Beton - Lacio, Urava i AZ

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.11.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

5358 Lazio - Celtic 1 (1.56)

 

Biti ili ne biti za Lacio, loša uvertira je bio subotnji poraz u Salernu, ali verovatno su delo mislima bili u utakmici protiv škotskog šampiona. Odneli su pobedu iz Glazgova posle preokreta, golom golmana Provedela u poslednjoj sekundi izbegli poraz od Atletika. To je Rimljane dovelo u dobru poziciju. Ako dobiju u utorak u "ranom" terminu LŠ, idu dalje, ako Fejenord izgubi od Atletika. Imaju bod više od Holanđana, doduše i lošiji međusobni skor, pa u slučaju da utakmica u Roterdamu završi remijem, nije gotovo. "L'Akvile" moraju u Madrid poslednjeg dana takmičenja, no, rano je za ta razmišljanja, treba pobediti loši Seltik koji je pokazao da nije zreo za Evropu. Nisu ni u formi, za vikend je Madervel odoleo protiv "Bojsa" na "Seltik Parku".

 

2771 Urawa Reds - Wuhan Three Towns 1 (1.38)

 

Ovo bi trebalo da bude penal, standard japanskog fudbala je viši u odnosu na Kineze koji su prestali da ulažu. "Crveni" se bore za drugo mesto u grupi u kojoj su Pohang Stilersi dominantni. Ako dobiju Kineze i dalje su u igri za prolazak u narednu fazu, tri drugoplasirana tima idu dalje. Jednostavno, ovo je šansa da san o prolasku održe živim. "Dijamanti" su podsetimo, vladajući šampion Azije, prošle godine su u finalu savladali Al-Hilal u dva meča. Vuhan je dobar tim za azijske uslove, od stranaca tu su Brazilci Daivdson i Markao koji su igrali u Evropi, ali kineski igrači su slabiji i to značajno. Urava bi nošena sigurno najvatrenijom publikom u Japanu trebalo da dobije ovu utakmicu.

 

7624 AZ Alkmaar - Zrinjski 1 (1.37)

 

Zrinjski je šokirao Holanđane na startu, ali su bili jedini bodovi prvog bosanskog predstavnika u grupnoj fazi evro-kupova ikada. Poraz u Mostaru će verovatno skupo koštati Holanđane imaju tri boda, samo ako dobiju preostala dva meča, a sudar Aston Vile i Legije ne završi remijem imaju šansu. Ali ako Poljaci izgube u Midlendsu što se očekuje, AZ bi pobedom u Varšavi stigao do drugog mesta i baraža. Nisu se predali, za holandske klubove Evropa je baš značajna, uvek igraju punom snagom. Zrinjski nema šta da izgubi, ovo je lepo iskustvo, ali čini nam se da nemaju šanse u postojbini holandskog sira...

 

1100 Mansfield - Tranmere 1 (1.39)

 

Retko kada vidite ovako malo kvotu na nižim engleskim ligama. Ali, ima razloga za to. Tranmer je očajan, mada su malo podigli formu u poslednje vreme. Roversi su tik iznad zone ispadanja, najgori su gost lige, nakon osam poraza na startu, konačno su prekinuli post bodom protiv Satona (i srušili nam tiket, dakako). Nije da im se svetimo, ali Mansfild je dobra ekipa, prošle sezone su stali protiv Port Vejla u baražu za viši rang, ove su treći. Kod kuće, su primili samo tri gola i mada ni sami nisu efikasni. Kod kuće u okolini Notingema, "Jeleni" su obično sigurni protiv slabih timova. A imaju i najlepšu predsednicu u Evropi (guglajte Carolyn Radford i sve će biti jasno), pa je to razlog više da ih podržimo.

Ne propustite