Daj gol - Francuzi postali "laki na golovima"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 20.12.2023.
12:00
Izvor: Sportske.net

Koji su mečevi od kojih očekujemo goleade?

Povezane vesti

1506 Montpellier - Marseille 3+ (1.69)

Dobra serija Marseja u francuskoj Ligi 1, dobili su Klermon posle odličnog prvog poluvremena, u drugom su stali, čini nam se malo i umorni od evropskih izazova i onog poraza od Brajtona koji je odredio Marseju da ide u plej-of Lige Evrope, umesto direktno u osminu finala. Monpelje je tim koji nema sjajnu sezonu, česti remiji, svega četiri pobede u dosadašnjih 16 odigranih kola. Marsej je efikasniji do sada, ali je pitanje koliko mogu izdržati ovaj jak ritam jer će im ovo biti i treća utakmica u samo sedam dana. Teško je predvideti pobednika, mi bismo radije odigrali na golove, u poslednje tri utakmice Marseja je bilo 3+, pa da probamo i sada, teško da i jedna i druga odbrana mogu da izdrže velike napore.

1511 Nice - Lens Tim2 broj golova 1 (2.40)

Težak period za Nicu. Imali su glad za pobedama, trijumfalno su krenuli u sezonu, bili prvi na tabeli, ali su nedavno prepustili prvo mesto Pari Sen Žermenu. Sada je ekipa u velikom problemu jer su poraženi na poslednja dva gostovanja, u Nantu i protiv Avra, pritom je i Todibo dobio crveni karton u poslednjem meču što je veliki hendikep jer je reč o standardnom fudbaleru. Lens je podigao formu, ako gledamo poslednjih pet mečeva imaju četiri pobede i samo jedan remi i samo je PSŽ bolji od njih u tom pogledu, pa je ovo sa pravom derbi 17. kola francuskog šampionata. Nica jeste blagi favorit, ali je činjenica da im je forma u padu i da su primili pet golova u poslednja tri meča, što je više od polovine u čitavoj sezoni, do sada su ukupno primili devet. Zato ćemo probati sa gostima koji postižu makar jedan gol.

9324 Al Sharjah - Shabab Al Ahli Dubai 1+I&1+II (1.55)

Izgleda da će srpski treneri voditi glavnu reč do kraja šampionata Ujedinjenih Arapskih Emirata. Marko Nikolić sa Al Ahlijem i Miloš Milojević sa Al Vaslom su sjajni, Miloš je prvi, Marko drugi, ali Nikolić sada ima veoma teško gostovanje i to trećeplasiranom timu na tabeli, Al Šarži. Domaći imaju veoma dobar tim, tu su napadačke opcije sa veoma brzim igračima, Marega, Kamara, ne zaboravimo Pjanića na sredini terena koji još uvek pokušava da uhvati dobru formu. Naravno, ima i Al Ahli svoje asove, Renan, Mateusao, ali i naš Luka Milivojević pretenduju na titulu prvaka i ako je žele, vreme je da dokažu da su kvalitetniji tim od protivnika. Biće veoma zanimljivo, pobednika je teško odrediti jer sva tri znaka dolaze u obzir, mi predlažemo golove i makar po jedan u oba poluvremena jer je to neki trend do sada obe ekipe.

 

Ne propustite