Beton - "Penal" za Malme!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.07.2023.
14:00
Izvor: Sportske.net

Predlozi za one "sigurnije" tipove.

Povezane vesti

1973 Club Brugge - Mechelen 1 (1.47)

Start belgijskog šampionata, Klub Briž je izgubio titulu od Antverpena, realno Flandrijci nisu bili blizu da je odbrane. Stigao je novi trener Roni Deila, Norvežanin koji je radio u Seltiku, a karijeru oživeo u Standardu. Prodali su kontroverznog Nou Langa, imaju dosta kvalitetnih mladih igrača. Na "Brejdel" stiže Mehelen koji je najslabiji u ovoj deceniji. Igrali su Superkup, izgubili na penale od Antverpena, ali bili u podređenom položaju čak i sa igračem više. Uz to, Mehelen je i sa mnogo kvalitetnijim ekipama lako gubio protiv Klub Briža, pa bi novi početak za "Plavo-crne" mogao da bude trijumfalan.

8284 Lillestrom - Ham Kam 1 (1.49)

Ham Kam je jednostavno beznadežan u gostima. Ekipa iz Hamara godinama igra očajno na putovanjima, uz dosta sreće konačno su prekinuli protiv Sarpsborga niz od šest startnih poraza van svog stadiona. Lilestrem nije tako uverljiv kao u prvom delu prošlog šampionata, ali su stabilizovali formu na svom "Arasenu", privremeni trener Mestin je uspeo da koliko-toliko sredi "Kanarince". Veoma su efikasni u Oslu, to bi mogla da bude presuda poroznoj odbrani Ham Kama koji nije ostao neporažen na ovog gostovanju 15 godina (doduše od toga su samo tri u ovoj deceniji proveli u eliti).

8277 Malmo FF - Varnamo 1 (1.31)

Penal za Malme, na jug stiže Varnamo. Ovo je klub iz regije, iz okoline Jončepinga, pre dve godine su prvi put uspeli da se plasiraju u elitu i prežive bez većih problema prvu sezonu. Samo, druga godina je obično opasnija, istopi se euforija, tim je prosečan, mada su pet bodova iznad zone ispadanja. Umeju da iznenade na strani, samo Malme je mnogo jača ekipa, svim silama žele titulu natrag, jako su motivisani nakon poraza u Stokholmu od Đurgardena, u prestonici nisu dobili ni AIK u kvartu Solna, iako imaju mnogo kvalitetniju ekipu. Sada je imperativ, nedavno su u gostima pre pet nedelja slavili protiv Varnama, obično su na "Eledi" sigurni protiv slabijih timova. Đurgarden je odmakao šest bodova posle dobre serije, Malme ne igra Evropu i na to računaju tokom sezone, odmorniji su od rivala. Ali, ovakve mečeve moraju da dobiju.

6616 Bohemians - UC Dublin 1 (1.15)

Jedan od najsigurnijih tipova ovog vikenda, doduše, i kvota to sugeriše. U petak Bohsima koji su napravili nekoliko značajnih pobeda i zaustavili i Šamrok na svom "Dalimontu" dolazi Univerzitet iz Dablina koji se volšebno spasao ove godine, ali sada su izgleda ispali pre nego što je počelo. "Studenti" imaju samo devet bodova, daleko su i od baraža za opstanak (tako su preživeli na račun poslednjeg Fin Harpsa prošle sezone), a sa strane su doneli bod iz 12 mečeva. Šanse da iznenade gotovo ne postoje, tim pre što domaći "Džipsiji" poslednjih desetak godina redovno pobeđuju pomenuti koledž.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak