Brazil, na licu mesta: Marakano, Marakano, moja srećo, moja rano...

Autor: Dražen Nikolić
utorak 17.06.2014.
09:31
Izvor: Sportske.net

Dražen Nikolić se iz prve ruke uverio da sličnosti između brazilske i beogradske Marakane nisu samo u nazivu ovih stadiona.

Povezane vesti

Boris Jovanović je u svom tekstu jasno konstatovao šta se zbilo na utakmici između Argentine i BiH.

Višak ambicije, manjak zrelosti, samonametnuti pritisak, i utakmica je bila gotova prije nego što je i počela.

Utakmica je bila za poželiti za bilo kog debitanta. Debi na prvenstvu protiv dvostrukog svjetskog šampiona na prepunoj Marakani, stadionu na kome je svaki igrač mastao da igra kada je prvi put zaigrao na goliće.

I umjesto da fudbaleri Bosne istrče na teren i igraju fudbal, oni su izgorili u bosanskom ekspres loncu još u svlačionici. Time su nas lišili zadovoljstva da gledamo Argentinu u punom sjaju.

Stadion je bio ispunjen Argentincima, a karta kod tapkaroša je dostigla cijenu od 400 EUR. Svaka roba ima svog kupca.

Brazil Soccer WCup Argentina Bosnia

Da li zbog cijene karata ili zbog mirnijeg toka utakmice, ali Argentinci na tribinama Marakane nisu bili ni nalik onima sa ulica i plaža Rija.

Posle onoga sto sam vidio u prethodna dva dana očekivao sam tribine koje gore, pjesmu koja nema kraja, kilometarske transparent.

Uzaludno.

Tek zaglušujuce otpjevana himna i dvije pjesme nakon Mesijevog pogotka nisu bile dovoljne.

Sa druge strane, na južnoj tribini je bilo tek par malo kompaktinijih grupa navijača iz BiH koji su u par navrata pokrenuli nekoliko skandiranja, ali bez ijedne otpjevane pjesme.

Bosnia Mexico Soccer

Jedini glasniji period navijanja bio je sredinom prvog poluvremena kada su se Bosancima pridružili Brazilci što je izazvalo i reakciju Argentinaca. Tada sam imao osjećaj da se nalazim na utakmici Svjetskog prvenstva.

Igra Misimovića, Pjanića, Džeke i drugova je uspjela da umrtvi ne samo Mesija, Di Mariju, Aguera vec i 60.000 Argentinaca na Marakani, što je zaista veliki uspijeh.

Marakana, inače, izgleda veličanstveno.

I spolja i iznutra. Ko je bio na beogradskoj Marakani iznenadio bi se koliko stadioni liče iznutra.

marakana

Isti izgled tribina, isti oblik krova, jednak nagib tribina prema terenu, ista udaljenost gledališta od terena. Slične kapije za ulazak na tribinu, jedino što ova Marakana ima dva nivoa i što su Brazilci u rekonstrukciju uložili ogroman novac, što je očigledno na svakom koraku.

Brazil Soccer World Cup Preview

Stadion je izuzetno funkcionalan, prilazi stadionu su fenomanalni, te prilikom izlaska 75.000 gledalaca se nije stvorila ni najmanja gužva.

Unutrasnjost je sređena kao da u pitanju neka japanska metro stanica, toaleti su svemirski.

 Jedina stvar koja je zakazala na stadionu su bili navijači.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.