Beton - Totenhem ne igra Evropu, napašće kup!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.01.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Evo u koga verujemo...

Povezane vesti

3176 Unionistas - Villarreal 2 (1.45)

Viljareal je izgubio lokalni derbi protiv Valensije, ovo već, uz tri promene trenera deluje kao izgubljena sezona, pa su kupovi veća šansa. Za vikend u Kupu Kralja, "Žuta Podmornica" putuje na zapad, rival je trećeligaš Unionistas. U pitanju je klub koji je nastao na ruševimana nekadašnje Salamanke. Za četiri godine su po osnivanju preskočili tri ranga, našli se u trećoj ligi gde su već godinama. U kupu su napravili par dobrih rezultata, izgubili pre nekoliko godina od Reala u ovoj fazi. Iako će stadion "Kraljica Sofija" biti dupke pun (kapacitet nešto veći od 5000 mesta) čini nam se da će kvalitet prvoligaša presuditi.

3676 Dinan - Reims 2 (1.18)

Izabrali smo ovaj meč jer Rems ima ozbiljne namere u kupu, izvešće pun tim posle pauze a odlični trener Vil Stil će napasti od početka. Na tabeli prve lige su u gornjem domu, lako će opstati, pa bi mogli da iskažu veće ambicije u kupu. Rival je nepoznati Dinan Leon, ekipa iz Bretanje koja je prošlog leta ušla iz pete u četvrtu ligu. Postoje tek 15-tak godina, veoma su ambiciozni, ovo je prilika da se predstave široj javnosti. No, razlika u kvalitetu je ogromna, imajući u vidu Remsove ambicije trebalo bi lako da dobiju i plasiraju se u narednu rundu kupa.

9097 Tottenham - Burnley 1 (1.49)

Totenhem ne igra Evropu, može sebi da priušti dva fronta pa ne verujemo da će Postekoglu puno kombinovati u petak kada u London stiže Barnli. "Pevci" su peti na tabeli, četiri pobede u pet mečeva, boriće se za Ligu šampiona, odmakli su Vest Hemu prvom ispod crte. Moguće je da će i peto mesto voditi u evropsku elitu, jer dve federacije će na osnovu koeficijenta iz ove sezone dobiti dodatnu poziciju. Barnli se davi, imaju preče brige od kupa, u sledećem kolu igraju derbi začelja protiv Lutona što je verovatno najvažniji meč u dosadašnjem toku sezone. Kada se to ima u vidu, ali i kvalitet tima iz Severnog Londona čini nam se da je ovo lak "kec". Timovi su jesenas igrali u ligi u Barnliju, bilo je 5:2 za Totenhem na "Turf Moru".

1302 Inter Milan - Verona 1 (1.16)

Inter je izgubio dva boda u Đenovi, mogli su do pobede na "Marasiju", jasno se videlo koliko nedostaje Lautaro Martinez. Na kraju remi koji je omogućio Juventusu da im se primakne na dva koraka. Sada na "Meacu" stiže Verona koju čeka grčevita borba za opstanak i koja je izgubila od direktnog rivala Salernitane na "Bentegodiju", što je ipak iznenađenje. Simone Inzagi može da računa na kapitena Martineza, spreman je i Pavard, u stvari sem Kvadrada ima na raspolaganju sve igrače. Gosti su baš prosečna ekipa, poslednji put su ostali neporaženi na ovom gostovanju pre desetak godina. Koliko je to davno bilo neka posvedoči činjenica da je Luka Toni promašio penal za "Skaljere", u samom finišu su šokirali Inter. Sada su, po nama, bez šansi.

Ne propustite