Fantazi Masteri - Najava 16. kola Premijer lige

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.12.2023.
18:33
Izvor: Sportske.net

Nova runda, nova avantura...

Povezane vesti

Terminologija statistike:

xG - expected goals - očekivan broj postignutih golova xA - expected assists - očekivani broja asistencija xGI - expected goals involvement - očekivano učešće u postizanju nekog gola, odnosi se na zbir xG i xA NPxG - expected non penalty goals - očekivani broj postignutih golova ne račanujući penale xGC - expected goals conceded - očekivani broj primljenih golova

Potnecijalno još jedno teško kolo iz ugla fantazija. Nove povrede i veliki umor igrača. Ko je uopšte pozdana fantazi akvizicija trenutno?

SUBOTA

1. Kristal Palas - Liverpul

Alison se vratio treninzima i postoji šansa da bude na golu. Protiv Šefilda su Nunjez i Cimikas dobili odmor. Da li su oni pravi izbori pred gostovanje Palasu koji u poslednje vreme igra slabo i lako prima golove? Treba istaći velik uspon forme i fantazi poena Aleksander-Arnolda, ako ovako nastavi i tih 8.0m će biti malo. Ipak, Olis i Eduar mogu da naude. Da li Salah može da počne sa klupe i pono uđe na poluvremenu kao pre 3 godine i donese mnogo poena? Protiv Šefilda je razočarao, teško da će mu se to ponovo desiti, a opet su veće šanse da bude starter.

2. Brajton - Barnli

Da li posle povrede Mbeuma povratak Mitome na fantazi mapu može da bude pred utakmicu sa Barnlijem? Možemo reći da je Gros najkonstantniji ove sezone i da je najviše poena doneo. Verovatno da će Ferguson i Pedro biti, uz Grosa, odlične diferencijalne opcije za Brajton. Slavili su protiv Brentforda, moguće da ponovo hvataju momentum. U poslednje vreme je Adingra tiši.

3. Mančester Junajted - Bornmut

Mančester Junajted je konačno odigrao jednu zaista dobru partiju protiv Čelsija. Poene su doneli MekTominej, Megvajer i Garnačo. To je ono što je problem jer fale poeni fudbalera za koje se nekada računalo da su odlični za fantazi, Bruna i Rašforda: Postavlja se pitanje da li će neko zaista dovoditi MekTomineja i Garnača u fantazi timove. Bornmut, takođe, igra vrlo dobro u poslednje vreme i ima impresivne ofanzivne brojke, vrlo lako mogu da ugroze clean sheet Mančesteru. Solanke i Semenjo su jako zanimljivi.

4. Šefild Junajted - Brentford

Mbeuma neće biti nekoliko nedelja i dolazimo do situacija da verovatno najmanji procenat vlasništva, kombinovano, pred 16. kolo imaju fudbaleri Šefilda i Brentforda. Eventualno neki diferencijali mogu biti Visa i Mope, ili u odbrani Mi i Pinok.

5. Vulvsi - Notingem Forest

Način na koji je Fulam razbio Notingem bi mogao da bude preslikan na gostovanju Vulvsima, mnogo toga ne funckioniše u Notingemu i navodno se u Kuperu drma klupa. Hvan i Kunja čekaju da iskoriste to. Pre par mečeva smo imali neke pozitivne trenutke Gibs-Vajta i Elanga ali to je sve mršavo generalno. Možda bi mogli neki diferencijalni defanzivni poeni da se traže kod Kilmana, Semeda ili Dosona.

6. Aston Vila - Arsenal

Aston  Vila je pobedom i  impresivnom partijom nad akutelnim trostrukim šampionom poslala poruku na Vila parku može svako da padne. Prilika za drugi čin je protiv trenutnog lidera Arsenala. U slučaju da Aston Vila savlada Arsenal možda možemo pričati i tome da je Liga šampiona realna da se igra u Birmingemu naredne godine. No, šta nam je za fantazi bitno? Oli Votkins kao sigurica, dilema Bejli ili Dijabi jer je Bejli bio strelac na poslednja dva meča. Da li je Keš izgubio svoje mesto? Kod Arsenala imamo mnogo dobrih igrača. Neko sa najvećim procentom vlasništva je Saka i on je uvek primarni izbor, svi ostali ofanzivci bi vam pravili veliku razliku ako donesu poene. Martineli, Žezus, Odegard...pa čak Haverc u poslednje vreme. Odbrana je razočarala protiv slabijih protivnika.

NEDELJA

7. Everton - Čelsi

Čelsi sad ulazi u niz sjajnih utakmica, ali da li je gostovanje Evertonu to? Everton ove sezone igra odlično. Bio bi 10. na tabeli da nisu oduzeti poeni. MekNil i Dukure nose tim i deluje da je ta kazna dodatno raspalila ceo tim. Razbili su Njukasl juče i sada dočekuju Čelsi koji dolazi posle dva poraza. Pričali smo o defanzivnim akvizicijama Čelsija da su dugoročno verovatno dobre, pre svega se misli na Kolvila, Silvu i Sančeza + Džejmsa koji je prava lutrija. Palmer je ponovo bio strelac, a neku šansu kao diferencijali bi mogli dobiti Sterling i Džekson. Verovatno da će većina fantazi timova imati makar jednog fudbalera Čelsija u narednom periodu. Izgleda da Nkunku još neće debitovati.

8. Fulam - Vest Hem

Prva bitna informacija, Bouen je na svakom gostovanju ove sezone postigao gol. Oba tima u odličnom raspoloženju ulaze u meč. Fulam je proigrao i postigao 11 golova na poslednje 3 utakmice, a u prvih 12 kola je postigao samo 10 golova. Bilo je lepo videti dobro raspoloženog Himeneza, Ivobija i Pereiru. Vord-Praus je bio takođe strelac i to je ono što je kristalno jasno kod Vest Hema. 90% golova će ići preko Bouena, Kudusa i Vord-Prausa. Areola je povredio šaku i ne zna se da li će biti na golu protiv Fulama.

9. Luton - Mančester Siti

No Rodri, no party. Novi problem koji Gvardiola ima da reši, a skoro svake sezone je uspevao sve poteškoće da prevaziđe i da u drugom delu sezone Siti bude mašina. Luton je idealna prilik da svi donesu poene. Pre svega Haland, Alvarez i Foden. Luton je pokazao da je sposoban da postiže golove i protiv najjačih sa sa dozom rizika treba prihvatiti to. Deluje da je najveća dilema Doku ili Griliš. To verovatno nećemo znati do deadline-a.

10. Totenhem - Njukasl

Duel ranjenika i umornih. Njukasl je morao da posustane i to tamo gde se najmanje očekivalo, na desnom beku. Tripije je nakon sjajnog prvog poluvremena napravio velike greške koje su koštale Njukasl poraza. Ipak, nije on jedini krivac. Laseles je dobio udarac i treba ispratiti stanje sa njim. Ispostavlja se tačno, za sada, da Gordon uglavnom donosi poene kod kuće. Sa druge strane, Totenhem još uvek ne zna za pobedu bez Medisona i Van de Vena. Ovaj put niko sem Pora i Romera nije doneo poene i Vest Hem ih je savladao, čak je delovalo kao i da Sona nešto muči ali ipak će verovatno sve biti okej. Moguće da će ovde biti golova usled brojnih problema u oba tima. Da li će Isak biti starter ili će se Vilson oporaviti, da li Hau ima opciju da odmori Tripijea pred ovako važan duel?

Ne propustite