Beton - Sparta za titulu, Porto ne gubi nadu

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 20.05.2023.
09:00
Izvor: Sportske.net

Koji su to "sigurni" tipovi?

Povezane vesti

1809 Famalicao - Porto 2 (1.46)

Porto još nije izgubio nadu u odbranu titule, mada ona i dalje samo tinja. Potrebno je da Sporting odradi posao u lisabonskom derbiju protiv Benfike, kako bi "Zmajevi" eventualno dobili priliku da se u poslednjem kolu bore za krunu. Pa čak i tada, teško je verovatni da bi Santa Klara koja bi mogla da ispadne za vikend uložila i minimum napora na La Lužu protiv "očeva osnivača" u poslednjem kolu. Dakle, sve sem pobede Benfike bi produžilo neizvesnost, uslov svih uslova je da Porto savlada Famalikao koji igra samo za čast. Od kada je klub koji služi menadžerima, pre svih Mendešu za "parkiranje" igrača ušao u ligu pre četiri godine, samo jednom su uzeli bodove protiv "Zmajeva" u korona sezoni. Očekujemo laku "dvojku".

7434 Sparta Prague - Bohemians 1 (1.16)

Sparta je pred titulom posle pobede nad najvećim rivalom. Oni sada imaju pet bodova prednosti pred Slavijom i samo čudo može da ih spreči da na "Letni" naprave najveći korak ka tituli za vikend kada im gostuju "Kenguri" iz Bohemijansa. Kruna će se vratiti "Gvozdenima" nakon gotovo deceniju, ovo je veliki uspeh jer su prvaku Plzenju i Slaviji davane veće šanse pred početak sezone. Ako dobiju sugrađane iz Vršovica u subotu sve je gotovo, u suprotnom, trka bi mogla da postane zanimljiva u poslednjih 180 minuta sezone. Ne verujemo da će rizikovati, Bohemijans je u avgustu odneo bod sa ovog stadiona, ali je kod kuće u februaru primio šest golova od tima na čijoj je klupi Danac Brajan Priske. Sve osim ubedljive pobede "Rudija" bilo bi iznenađenje.

1906 PSV - Heerenveen 1 (1.23)

PSV posle svega ima uspešnu sezonu. Nisu uspeli da prekinu post u šampionatu, Fejenord je osvojio prvo mesto posle šest sezona, ali su slavili u kupu i sada ostaje da završe posao oko drugog mesta i kvalifikacija u Ligu šampiona. Mladi tim Ruda Van Nistelroja ima pet bodova prednosti u odnosu na Ajaks. Herenven ume da bude neugodan, ali gosti sa severa igraju promenjivo, plus razlika u kvalitetu postoji. Zbog svega, PSV ne želi da komplikuje stvari pred poslednje kolo, tim pre što gostiju u Alkmaru za sedam dana, tamo bi im onda bila potrebna pobeda da bi bili sigurni jer će ako ne pobede (Ajaks će, izvesno je, savladati Utreht), "Kopljanici" imati bolju gol razliku. Ovo je velika šansa da "Farmeri" overe drugo mesto pred poslednju rundu i ne verujemo da će je ispustiti.

7458 Nordsjaelland - Randers 1 (1.59)

Nordsjeland je i dalje u trci za titulu, "Tigrovi" iz Faruma su na bod od Kopenhagena, lider će biti umoran od finala kupa koje su igrali u četvrtak. Do kraja ostaje još tri utakmice računajući i ovu i realno je da ekipa sa "danske rivijere" osvoji devet bodova. Oni posle meča kod kuće sa "Konjima", gostuju u Brondbiju (nije kao da će se rival posebno truditi, njima je važnije da FCK ne osvoji titulu), a onda dočekuju Viborg. Kopenhagen ima teži meč sa Arhusom za vikend. Ko bude kiksirao izgubiće trku, mi verujemo da domaći u ponedeljak neće imati problem protiv Randersa koji igra samo za čast.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak