Beton - Mađari po našem ukusu, Vesprem i Vašaš "sigurice"!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 21.03.2023.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

9561 San Marino - Norther Ireland PSN 2 (1.28)

 Znamo da ni Severna Irska nije dobar tim, ali je San Marino i dalje najslabija reprezentacija Evrope. Državica na Apeninima je dala gol Litvaniji što je veliki uspeh iz prošle godine, kada postignu gol slave kao da su osvojili Mundijal. Ali u ostalim mečevma, ako izuzmemo Santa Lučiju protiv tima slabijih od Severne Irske nis gubili velikim rezultatima, ali nisu ni zatresli mrežu rivala. Ako ste gledali Serenisssimu, znate, ma koliko golova da prime igraju bunker, a eventualno prekid je šansa. Samo, Severna Irska je i jeste najbolja u prekidu pa će to teško ići. Gosti u svojim redovima i dalje imaju Džonija Evansa, još nekoliko igrača PL i iz Čempionšipa, dovoljno da bez probla pobede u Seravaljeu.

41988 Szeged - Telekom Veszprem 2 (1.62)

Mađarski derbi u rukomentnoj Ligi šampiona. Ovo je prva utakmica osmine finala, timovi su i u domaćem šampionatu neprikosnoveni, dele prvo mesto, ali čini nam se da Vesprem ima više iskustva i kvalitetniju ekipu. Domaćin iz Segedina je mnogo napredovao, na kraju krajeva i prvaci su Mađarske, u timu su naši golman Krivokapić i Bogdan Radivojević, trojica slovenačkih reprezentativaca, dva Hrvata, dakle prava Legija Stranaca. Ali kada se to uporedi sa kvalitetom gostiju na čijoj je klupi naš Momir Ilić u najvažnijem takmičenju, Telekom bi trebalo da napravi dobar rezultat pred revanš za sedam dana.

42238 FTC Budapest - Montpellier 2 (1.30)

Kreće eliminaciona faza EL, drugog po kvalitetu rukometnog takmičenja u Evropi. Domaći Ferencvarošje uspelo da se nađe u nokaut fazi, ali nisu imali ni sreće u žrebu, čini se da se njihov put ovde završava. Naime, rival verovatno ne može da bude teži, Monpelje je jedna od najboljih ekipa u takmičenju. Francuzi su vodeći tim šampionata Francuske, ispred Nanta i PSŽ, dva puta su samo izgubili u prvenstvu. Ova ekipa kvalitetom pre pripada Ligi šampiona gde su prošle godine stigli do četvrtfinala. Iako će se za sedam dana igrati revanš, bivši šampion Evrope bi sve trebalo da završi u Budimpešti.

4711 Vasas - Panionis 1 (1.22)

LEN vaterpolo kup, postaje ozbiljno, polufinale, Vašaš je slavni klub, imaju pregršt trofeja, vodi ih naš Slobodan Nikić, u pitanju je dvostruki šampion Evrope koji ima još dosta evropskih kupova. Bili su treći u ligi, pa su izvan elite ove godine. Poznata lica u timu, Brguljan, Sava Ranđelović, golman Mitrović, ali i Mezei, Baton i još par odličnih mađarskih igrača. "Crveno-Plavi" će ugostiti Panionis, ovo je revanš meč, Grci su dobili 9:8 kod kuće što je takođe iznenađenje. Gledali smo Mađare ove sezone u Šapcu, sigurno da neće dozvoliti da ispadnu pre finala, gde ih čeka italijanski klub, verovatno Savona koja dočekuje Trst posle remija u prvom meču.

Ne propustite