Beton - Palmeiras, PSV, Inter i Porto

Autor: Milovan Longinov
subota 15.04.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

2941 Palmeiras - Cuiaba 1 (1.35)

 

Start brazilskog šampionata kome smo u ovom broju magazina posvetili veliku pažnju. Šampion Palmeiras će u prvom kolu ugostiti Kujabu i veliki je favorit. "Verdao" se spotakao na startu Kopa Libertadores, ali su u međusoni osvojili i Superkup i državno prvenstvo, cilj je odbrana titule, ali i treći naslov najboljeg u Južnoj Americi u poslednje četiri godine. "Zeleni" ne bi trebalo da imaju mnogo problema sa gostima iz Mato Grosa koji su opstali prošle godine u ligi zahvaljujući sjajnim partijama na domaćem terenu. Ali, na putovanjima su očajni, teško da mogu da odole i do poluvremena, prošle godine su izgubili sa 1:0 u "Alijanc Parku", ne bi bilo čudo ni da ove sezone ne postignu gol.

 

1929 Volendam - PSV 2 (1.27)

 

Čini se da je ovo situacija u kojoj PSV ne može da pogreši, u ovom trenutku su na deobi drugog mesta (ono donosi kvalifikacije za Ligu šampiona) sa Ajaksom, biće do kraja mrtva trka. "Farmeri" gostuju protiv Folendamatima koji se bori da izbegne mesto u plej-autu, odnosno da izbori opstanak bez baraža. To bi bio ogroman uspeh za tim Vima Jonka, oni su ušli prošlog leta, bili jedan od glavnih kandidata za ispadanje i na dobrom su putu da prežive. Pre 15 godina su poslednji put bili u eliti, tada su odmah ispali, sada bi mogla da bude druga priča. Ipak, Rud Van Nistelroj i njegov tim su se stabilizovali, već je dosta bodova izgubljeno na strani, razlika u kvalitetu je ogromna, očekujemo trijumf gostiju.

 

1312 Inter Milan - Monza 1 (1.47)

 

Veliki teret je pao sa leđa Simonea Inzagija, Inter je u Lisabonu protiv Benfike napravio možda i odlučujući korak ka polufinalu Lige šampiona. Imaju ogromnu prednost, ostaje revanš, ali moraju da se posvete domaćem šampionatu. Mnogo su bodova izgubili, pritisak na trenera je gotovo bio neizdrživ, sada lakše dišu i čini se da će igrači biti u neku ruku rasterećeni i sa mnogo većim samopouzdanjem ući u završnicu sezone u Seriji A. Bodovi su dragoceni, Inter se bori za top 4. Komšije iz Monce su već ostvarile cilj, Berluskonijeva ekipa je u svojoj premijernoj sezoni u Seriji A izborila opstanak. "Bagai" mogu da budu veoma zadovoljni raspletom, sada igraju za svoju dušu, ali Inter je našao izgleda formulu na "La Lužu" i sada bi slično mogao da posle dužeg vremena demonstrira u šampionatu.

 

1805 Porto - Santa Clara 1 (1.16)

 

Penal za "Zmajeve", održali su nadu u odbranu titule pobedom u velikom derbiju protiv Benfike. Sada šampion ima sedam bodova manje i dalje mora da čeka greške lidera, ali ovu šansu za bodove neće propustiti. Santa Klara može eventualno do 16. mesta i baraža za opstanak, Maritimo je na +4, ali kao da su se na Azorima već predali i spremaju se za život u nižem rangu. Naime, vezali su pet poraza, zaboravili su kada su poslednjih put uzeli bod na strani. Verovatno su se već pomirili sa porazom na "Dragau", čak i kada su imali mnogo jači tim i bili u gornjem domu nisu uspevali da uzmu bod Portou. Poseban motiv za domaće biće veliki jesenji kiks na udaljenom arhipelagu, oni nisu slavili protiv Santa Klare jesenas na strani...

 


Ne propustite