Engleske niže lige - Deset tipova, verujemo u Milvol!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.09.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Deset predloga za vas.

Povezane vesti

 1032 Plymouth . Luton 1+I&2+II (2.50)

Meč koji otvara kolo u Čempionšipu, Vejn Runi se ne snalazi baš kao trener, prošle godine je epizodom u Midlendu oterao slavni Birmingem u treću ligu, sada kao da je u misiji sa "Hodočasnicima" iz Plimuta. Poraženi su od VBA prošle nedelje, "Vaza" i dalje pokušava da igra proaktivan fudbal, ali primili su veliki broj golova. Sada na obalu stiže Luton koji se očekivano, nije snašao odmah po povratku u Čempionšip. Ipak, "Šeširdžije" su posle preokreta, sa igračem više golovima rezerviste Karltona Morisa okrenuli duel protiv "Sova" iz Šefilda. To je prva pobeda kod kuće, malo lakše dišu, jurišaće na bodove u Devonu. Oba tima imaju problema u odbrani, golovi su prvi izbor...

1039 Millwall - Preston 1 (1.93)

"Dokeri" bi mogli da imaju bolju sezonu od prethodne. Nil Haris se vratio na mesto uspeha, pre nekih sedam godina je sa ovim timom igrao u baražu za PL. Milvol je tim koji jasno uve računa na bodove u svojoj "pećini" odnosno "Denu", mada su ove sezone izgubili dve utakmice kod kuće. Preston se davi, sačuvali su 0:0 u malom derbiju Lankašira protiv Blekburna. Dali su samo tri gola od početka, muče se, problem je odsustvo kontinuiteta. Oni igraju u serijama, prošle godine su sjajno startovali, a onda igrali sa mnogo oscilacija. Ne vidimo da će dati gol pred vatrenom publikom "Lavova", to bi moglo da odluči ovaj meč. Hrabriji mogu da probaju tačan rezultat 1:0.

1035 Hull - Cardiff p.p. tačan rez. 0:0 (2.96)

Malo golova je prva opcija, mi ćemo probati da ih ne bude na poluvremenu. Kardif je zakucan za dno tabele, što je ipak neočekivano. Prošle godine "Plave ptice" su letele iznad očekivanja, mesto u sredini, na kraju su i apetiti porasli pa je bilo prisutno razočaranje jer nisu uspeli da stignu do plej-ofa. Ali, ako ovako nastave biće u velikom problemu. Vinsent Tan je već smenio menadžera, posle poraza od Lidsa prošlog vikend odleteo je Erol Bulut. Omar Riza će privremeno voditi tim, u trenutku dok ovo pišemo, novi trener još nije stigao u Vels. Hal ima takođe probleme posle odlaska Lajama Roseniora u Strazbur. Stigao je Nemac Tim Volter, bivši trener HSV, ali ne ide baš najbolje. Doduše, "Tigrovi" su okrenuli rezultat na "Britaniji" protiv Stouka, prva pobeda u sezoni. Favoriti jesu, ali možda stvari budu rešene u nastavku.

1042 Oxford United - Burnley GGI (4.85)

Idemo sa golovima oba tima su efikasna. Barnli je nakon promenjivog starta našao sebe, sada su u vrhu, zajedno sa Sanderlendom dali su najviše golova. Ali očekivano će se boriti za još jedan ekspresni povratak u elitu. Neće biti baš kao pre dve godine kada su se prošetali sa Kompanijem (na klupi je bivši menadžer Fulama, Skot Parker) ali Barnli ima dobar tim za ovaj rang. Oksford se posle četvrt veka vratio kroz baraž u drugu ligu. Iako su svi očekivali da budu najveći kandidat za ispadanje "Žuti" igraju solidno, dobili su tri meča, sva tri na domaćem terenu. Neće biti lako favoritu protiv "Žutih", očekujemo efikasan meč od samog početka.

1041 Swansea - Bristol City 1 (2.24)

"Labudovi" deluju bolje od zemljaka iz Kardifa. Svonsi je veza par pobeda, skočio u gornji dom, iskreno, neočekivano. Naime oni su projektovani za sredinu tabele, finansije slabe, a godine u PL sada izgledaju kao daleka prošlost. Ali, pratićemo formu, Svonsi bi mogao da iskoristi loše partije Robinsa u gostima, Bristol Siti je tim koji je imao veća očekivanja, ali obično mnogo bolje igraju kod kuće. Prošle nedelje su slavili protiv Oksforda koji se ispromašivao. Mala opklada na lepu kvotu na Velšane.

5670 Birmingham - Peterborough x-1 (4.75)

Birmingemu nije mesto u trećoj ligi. Ispali su "Plavi" u ovaj rang prvi put posle više od dve decenije, ali su očekivanja da se vrate. Dele prvo mesto sa "bogatašima" iz Reksama koji preskaču rangove, biće favorit na "Sent Edrjuzu" protiv "Poša" iz Piterbora. Ekipa iz Midlanda se pojačala i pored ispadanja iz Čempionšipa, budžet je 20 miliona funti, za ovaj rang to je raskoš. Iako Piterboro nije loša ekipa i od ispadanja pre par godina, tu su negde u zomi plej-ofa, pred bučnom publikom bi trebalo da vidimo novu pobedu favorita. Često dolaze iz "iksa" kod kuće, to je bio slučaj u pobedi protiv direktnog rivala Reksama pre dve nedelje.

5672 Blackpool - Burton 3+ (1.63)

Barton u tri meča na gostovanjima ima isto toliko remija. Nije toliko veliko iznenađenje, klub iz okoline Stouka je dobio nove vlasnike (pisali smo, u pitanju je finansijski jak skandinavski pul investitora) pa svakako očekuju poboljšanje u odnosu na prošlu sezonu. Na obali, u Blekpulu, "Narandžasti" uvek imaju ambicije za promociju, samo pitanje je koliko su realne. Prošle godine ih je loša forma na putovanjima koštala baraža. Sada je na klupu posle lošeg starta i smene Nila Kričlija početkom septembra seo Stiv Brus koga ne treba posebno predstavljati. Sisajdersi jesu favorit, ali verujemo da je bolje probati sa golovima. Prošle godne je Blekpul dobio sva tri meča protiv Bartona (jedan je odigran u FA trofeju).

5673 Cambridge - Lincoln 2 (2.23)

Užasno je počeo domaći Junajted sezonu, već deluju kao glavni kandidati za ispadanje. Prošle godine su se jedva spasili, optimizam je raspalio dolazak Gerija Monka na klupu. On ima moćan CV za ovaj rang, radio je u PL, vodio mnogo veće klubove, ali je od korone bio bez posla. Linkoln je solidan, bolje im ide na strani, doneli su sedam bodova za putovanja. Ovo je zanimljiv tim iz istočnog Midlenda, odlično vođen, finansijski stabilan, pet godina već od ulaska u treći rang bez problema opstaju, čak su bili i na korak od Čempionšipa pre tri i po godine, izgubili finale plej-ofa od Blekpula. S obzirom na situaciju kod crno-žutih i činjenice da protiv Impsa imaju užasnu tradiciju treba probati "dvojku".

1096 Doncaster - Chesterfield GG (1.73)

Ovo su timovi koji kvalitetom pripadaju gornjem domu četvrte engleske lige. Donkaster je po nama jedan od favorita za promociju, mada je posle dobrog starta malo ostao bez daha. Imaju odličnog trenera u Grantu MekKenu, prošle godine su posle lošije jeseni serijom od deset pobeda stigli u plej-of, ispali su u polufinalu od MK Donsa. U južni Jorkšir stiže novajlija, Česterfild. Oni su se prošetali kroz peti rang, imaju baš jak tim, dobro su se letos pojačali igračima iz viših liga i nekolicinom klinaca iz PL. U top 10 su, ali svakako da očekuju više. Moglo bi da bude golova, domaći Roversi su odlični kod kuće, ali i Česterfild ima potentan napad.

1104 Gillingham - Barrow 0-1I&1+II (1.75)

Derbi četvrte lige, dva prvoplasirana tima, dve najbolje odbrane, zajedno su do sada primili samo pet golova. Ne verujemo da će biti toliko rizika od strane Džilsa. Prošle godine su loše krenuli, smenjen je Nil Haris, na kraju su bili 12. očekivali su više. Čvrsta odbrana je ostala na okupu, novim igračima u ofanzivi je potrebno vreme. Novi menadžer u Kentu je Mark Boner koji je radio ranije u Kembridž Junajtedu i vratio ih posle 20 godina u treću ligu. O Berou smo pisali pred meč sa Čelsijem u Liga kupu, primili su pet golova, ali to nije nikakav reper, ovo je njihov rang, prošle sezone su bili očajni, posebno u finišu, sigurno da su bolji od 15. mesta. Ova godina deluje obećavajuće, bod sa jugoistoka Engleske bi im baš legao...

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak