Beton - Šveđanke su kvalitetnije od Argentinki!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 01.08.2023.
22:15
Izvor: Sportske.net

Predlozi za "sigurne" tipove.

Povezane vesti

 4299 Flamengo RJ - Olimpia Asuncion 1 (1.25)

Crno-beli iz Paragvaja maju zavidnu istoriju, trostruki su šampion Južne Amerike, ali poslednju titulu su osvojili pre dve decenije, a poslednje finale igrali pre 10 godina. Od tada se mnogo toga promenilo, povećan je jaz između pre svega brazilske lige i ostatka, čak i Argentine. Flamengo je prvak Južne Amerike, oni i Palmeiras dominiraju u ovoj deceniji, bukvalno "Crveno-Crni" imaju dva tima, mnogo iskusnih igrača. Tokom sezone u Kopa Libertadores su se mučili na strani, ali na "Marakani" lagane pobede protiv Rasinga, Nublensea i Aukasa i gol razlika 8:1. Teško će Olimpija koja mnogo bolje igra na svom "Fereiri" (nazvan po legendarnom predsedniku kluba) odoleti u Riju, sigurno da bi bili zadovoljni i minimalnim porazom...

5376 Hacken - Klaksvik 1 (1.29)

Ako pratite naš magazin, priču znate, Farani su sada u istoj situaciji kao pred revanš protiv Ferencvaroša. Tada su zaustavili "Fradi" na svojim ostrvima i onda šokirali na "Puškaš Areni" mađarskog prvaka, uništili ih na kontranapad. Žele rimejk u Švedskoj, ali iskreno, skeptični smo. "Osice" iz Geteborga su čvršće, imaju sličan stil i neuporedivo kvalitetnije igrače. Čuda se baš ne dešavaju par puta, srčani Klaksvik će se braniti, ali morali bi ponovo da odigraju perfektnu utakmicu. Haken je u prethodnom kolu igrao protiv ekipe sličnog kvaliteta kao Klaksvik, velškog TNS, pobedili su bez problema, pa verujemo da ćemo gledati isti scenario, tim pre što se uče na greškama Mađara i neće potceniti "Ribare".

9393 Argentina W - Sweden W 2 (1.53)

Šveđanke su prve u grupi nakon dva meča, "upropastile" su Italiju, pobedile sa 5:0. Argentinke su dosta slabije, njihova jedina nada da prođu je da pobede favorita, a da Italija ne dobije poslednji meč u grupi protiv Južne Afrike. Možda legendarna Karolina Seger odmori neke igračice, samo i tu je problem za Južnoamerikanke. Šveđanke imaju kvalitet i na klupi, radi se o timu čije su članice u najjačim ligama Evrope (uz to i domaća švedska liga je jaka), pa tu nema puno razlike. Švedska ima dva izgubljena finala OI, uvek je u završnicama velikih takmičenja, ali nikada na vrhu. Možda je ovogodišnji Mundijal šansa, videćemo, tek, u grupi veoma retko greše protiv slabijih ekipa.

9477 Kawasaki Frontale - Kochi United 1 (1.26)

Osmina finala Carskog Kupa, znate i sami da je takmičenje veoma važno u japanskoj tradiciji, ove sezone je već bilo dosta iznenađenja, Marinosi su šokirani protiv Maćide kod kuće, bilo je još nekoliko potpuno neočekivanih rezultata. Koći Junajted dolazi iz istoimene prefekture, trećeligaš koji je jednom već igrao u četvrtom kolu pre tri sezone. Ove godine su kod kuće dobili Jokohamu FC, prvoligaša, ali na strani je ipak dosta drugačije. Poznati tim Kavasaki Frontale je vicešampion Džej-Lige, kup su osvojili pre tri godine, kao i većina jačih klubova vrve od Brazilaca, najveće ime je Leandro Damjao, bombarder Internasionala, bivši reprezentativac koji je odigrao tek nekoliko mečeva u Betisu, čitavu karijeru su ga povezivali sa velikim evropskim klubovima. Sada je veteran, ali i dalje ubitačan u Aziji, pa iako Kavasaki nije tako dobar kao prošle sezone, neće propustiti šansu da se bori za kup. Apsolutni su favoriti na svom Honšu gde teško primaju golove, a u poslednje vreme su zaređali sa pobedama.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak