Beton - Španija potvrđuje epitet najbolje reprezentacije u Evropi!

Autor: Lazar Nikolić
petak 11.10.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Četiri "sigurna" fiksa za vas.

Povezane vesti

2533 Spain - Denmark 1 (1.40)

Španija je uzela četiri boda, posle remija u Beogradu preslišali su Švajcarce i čini nam se da će Danska teško odoleti na krcatom stadionu u Mursiji. Evropski šampion je u punom sastavu za razliku od septembarskog prozora, vraćaju se Morata i Niko Vilijams, izostaje Rodri za koga je sezona završena. Danska uvek ima problema sa "Furijom", dobili su Švajcarsku i Srbiju kod kuće u prva dva meča grupe, ali kako rekosmo najbolja reprezentacija Evrope je drugi nivo klase. Španci retko greše na domaćem terenu u takmičarskim mečevima, mogli bi već u oktobru da završe posao oko prvog mesta u grupi (posle Danaca dočekuju naše "Orlove"), po nama ovo je najbolja opklada za vikend u Ligi Nacija.

4051 Derry City - Bohemians 1 (1.68)

Deri ima istorijsku šansu tokom pauze, ako dobiju dva odložena meča, protiv Bohemijansa u petak, a onda i Slajga u ponedeljak preuzeće prvo mesto na tabeli. Večiti šampion Šamrok se vratio u trku, Šelburn na top poziciji posustaje, istopilia se njihova prednost, uzeli su dva boda u pet mečeva, pa je Deri neočekivano dobio šansu. Ovaj klub je već nekoliko godina u vrhu, titulu čekaju šest decenija, pre dve godine su uzeli kup. Ukazala se sada neočekivana šansa, favoriti su protiv Bohsa koji se bore za opstanak i ove godine su već izgubili tri meča protiv "Crvenih", nedavno ih je Deri Siti lako pobedio u kupu.

2545 Turkey - Montenegro 1 (1.38)

Nećemo reći ništa novo ako primetimo da su Turci jedna od najtalentovanijih reprezentacija u Evropi u ovom trenutku. Čini se da ova generacija sa Gulerom, Jildizom. Kokčuom, Kadiogluom i starijim igračima koje predvodi kapiten Čalhanoglu nema limita. Tim Vićenca Montele je igrao odlično na EURO, loše u Velsu na startu Lige nacija, ali onda su preslišali Island. Realno, dosta su bolja ekipa od Crne Gore na čijoj klupi je Robert Prosinečki. "Sokolovi" su u seriji od četiri poraza, dva puta su izgubili u septembru, na Islandu i od Velšana u Podgorici. Teško da mogu da odole pred entuzijastičnom publikom u Samsunu.

4460 Leones Negros - Atletico La Paz 1 (1.38)

"Prazan" reprezentativni vikend, malo je ligaških mečeva, za našu rubriku smo izvukli duel druge meksičke lige i kao i uvek odradili domaći zadatak. Leones Negros, ili ti "Crni Lavovi" dolaze iz Gvadalahare, već nekoliko godina ih vodi bivši reprezentativac Alfonso Sosa. Klub je dobio licencu za drugu ligu 2020. godine, veoma su stabilni, traže svoje mesto na meksičkoj fudbalskoj mapi, u dogledno vreme nadaju se da će se vratiti među najbolje. Prošle godine su zaustavljeni u polufinalu plej-ofa Aperture, sada su lider, neporaženi, izgubili su samo šest bodova od mogućih 30. U Halisko stiže Atletiko La Paz koji je zaboravio kada je nešto poslednji put doneo sa putovanja. Klub je nov u meksičkom profesionalnom fudbalu, dolazi iz popularnog turističkog mesta u Kaliforniji, za njih su rezervisana par godina poslednja mesta na tabeli. Od kada su u ovom rangu, dva od tri puta su izgubili u Gvadalahari, u maju su "Lavovi" lako slavili...

Ne propustite