Fudbalski tipovi - Može li Partizan bez drame na povratku "Grobara"?

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.10.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Deset sjajnih predloga pred vama.

Povezane vesti

Prelazi

1314 Lazio - Genoa 1-1 (2.38)

Imali su fudbaleri Lacija teške utakmice iza sebe i gust raspored, igraju i evropsko takmičenje i imali su i daleko gostovanje, pa ne može se reći da 100% spremni dočekuju Đenovu, jedan od najslabijih timova italijanske Serije A. Gosti su u problemima, daleko su od nekog svog cilja, trenutno su na samo šest osvojenih bodova iz osam mečeva i imaju samo jednu pobedu. Nikakvih problema nisu imali jaki timovi iz vrha tabele protiv Đenove, pa i pored činjenice da fudbaleri Lacija osećaju umor, definitivno da imaju kvalitet koji je dovoljan da savladaju ovog protivnika kod svoje kuće. Verujemo da će sastav biti malo šareniji, ali ni to ne bi trebalo da ih spreči da ostanu u borbi za sam vrh.

1318 Fiorentina - Roma X-1 (6.20)

Oduvek su bile zanimljive utakmice Fiorentine i Rome, neretko su se dešavali u prošlosti i veliki preokreti, posebno za vreme Gabrijela Batistute koji je igrao za oba tima. Može se ovaj duel nazvati i duel umornih, jer i jedni i drugi imaju obaveze u Evropi i teško je igrati na svaka tri dana, odnosno malo je vremena za pripremu za protivnika. Roma ima očiglednih problema u napadu, imaju i seriju teških mečeva i posle smene De Rosija ništa se nije promenilo na bolje, naprotiv. Fiorentina, sa druge strane, igra slabije takmičenje u Evropi, igra fantastično u Seriji A jer su dobili Milan i Leće toliko ubedljivo da su zaludeli celu Italiju, ciljaće pobedu i protiv Rome i na osnovu svega što smo videli od jednih i od drugih, nekako je i to realnost...

2016 Partizan - Cukaricki 1-1 (2.60)

Posle onog katastrofalnog poraza u "večitom derbiju" fudbaleri Partizana su se sabrali, stigao je i novi trener u vidu Sava Miloševića, ali ono što je daleko bitnije za sve navijače crno-belih jesu i promene u upravi i dolazak legendi kluba na čelo u cilju konačnog pariranja Crvenoj zvezdi. Nesumnjivo, sve će to imati uticaj i to verovatno pozitivan na igrače i stručni štab, oni će nastaviti po svome jer su u sjajnoj seriji, tri uzastopne pobede i otkako je Savo došao na klupu, Partizan opet igra dopadljiv fudbal, videli smo 11 golova u te tri utakmice i ne planiraju tu da stanu. Sa druge strane, Čukarički je jedan od najstabilnijih timova u Srbiji u poslednjih desetak godina, radi se na pravi način, klub raste, ali u poslednje vreme na terenu ima malo problema, posebno što se tiče realizacije. Crno-beli su veliki favoriti u ovom duelu, imaće i pomoć navijača ovoga puta koji se vraćaju u Humsku.

Katanac

1205 Getafe - Valencia 0-1 (2.21)

Veliki problemi za Rubena Barahu, legendu Valensije na klupi ovog tima. Poslednji su u La ligi, a klupski čelnici ne razmišljaju o njegovoj smeni i dali su mu veliku podršku pred nastavak sezone. Da stvar bude još gora po Valensiju, Pepelu je suspendovan, neće igrati ni ovaj duel. Sa druge strane, Hetafe je tim koji je kvalitetan, ali ne toliko kvalitetniji od Valensije, svakako da gosti mogu makar do boda koji bi im značio za samopouzdanje. Ono što je sigurno kada igraju ova dva tima, jeste da golova ne bude mnogo, zapravo, 0-1 je bilo u poslednja tri, a mi ne vidimo način da će biti drugačije i ovoga puta jer je oprez obavezan i kod jednih i kod drugih. Valensija ne sme previše rizikovati.

Tačan rezultat

1204 Leganes - Celta Vigo 0:1 bilo kada (1.90)

Nije tako lako dobiti Leganes, radi se o ekipi koja je tvrda u mečevima protiv slabijih timova, protiv ekipa koje nemaju mnogo napadačkog potencijala. Ipak, kada naiđu na jače od sebe, poput Atletiko Madrida ili Bilbaa, gube bez nekog problema. Selta je tim koji ima izuzetan napadački potencijal, daleko su bolji u napadu nego u odbrani i otuda na njihovim mečevima gledamo i veliki broj golova, preko tri po utakmici. Upravo su zato gosti blagi favoriti na ovom meču, dali su gol i Real Madridu, čak su bili i bolji u većem delu meča i nikako nisu zaslužili poraz. Dobar tim je ekipa iz Viga, čini se da bi mogli da postignu i više od jednog gola Leganesu, a mi ćemo igrati na tačan rezultat u bilo kom trenutku, verujemo da će gosti povesti.

2018 Spartak - Crvena zvezda 1:1 bilo kada (3.26)

Veliko je pitanje u kakvom su emotivnom stanju fudbaleri Crvene zvezde posle svega što im se desilo na gostovanju Monaku. Spušteni su na zemlju, ako je onaj poraz od Intera od 4:0 na "Meaci" bio očekivan, čak pet golova u mreži Ilića u meču protiv Monaka nije, potpuno su zakazali i čini se da Milojević mora biti dobar psiholog da bi pripremio dobro ekipu za Spartak. Jasno da je to dosta teško, a Subotičani iza sebe imaju dovoljno vremena za pripremu za ovaj duel, u dobrom su raspoloženju jer su i oni sasvim zasluženo stigli do boda protiv OFK Beograda u poslednjim trenucima utakmice. Zaslužili su to u Zaječaru jer su u većem delu susreta bili bolji rival, veoma su kvalitetni i čini se da bi mogli da prouzrokuju probleme Crvenoj zvezdi ovoga puta. Možda je vreme da probamo na iznenađenje, Zvezda ima probleme i u odbrani, verujemo da će u nekom trenutku biti 1:1, za vas hrabrije ostavljamo da razmislite da li će tako ostati i do kraja...

Daj gol

1019 Manchester city - Southampton D3-5 (1,75)

"Građani" su se namučili sa Vulvsima, pa je onda stradala praška Sparta koja je u Ligi šampiona dobila pet golova. Sada na "Etihad" dolazi drugi najlošiji tim lige, Sautempton koji je do sada primio 18 golova, više je primio samo Vulverhempton (23). Siti nema šta da odmara, sledeće nedelje se igra Liga kup, kada će biti trenutak da Pep rotira, tako da će za vikend igrati kao protiv Sparte. Deluje da bi ovo mogla da bude jedna prava goleada u mreži Arona Ramzdejla.

1401 RB Leipzig - Freiburg GG (1,68)

Duel drugoplasiranog i trećeplasiranog tima u Bundesligi. Iako Lajpcig još uvek nije primio gol na svom terenu, ipak sada dolazi jači rival nego što su to bili Bohum, Union Berling i Augzburg, pa je red da im se zatrese mreža. Frajburg je kao gost pobedio Verder (0:1) i Hajdenhajm (0:3). Takođe, prošle sezone na oba meča bilo je GG, doduše uz sigurne pobede Lajpciga - 1:4 i 3:1. Očekujemo golove na obe strane.

1404 Werder - Bayer Leverkusen GG&3+ (1,75)

 

Bajer Leverkuzen ne blista kao prošle sezone, ali golovi su sigurica. Na dosadašanjih sedam utakmica Bajera, pao je čak 31 gol (18:13), odnosno skoro 4,5 po meču. Ni Verder nije ništa "gori", na njihovim mečevima ove sezone palo je 26 golova (12:14). Sigurni smo da nas čeka još jedna goleada i da timovi neće izneveriti ni ovog vikenda.

1502 Lyon - Auxerre Tim1 1+I&1+II (1.97)

Ako pogledamo Ligu 1, možemo slobodno reći da je ovo Lion koji se dugo čekao. Dosta je tu iskusnih igrača, Toliso, Matić, Lakazet, Meitland-Najls, Čerki, Fofana, imaju dosta kvaliteta na svim pozicijama i čak i na klupi. Nema sumnje da su favoriti i u ovom duelu, i baš zbog tog kvaliteta na klupi možemo očekivati njihovu pobedu jer su fudbaleri Liona imali bitan meč u Evropi u četvrtak. Protiv Oksera ne smeju da zakažu, gosti imaju problema u odbrani i nekoliko igrača koji su daleko sporiji od bezih napadača Liona, zbog čega očekujemo makar dva gola u mreži gostiju na ovom meču.

 

 

Ne propustite