Beton -Slavija i Zenit ne daju titulu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 06.04.2024.
15:00
Izvor: Sportske.net

Ovo su fiksevi kola.

Povezane vesti

2500 Talleres de Cordoba - Ind. Rivadavia 1 (1.55)

Ako ste čitali u magazinu najavu Kopa Libertadores, dosta toga lepog smo pisali o Taljerešu. "Matadori" su par godina u vrhu argentinskog prvenstva, igraju odlično, Kordoba je teško gostovanje za mnogo veće timove od ekipe iz Mendoze. "Lepra" kako zovu Independiente je promovisana jesenas u elitu, nije im lako, nemaju dovoljno iskustva, primaju previše golova za standarde argentinskog fudbala. Ovo je inače šesti put u istoriji sa zapada Argentine. U tom kraju, poznatom po vinu obitava ipak mnogo poznatiji Godoj Kruz, Independiente je ipak mali klub. Teško da će preživeti protiv ozbiljnijeg i čvršćeg Taljereša.

2776 Slavia Prague - Bohemians 1905 1 (1.25)

Lokalni derbi, iako je Slaviji Sparta najveći rival, Bohemijans je iz Vršovica, ovi rivali praktično dele isti deo Praga. Poznato je da gostujući "Kenguri" nikada nisu uspevali da prekinu dominaciju čeških giganata, a u poslednjih nekoliko godina imaju baš užasnu tradiciju u komšiluku. "Zeleni" su poslednji put ostali neporaženi na kratkom putu na Eden još 2016. godine. Domaći "Sešivani" se trkaju sa Spartom, imaju bod manje, biće mrtva trka. Slavija je dobila nezgodno gostovanje u Slovačkom, ovo bi protiv prosečnog Bohemijansa trebalo da bude lak posao.

2950 Malmo - Hammarby 1 (1.40)

Malme je startovao strašno, zgazili su Norčeping, spakovali pet komada na uvodnom gostovanju i sada otvaraju sezonu na svojoj "Eledi" protiv Hamarbija. Šampion je napunio kasu transferom Huga Larsena u Ajntraht, dovedeno je nekoliko iskusnih igrača iz domaće lige, ali i Danac Oliver Berg, Striger Larsen i Bothajm iz Trabzona i Salernitane. Ponovo su najbolja ekipa u Švedskoj, verujemo da će to pokazati i protiv Hamarbija. Za razliku od prošlih godina tim iz Stokholma nije mnogo promenio ekipu, ali čini nam se da je razlika u kvalitetu prevelika i bez obzira što klub čiji je jedan od vlasnika Zlatan Ibrahimović ima tim za top pet, male su im šanse na jugu Švedske.

2399 Zenit - Baltika 1 (1.28)

Zenit vodi na tabeli, ali nije tako dominantan kao prošlih godina. Sankcije Rusiji neće biti skinute, pa ni ovaj trofej, ako ga najbolji tim u državi osvoji ne znači puno sa stanovišta izlaska u Evropu. Ali, klub iz "Petra" i dalje ulaže, ponovo su doveli par Brazilaca pa očekuju da stignu do šeste titule prvaka. Na sever stiže Baltika, ekipa iz enklave Kalinjingrad. Iako su oni u zoni ispadanja, nekako nam se čini da neće ispasti pre svega iz geostrateških, da ne kažemo političkih razloga. Zenitu za vrat duvaju Krasnodar koji ima sjajnu školu fudbala i Dinamo Moskva sa pravom legijom stranaca, pa se ovakva prilika da se uzmu bodovi protiv nejakog rivala ne propušta. Baltika je baš užasna na putovanjima.

Ne propustite