Fudbalski tipovi - Derbi Rusije, Milan i Atalanta, deset predloga samo za vas!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 13.09.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Predlozi za vikend.

Povezane vesti

Prelazi

6520 Radomlje - Olimpija Ljubljana X-2 (4.40)

Ukupno trinaest utakmica odigrala je Olimpija od početka sezone, od toga sedam na domaćoj i šest na evropskoj sceni, i još uvek nije doživela nijedan poraz. Pod vođstvom španskog trenera Viktora Sančeza, Ljubljančani su u velikom stilu izborili plasman u Ligu konferencija, deklasirali su Rijeku u plej-ofu, a u slovenačkom prvenstvu su vodeći na tabeli sa bodom više od drugoplasirane ekipe Brava. Dvonedeljna pauza im je prijala kako bi uzeli predah posle napornog ritma utakmica na dva fronta i veliki su favoriti na gostovanju protiv ekipe Radomlja, koja ima samo pet osvojenih bodova na pretposlednjem mestu na tabeli. Ipak, Radomlje na svom terenu ima remije Mariborom i Bravom, a porazi koje su doživljavali, bili su uglavnom minimalni. Zato bi i Ljubljančani mogli da se pomuče.

1513 Auxerre – Monaco 2-X2 (2.42)

Okser se vratio u elitno društvo u Francuskoj i tekuću sezonu u Ligi 1 je počeo pobedom nad Nicom na svom terenu, ali se zatim vratio praznih šaka sa dva vezana gostovanja. Sada mu u goste dolazi favorizovani Monako koji je i tradicionalno neugodan rival za ekipu Oksera, jer je trijumfovao u četiri prethodna međusobna susreta. ''Kneževi'' su dobro započeli novu sezonu, imaju dve pobede i remi, a ono što je posebno upadljivo jeste samo jedan primljeni gol u duelima sa Sent Etjenom, Lionom i Lensom. Okser ne deluje kao tim sa dovoljno velikim napadačkim potencijalom da protiv Monaka učini nešto više u odnosu na tri pomenute ekipe, ali bi mogao da utakmicu učini ''tvrdom'' i rezultatski neizvesnom.

1316 Atalanta – Fiorentina X-1X (2.70)

Pre starta u Ligi šampiona i duela sa Arsenalom, Atalanti u goste stiže Fiorentina. Tim iz Bergama nije dobro započeo novu sezonu, pa je posle očekivanog poraza od Reala u Superkupu Evrope i ubedljive pobede nad Lećeom, doživeo dva neuspeha u naredne dve utakmice u Seriji A. Težak poraz im je naneo Inter u prošlom kolu (4:0), pa posle mini-pauze žele da pokažu napredak u igri, jer bi u suprotnom evropska jesen za Atalantu mogla da bude veoma teška. Ni Fiorentina nije impresionirala od starta sezone. Jesu ''ljubičasti'' izborili plasman u Ligu konferencija, ali uz dosta muke i posle penal-serije u duelu sa mađarskom Puškaš Akademijom. U međuvremenu su u prva tri kola Serije A upisali tri remija, i to protiv rivala protiv kojih su bili u ulozi favorita. Atalanti sada dajemo blagu prednost, a njeni najveći aduti biće Retegi i Brešanini, koji su zajedno postigli pet golova u prva tri kola.

2006 Spartak Subotica - IMT Novi Beograd X-12 (3.25)

Subotičanima je protekla prvenstvena pauza došla u pravo vreme da konsoliduju ekipu posle dva vezana poraza na gostovanjima Napretku i Železničaru, u kojima nisu postigli nijedan gol. Dosta su se angažovali u prelaznom roku, doveli nekoliko zanimljivih igrača, poput dvojice brazilskih vezista Lea Antonija i Kajkuea, i mladog kolumbijskog napadača Hosea Mulata koji je stigao iz Dalasa, ali tek se očekuje da oni na terenu pokažu zašto su dovedeni. Spartak za sada ima samo jednu, i to minimalnu pobedu nad Radničkim iz Kragujevca, pa će za njih duel sa IMT-om imati veliku važnost. ''Traktoristima'' za sada znatno bolje ide, imaju osam bodova na sredini tabele, posle dve uzastopne pobede u prethodna dva kola, pa će strpljivo čekati svoju šansu da nastave uspon na tabeli.

