Fudbalski tipovi - Radnički i Zvezda bez problema!

Autor: Lazar Nikolić
petak 29.03.2024.
10:30
Izvor: Sportske.net

Izabrali smo za vas nekoliko fudbalskih tipova.

Povezane vesti

Prelazi

2005 Radnicki 1923 - Napredak 1-1 (3.16)

Pauza je za Radnički došla u pravi čas, posle onog poraza na najvećem stadionu u Srbiji gde su Šumadinci pokazali daleko manje nego što se od njih očekivalo. Sada rival po meri, ali i rival koji je dosta pokazao od dolaska Vladimira Gaćinovića i gledaćemo jednu pravu prvenstvenu utakmicu u kojoj će i jedni i drugi tražiti pobedu. U prvom meču ova dva tima u Kruševcu Radnički je na kontre unakazio odbranu domaćina, nemojte se iznenaditi da i sada budu prepustili terensku inicijativu Kruševljanima i ubitačnim napadima dokusuriti protivnika jer imaju izuzetno brze fudbalere poput Gluščevića. Domaćin je blagi favorit, očekujemo i golove jer je praktično uvek tako kada igra Radnički.

2007 Javor - Crvena zvezda 2-2 (1.74)

 Neugodno gostovanje za Crvenu zvezdu, znali su da pokleknu na gostovanju u Ivanjici, ali ovoga puta je odnos snaga malo drugačiji. Vladan Milojević zna mentalitet ekipe sa Moravice, trenirao je svojevremeno ovaj klub i dobro je upoznat sa gradom, ljudima, pa i sa Radovanom Ćurčićem i njegovim sistemom igre i svemu onome što se gaji u Ivanjici. "Beli" su popravili igru u poslednjih par kola, igraju malo bolje, ali i dalje je to nedovoljno da bi se pariralo crveno-belima. Jedino što gostima može smetati jeste teren koji je jedan od slabijih u ligi, ali ne bi trebalo da bude problema za zahuktalu ekipu kao što je Crvena zvezda.

Daj gol

2001 Cukaricki - Novi Pazar GGII (3.75)

Veliki derbi za plasman u evropska takmičenja, Čukarički ne igra tako dobro kako se očekivalo, nije podigao formu, dok je Novi Pazar u problemima u poslednje vreme. Igor Matić je ostao šef struke, i sada će imati priliku da se dokaže protiv svog Čukaričkog, pišemo "svog" jer je veliki deo karijere proveo i kao kapiten ovog tima. Dva tima koja nisu u najboljoj formi, ali verujemo da je pauza prijala i da možemo po levom vremenu videli i dosta golova jer i jedni i drugi mogu biti napadački orjentisani. Čini se da je vreme za malo bolju igru u napadu. Kvote su odlične za golove, mi ćemo biti malo hrabriji nego inače i pokušati sa tipom da će oba tima dati gol u nastavku.

5982 Panathinaikos - PAOK 1+I&2+II (3.29)

Titula se rešava u Grčkoj i neće se rešiti do kraja šampionata. Teško da bilo ko od velikana grčkog fudbala može da se izdvoji, a situacija je dobra po, recimo, Panatinaikos koji igra odlično i koji je dobio Olimpijakos na prethodnom meču na startu plej-ofa. Pobeda protiv Solunaca bi značila mnogo za ovaj klub, PAOK je u kontra ritmu jer je poražen od Arisa u gradskom derbiju, ali daleko od toga da su slabiji po kvalitetu od domaćina. Biće veoma neizvesno, možda je najbolje zaobići igre na konačan rezultat i odigrati na golove. PAO nije ekipa kao kod Ivice Jovanovića, drugačije izgledaju sa Terimom i igraju nešto ofanzivniji fudbal, a da li je to dobro ili ne i da li će dati rezultata, ostaje da sačekamo i vidimo kraj sezone. Uglavnom, ovde je preporuka - igrajte na golove.

5983 AEK Athens - Olympiacos GG&3+ (2.33)

Još jedan od derbija grčkog šampionata, dva tima koja su dosta pokazala u poslednje vreme, ali je Olimpijakos ponovo razočarao svoje navijače, možda i najviše zbog poraza od Panatinaikosa na svom terenu. AEK je nekako najkonstantniji, nema previše kikseva, nisu sebi dozvolili opuštanje u "manje bitnim mečevima" i zato su prvi na tabeli, a tu poziciju pokušaće da sačuvaju i posle ove utakmice i derbija sa Olimpijakosom. Ipak, gosti su dobro pripremljeni, pauza im je dobro došla, pa preporuka da i ovde izbegnete igre na konačan ishod i da se skoncentrišemo na golove. AEK je garancija za to, Olimpijakos takođe.

7119 Olimpija Ljubljana - Koper GG&3+ (2.27)

Predaleko je Olimpija od Celja na tabeli, iako su drugoplasirani sa utakmicom manje, čini se da je šampionska titula predaleko jer je u ovom trenutku 12 bodova razlike. Koper je miran na sredini tabele, sa tendencijom da napadne i evropska takmičenja, odnosno treće mesto na tabeli. U kupu su nedavno savladali upravo Olimpiju na gostovanju i to su postigli 4 gola, a i poslednje utakmice domaćina pokazuju da je odbrana najveći problem. Poslednji put kada je Olimpija odigrala bez primljenog gola bio je 24. februar, a valja napomenuti i daje Koper sličan tim i da treba očekivati još jednu rapsodiju golova. To dokazuju i poslednji mečevi, ako pogledamo poslednjih pet ukupno je palo 22 gola, što je 4.5 po utakmici.

1904 PEC Zwolle - Ajax GG&2+I (2.77)

Malo sporiji ritam Ajaksa, ne igraju najbolje u poslednje vreme iako su se u jednom trenutku podigli posle očajnog starta sezone. Jasno je svima da će baš teško do Lige šampiona, praktično nemoguća misija, ali moraju da nastave da pobeđuju kako bi zadržali samopouzdanje i kako bi pokušali da stignu do Lige Evrope. "Kopljanici" su tim koji je primio najviše golova gledajući prvih 10 timova na tabeli, ali i tim koji postiže preko 2 gola po meču, pa na njihovim mečevima nikada nije dosadno. Domaćin je tim kojem ne ide najbolje u poslednje vreme, četiri poraza u poslednjih pet mečeva, ali imaju kvalitet da ugroze i Ajaks pa očekujemo od njih da postignu makar jedan gol na ovom meču. Posebno očekujemo goleadu u prvom poluvremenu.

Katanac

1905 Feyenoord - Utrecht Tim2 bez gola (1.92)

Ispadanje od Rome u Ligi Evrope nije mnogo poremetilo Fejenord koji je, ipak, daleko od PSV-a u nadmetanju za titulu. "Filipsovci" su isuviše dobri ove sezone i jasno je da će biti prvaci osim u nekom neverovatnom preokretu u poslednjim kolima. Fejenord je tim koji je odličan ove sezone, Utreht prosečan tim sa nagoveštajima da mogu protiv jačih od sebe, kao onomad kad su savladali Tvente u gostima. Svakako, domaćin ne bi smeo da ima previše problema, zapravo, očekujemo da ne prime gol ni ovoga puta jer Utreht je više defanzivnija ekipa nego što se oslanjaju na ofanzivu. 

5904 Derby - Blackpool 0-1I&0-2II (1.61)

Iznenađenje u prethodnom kolu i poraz Derbija od Northemptona nije mnogo boleo jer su svi timovi koji su favoriti za plasman u viši rang izgubili. Svakako, Derbi je propustio dobru priliku, a sada ima derbi sa Blekpulom, timomo koji juri plasman u Čempionšip kroz plej-of koji im nije više ni blizu jer su i oni poraženi u prethodnom kolu. Jasno je kako igraju i jedni i drugi, na gol više, radi se o dva tima koja rešetaju protivničke mreže kada im se ukaže prilika, ali ovaj duel bi mogao da bude malo drugačiji zbog važnosti koju nosi. Derbi je poslednje dve utakmice odigrao malo defanzivnije, dva gola na poslednja dva meča, a ista situacije je i sa Blekpulom. Zbog toga, hajde da stavimo ovaj meč u kategoriju "katanac".

Tačan rezultat

1041 Huddersfield - Coventry 0:1, 0:2, 0:3 (4.45)

Sanjaju gosti Premijer ligu gde nisu bili preko 20 godina, poslednji put u sezoni 2000-01, a poznato vam je da su za njih igrali igrači poput Mustafe Hađija, Robija Kina, trener je bio Gordon Strahan i imali su velike ambicije. Godinama su tavorili i u nižim rangovima, bili i u četvrtom rangu, sada su u Čempionšipu gde su prošle i ove sezone jedan od najboljih timova i očekuje se da se u bliskoj budućnosti vrate tamo gde pripadaju. Imaju tri u nizu, dobili su Votford u gostima i Roteram kod kuće, savladali i Vulverhempton u FA kupu i to potpuno zasluženo. Nezaustavljivo izgledaju, možda je vreme da se nastavi i na ovom gostovanju Haedrsfildu koji je definitivno jedan od najslabijih timova u ovom trenutku.

Ne propustite