Beton - Mesi i drugovi, Falkirk i Jokohama Marinos

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.02.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

8897 Always Ready - Sporting Cristal 1 (1.56)

 

Kvalifikacije za Kopa Libertadores, Peruanci putuju u Boliviju. Domaćin je "uvek spreman" kako im ime govori, radi se o ekipi iz La Paza, popularnim "Milionerima". Ovaj klub je poznat kao odličan domaćin u južnoameričkim takmičenjima, naravno nadmorska visina u La Pazu itekako pomaže. U dve od poslednje tri godine su igrali u grupnoj fazi Kopa Libertadores, pre četiri godine prekinuli višedecenijski post u domaćem šampionatu, prvi put bili prvaci od posle više od šest decenija. Gosti su svakako mnogo poznatiji, nekadašnji finalisti Kopa Libertadores, ali je standard peruanske lige nizak u poslednjih nekoliko godina, mada "Serveserosi" odnosno "Pivari" redovno igraju u Kopa Libertadores bez uspeha. Domaći teren je velika prednost u ovakvim utakmicama.

 

9302 Yokohama Marinos - Bangkok United 1 (1.30)

 

"Mornari" su podržani novcem Siti grupe osvojili titulu u Džej-ligi, jurišaju na tron Azije, prvi meč osmine finala na Tajlandu je završen 2:2. Sada imaju revanš da obezbede top osam fazu i najverovatnije zakažu duel sa zemljacima iz Kavasaki Frontalea. Pisali smo o Marinosima, na klupi je Hari Kjuel, nastavlja posao zemljaka Postekoglua. Kao i u svim japanskim timovima dominiraju Brazilci. Nisu inače odbranili titulu ove sezone, pa je pre par meseci legendarni Kjuel zamenio zemljaka Maskata. Bangkok je prvi put u istoriji prošao grupnu fazu azijske LŠ, i oni imaju trojicu Brazilaca, ali teško da će odoleti na "Nisan" stadionu.

 

9130 Inter Miami - Real Salt Lake 1 (1.59)

 

Novu MLS sezonu otvoriće Inter i Real, na Floridi mnogo očekuju, iako su prijateljski mečevi bili razočaravajući, posebno boli "šestica" od Al-Nasra. Ali Mesi tada nije igrao, protiv "svojih" Njuelsa je u poslednjoj proveri bio na terenu, baš kao i Suarez, Alba, izostao je Buskets. Na papiru sa svim strancima (tu je i par američkih reprezentativaca), Inter deluje moćno. Na jug stiže Real Solt Lejk, tim iz Jute o kome smo pisali prošle godine u magazinu ima zanimljivu filozofiju, dosta Južnoamerikanaca, dominiraju Kolumbijci. Više se od njih očekivalo, ali eliminisani su u prvoj rundi plej-ofa. Pojedinačni kvalitet domaćih bi trebalo da presudi.

 

9903 Falkirk - Montrose 1 (1.28)

 

Penal za Falkirk. Nekadašnji prvoligaš hita ka promociji, "Bernsi" su prošle godine ostali praznih šaka, ali ovaj profesionalni klub iz blizine Glazgova sada ima veliku prednost i ako ne bude sloma u poslednjoj trećini sezone, vraćaju se u Čempionšip. U utorak će ugostiti Montroz koji nije loš za ovaj rang, tim sa istočne škotske obale je u top četiri. Ali, razlika u kvalitetu postoji, sa ovim timom bi Falkirk bez problema opstao u višem rangu, pa očekujemo da dominaciju u trećoj ligi potvrde u ovom meču.

Ne propustite