Daj gol

2157 Wolfsberger AC - Rapid Vienna 1-2I&3+ (2.54)

Volfsberger je postao prava mašina za golove u poslednje vreme. Posle pet odigranih kola u austrijskoj Bundesligi, ubedljivo je najefikasniji sa 14 postignutih golova, a sve važniju ulogu u ovom timu ima doskorašnji vezista Vojvodine Dejan Zukić koji je već postigao dva prvenstvena gola i upisao tri asistencije, uz još jedan pogodak u Kupu Austrije. U prethodna dva kola je Volfsberger pogotovo bio ubojit. Ostvario je pobede nad Gracerom od 4:2, pa nad LASK-om u gostima od čak 5:1, a sve više golova ''pada'' i na utakmicama ekipe Rapida, koja je u prošlom kolu savladala vicešampionski tim Salcburga sa 3:2, ali koja znatno bolje igra kod kuće, nego u gostima. U svakom slučaju, očekujemo efikasan meč.

6284 CSKA Moscow - Zenit Petersburg GG (1.95)

Fudbalski vikend u ruskoj Premijer ligi obeležiće derbi u Moskvi, gde će ''armejci'' dočekati branioca titule i lidera na tabeli, ekipu Zenita. Osim Krasnodara, Zenit je jedina neporažena ekipa posle sedam odigranih kola, dok je tim Marka Nikolića uspeo da se oporavi od dva uzastopna poraza i sa dva ubedljiva trijumfa je potvrdio da je u usponu forme. Biće ovo duel i najefikasnijih ekipa u ligi od početka sezone, i jedni i drugi postižu u proseku više od dva gola po utakmici, pa iako njihovi prethodni međusobni dueli nisu obilovali golovima, sada očekujemo donekle atraktivniji meč.

Katanac

1358 Cosenza – Sampdoria 0-1I&0-1II (2.13)

Odigrana su četiri kola u Seriji A, a Sampdorija još uvek nema nijednu pobedu, pa njen duel sa Kozencom može da se nazove i derbijem začelja. Ceh lošeg starta sezone je platio Andrea Pirlo koji je smenjen već posle trećeg kola, a na njegovo mesto došao je Andrea Sotil koji je debitovao remijem bez golova protiv Barija. Posle tog meča je imao dve nedelje da bolje upozna igrače i nametne im svoje ideje, pa plodove tog rada očekujemo na gostovanju Kozenci. Domaćin jeste poslednji na tabeli, ali zato što je kažnjen oduzimanjem četiri boda posle administrativnih prekršaja. U prva četiri kola Kozenca je ostavila solidan utisak, upisala je po pobedu i poraz, uz dva remija, ali bez mnogo golova, pa nešto slično očekujemo i protiv Đenovljana.

6283 Fakel Voronezh - Pari Nizhny Novgorod 0-1 (2.69)

Teških mesec dana je iza ekipe Nižnjeg Novgoroda. Seriju poraza je u tom periodu doživeo tim našeg Saše Ilića, ali uglavnom protiv objektivno jačih rivala, poput Zenita, CSKA, Krasnodara i jedino se više očekivalo na gostovanju u Samari, gde je Nižnji poražen sa 3:1. Ali, sada posle dvonedeljne pauze, Ilićev tim će biti u drugačijoj situaciji, pod psihološkim pritiskom, jer se očekuju bodovi protiv poslednjeplasiranog Fakela koji je u sedam utakmica postigao samo tri gola. Ni Nižnji nije mnogo efikasniji, samo šest puta je pogađao mrežu, pa je mali broj golova logična prognoza za ovaj duel.

6207 Toronto – Austin 0-2 (2.08)

Doskorašnje Zvezdino brzonogo krilo, reprezentativac Gane Osman Bukari je nedavno upisao svoj golgeterski prvenac u ekipi Ostina koja se u američkoj MLS ligi bori za plasman u plej-of. Trenutno je Ostin dva boda ''ispod crte'', pa su mu neophodni bodovi u Torontu. U nešto povoljnijoj situaciji je domaćin koji je osmoplasirani u Istočnoj konferenciji, a u prilog mu ide i to što je u malo boljoj formi od Ostina koji ima samo jedan trijumf u poslednjih pet mečeva. Ni jedni, ni drugi nisu previše efikasni u poslednje vreme, a i u njihovom poslednjem međusobnom duelu viđen je samo jedan gol, pa otuda i naša prognoza.

Tačan rezultat

1315 AC Milan – Venezia 1:0, 2:0, 3:0 (3.00)

Krajnje je vreme da i Milan nekoga pobedi od početka ove sezone. ''Rosoneri'' imaju dva remija i poraz posle prva tri kola, a jedan od retkih igrača koji je dobijao pohvale u ekipi sa San Sira bio je naš reprezentativni štoper Strahinja Pavlović koji je svojom prepoznatljivom borbenošću, ali i pogotkom protiv Lacija kupio simpatije navijača, mada ima i on ponešto da popravi u svojoj igri, pre svega na taktičkom planu. Duel sa Venecijom deluje kao prava prilika da se ''probije led'' i da Milan osvoji sva tri boda protiv povratnika u Seriju A koji je u novoj sezoni za sada osvojio samo jedan bod i postigao samo jedan gol.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak