosi" sa svojim zvezdama poput Luisa Dijaza, Rodrigeza koji je drugi čovek kada igra za reprezentaciju i ostalima favoriti u Glendejlu protiv Paname. "Kanaldžije" nisu tim za potcenjivanje, dobili su i Amerikance i Boliviju, eliminisali "Jenkije", nemaju pritisak, videćemo mogu li da iznenade moćnu ekipu Nestora Lorenca koja je poslednji put poražena u februaru 2002. u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru protiv Argentine. Bilo je to jako davno, od tada dele lekcije, tukli su Nemačku, Brazil, Španiju. Timovi retko igraju, poslednji put su se sastali u prijateljskom meču 2019. kada je južnoamerička selekcija lagano dobila. Verujemo da će bez problema slaviti i u Arizoni.

1198 Malmo FF - Halmstad 1 (1.17)

Posle tri nedelje pauze, na tikete se vraćaju Šveđani. Šampion i daleko najbolji tim u ovoj zemlji, Malme će ugostiti Halmštad. Domaćin je već na +7 u šampionatu, niko ne sumnja da će odbraniti titulu, na "Eledi" su perfektni, svih šest pobeda. Primili su samo jedan gol, "Plavi" su verovatno najkvalitetnija ekipa u Skandinaviji u ovom trenutku, ako ne računamo dansku ligu. Malme je prava legija odličnih internacionalaca sa severa Evrope. Spremaju se za kvalifikacije za Ligu šampiona, uključuju se već od drugog kola gde bi trebalo da ih čeka lak posao protiv bilo šampiona Farskih Ostrva, bilo najboljeg tima iz Luksemburga. Ima još gotovo tri nedelje do tih duela. Halmštad nije loš, deluju bolje nego prošle sezone, sa nekoliko odličnih fudbalera iz Gane. Ipak, teško je verovati da mogu da priprete domaćinu na jugu Švedske.

2892 Cruz Azul - Mazatlan 1 (1.42)

Meksički šampionat startuje za vikend, reprezentacija se nije proslavila na Kopa Amerika. Kruz Azul je izgubio finale za titulu u Klauzuri, tesno na "Asteki" u revanšu od velike Amerike. Ali, "La Makina" i ove sezone ima velike ambicije, na klupi je Argentinac Anselmi koji je dobio mnogo aplauza radeći u Ekvadoru u Independiente del Valeu.Sa sobom je doveo par zemljaka, "Plavi krst" ima i nekoliko odličnih Urugvajaca, pa bi trebalo da startuju pobedom protiv slabog Mazatlana. Gosti iz Sinaloe su godinama na dnu meksičke elite, doveli su par solidnih igrača, ali nedostaju reprezentativac Venecuele Beto i Panamac Barsenas koji su sa svojim timovima i dalje na Kopa Amerika...

6513 Penarol - Deportivo Maldonado 1 (1.42)

"Mirasolesi" igraju promenjivo na startu nove sezone. Slavni urugvajski klub čeka titulu tri godine, prošle su malo popravili utisak u Klauzuri drugim mestom, ali gledaju u leđa Nasionalu. Na "Siglo" stiže Deportivo Maldonado, tim sa obale koji je neka vrsta razvojne ekipe. U Urugvaju su poznati i kao "posrednici", njima velikani pozajmljuju ili prodaju igrače koji nikad i ne zaigraju za Maldonado, već je to samo način da se obiđe zakon, odnosno komplikovani fudbalski propisi u Urugvaju. Pre nekoliko meseci u finišu prošlog šampionata, "Suncokreti" su lako dobili na istočnoj obali Urugvaja, ponoviće isto i na svom terenu.

 MEŠALICA

6618 Molde - Lillestrom GGI (4.05)

Moramo da pokušamo, Molde je već zaostao za Bodom šest bodova, nije nedoknadivo, jurnuće svim silama prema golu "Kanarinaca". Inače ovog vikenda se igra derbi između vodećem Boda i Brana, o čemu imate tekst u magazinu. Što se tiče duela na "Akeru". ekipa Erlinga Moa je nekoliko puta kiksirala kod kuće, pa je bolja opklada od pobede domaćina golovi u obe mreže od početka. Jer, oni padaju kao na traci kada je Molde domaćin. Lilestrem je slabiji nego prošlih sezona, bolje igraju van svog stadiona, pa neće biti čudo ako povedu na početku. Posle ćemo gledati jurnjavu...

6711 Atletico Atlanta - Estudiantes Rio Cuarto 0-1 (2.01)

Kvota je neuobičajeno mala za ovu vrstu igre, ali ima razloga. Znate i sami, argentinska druga liga je ozloglašena kada su u pitanju neefikasni mečevi, zaista ih je puno. Uz to, ove dve ekipe mogu sve osim da daju gol. Atletiko Atlanta je ekipa iz četvrti Vilja Krespo. Poznati su kao "Boemi", originalno ovaj tim je okupljao Jevreje Buenos Ajresa. Na drugoj strani, "Studenti" iz okoline Kordobe su ekipa koja preživljava, osamdesetih su tri godine bili u eliti i to je sve. Ovo nisu timovi koji bi mogli da se domognu prve lige, mada je Estudijantes trenutno na poziciji koja znači baraž za elitu. Poslednjih godina kada se timovi sastaju u Vilji Krespo, ili nema golova, ili domaćin pobeđuje "minimalcem".

6673 Goias - Chapecoense SC x-1 (4.15)

Od Gojasa se očekuje da se vrate u Seriju A, mada su trenutno peti. Ipak nije prošla ni trećina prvenstva, prva četiri tima idu u brazilsku elitu, a "Zeleni" svakako imaju kvalitet za ekspresnu promociju. Doveli su nekoliko iskusnih igrača posle selidbe u niži rang, na "Serinji" nikada nije lako igrati, ne čudo što je "Verdao" ispustio samo dva od 18 bodova kod kuće od starta Serije B. Mogli bi da se pomuče sa nepredvidivim Šapekoenseom koji se nikada nije oporavio od one avionske nesreće i koji je sada već godinama u nižem rangu. Odluka bi mogla da padne u nastavku, Gojas je posle odličnog starta pao u formi, ipak slavili su u derbiju protiv Amerike Mineiro, možda ponovo dođu iz "iksa".

6604 Ilves - HJK Helsinki x2&1-3 (2.71)

Nikako nam ne ide u glavu da Ilveš bude favorit protiv najboljeg finskog kluba i šampiona. Jer, Helsinki je lider, naređali su pet pobeda, ako ovako nastave, ova sezona bi mogla da bude lakša od prethodne u kojoj su titulu osvojili u poslednjem kolu. Gosti iz prestonice slabije igraju na strani, ali svejedno, i van svog terena su stabilizovali formu. Nisu domaći "Risovi" slabi za finske standarde, zadržali su Senajoki jedan od timova iz vrha na svom terenu u Tampereu, ali teško da mogu da pobede Helsinki. Na kraju krajeva nisu to učinili već šest sezona...

Ne propustite