Beton - Tunis je ozbiljna reprezentacija!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.01.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Predlozi za ovo kladioničarsko kolo.

Povezane vesti

1264 Tunis - Namibia 1 (1.44)

Na planu organizacije igre, odnosno taktikče discipline, čvrstine, Tunižani su klasičan predstavnik severnoafričkog fudbala. Iako nemaju takve zvezde kao Egipat ili Maroko, oni uspevaju da izađu na kraj sa timovima iz Subsaharske Afrike, upravo zahvaljujući pomenutom stilu. Mislimo da ekipa koja ima sasvim solidne igrače u ligama "petice" i dosta iskustva može bez problema da savlada prosečnu Namibiju. Selekcija "Hrabrih ratnika" se vraća pošto su propustiti prethodni kontinentalni šampionat, imaju samo tri učešća, nikada nisu prošli grupu. Naravno, većina igrača nastupa u južnoafričkoj ligi (Namibija je bila deo Južne Afrike do pre tridesetak godina), u pitanju su prosečni fudbaleri, Tunis bi trebalo da startuje pobedom.

5118 AZ Alkmaar - Quick Boys 1 (1.14)

Kvik Bojsi su jedan od značajnih klubova predratne ere u Holandiji, kada se pogleda amaterski fudbal, oni su u stvari drugi najuspešniji u istoriji. U pitanju je trećeligaš, a "plavo-beli Džokeri" su verovatno poznatiji po tome što je Dirk Kajt tu počeo i završio karijeru. Svojevremen su pre 15-tak godina Kvik Bojsi igrali četvrtfinale kupa, ali to je bio samo splet dobrog žreba. Teško da mogu da iznenade AZ koji je izgubio u Enšedeu od Tventea za vikend u nastavku šampionata, biće maksimalno zategnuti, poslednji put su kup osvojili pre više od deset godina, poslednje finale izgubili pre pet.

5589 Leuven - Antwerp 2 (1.66)

Šampion je jesenas platio ceh igranju u Ligi šampiona, sada je Antverp "oslobođen" toga, okreću se domaćim brigama. "Crveni" su prošle godine osvojili duplu krunu, titulu neće odbraniti, kup je šansa. Putuju u okolinu Brisela, Luven je u zoni ispadanja, neće se lako predati, ali realno, ima prečih briga od kupa. Umeju da budu nezgodni, na kraju krajeva mnogo kvalitetniji gosti nisu pobedili poslednja dva puta na "Drefu". Ipak, sa serijom mečeva protiv direktnih rivala u borbi za opstanak u naredna četiri kola, Luvenu je kup nepotrebna obaveza.

5969 Adana Demirspor - 24 Erzincanspor 1 (1.25)

Turski kup, Adana je poslednjih par godina zahvaljujuči velikim imenima i ulaganjima uspela da se domogne i gornjih ešalona turskog fudbala i Evrope prošlog leta. "Plave munje" imaju dosta poznatih igrača, na kraju krajeva Mario Baloteli se vratio u klub. U top šest su, ali teško će dohvatiti Evropu. Kup bi mogao da predstavlja šansu. Na jug Turske stiže malo poznati Erzinčanspor, klub koji postoji desetak godina. Oni su iz istočne Anatolije, sponzor je moćna rudarska kompanija, jedan su od boljih trećeligaša. U ovom rangu su od 2020. ali teško da mogu da pariraju domaćima koji su smenili Patrika Klajverta početkom decembra.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak