Fudbalski tipovi - Goleada u Kruševcu!

Autor: Nemanja Janošev
petak 26.04.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Izaberite!

Povezane vesti

Prelazi

 

1337 Parma - Lecco 1-1 (2.03)

 

Sve smo bliži plasmanu "Mlekadžija" u Seriju A. Oni su odigrali sjajno u dosadašnjem delu šampionata, imaju 20 pobeda i da li će upisati i 21. po redu? Ne bi trebalo da bude nikakvih problema, sve će biti na strani Parme, atmosfera, činjenica da su gosti praktično ispali i samo ih čudo može spasiti, pa i forma koja se ponovo uzdiže nakon nekih slabijih rezultata. Domaći imaju fantastičnu odbranu, najbolju u ligi, sa njom su spremni u Seriju A. Inače, Parmi je potrebno dve pobede u poslednja četiri kola, ovo bi mogla da bude prva.

 

1036 Preston - Leicester 2-2 (2.29)

 

Ulazimo u finiš sezone, Lester je tim koji je prvoplasirani i izvesno je da će biti novi-stari član Premijer lige. Potrebno je da u poslednja četiri kola osvoji devet bodova, što nimalo neće biti lako, a prvi protivnik je Preston koji je, praktično, izgubio sve šanse da se plasira u Premijer ligu. Domaćin nije postigao gol na poslednja tri meča, poražen je kod kuće od Noriča, igraju nekako zatvoreno, ali u napadu ne mogu da urade praktično ništa. Nisu često igrala ova dva tima međusobne duele, al ije činjenica da je Preston poslednji put slavio protiv "Lisica" jo davne 2009. godine. Lester je pobedio na četiri od poslednjih šest mečeva ova dva tima.

 

Daj gol

 

1421 Darmstadt - Heidenheim 3+ (1.68)

 

Velika pobeda Darmštada na gostovanju Kelnu, bila je to pobeda u direktnoj borbi za opstanak, ali je domaćin i dalje predaleko od željenog opstanka jer je deset bodova udaljen od Bohuma koji je na 16. mestu koje vodi u baraž. Na četiri utakmice do kraja bilo bi pravo čudo da se domaćin izvuče, ali će dati sve od sebe da stigne do tek četvrte pobede u prvenstvu. U međusobnim duelima ova dva tima je redovno bilo golova, pa tako očekujemo da bude i sada, domaći moraju igrati otvoreno u jednom trenutku. Prethodni duel ova dva tima na ovom stadionu je završen 2:2, na poslednje četiri utakmice kada bi igrali ovi rivali viđeno je 15 golova, što je skoro 4 po meču.

 

Napredak - Radnički 1923 3+ (1.96)

 

Kragujevčani su u problemu i to velikom. Napredak je u problemu i to velikom, ali oni igraju bez rasterećenja. Prvopomenuti su izgubili polufinale Kupa pred 12-13 hiljada navijača, očekivanja su bila velika i postoji emotivna i fizička istrošenost. Bevis je igrao povređen, Ortiz takođe, povredio se Vidosavljević, potom i Dadić, pitanje je koliko će Feđa Dudić uspeti da oporavi ekipu posle svega što se dešavalo na "Čika Dači" u sredu. Napredak je, sa druge strane, promenio trenera, njihovi ciljevi su da promovišu mlade igrače do kraja ove sezone i tako će biti protiv Radničkog. Imaju i jedni i drugi kvalitet, ne bi bili u gornjem domu, očekujemo golove, ali pobeda gostiju je upitna ovoga puta zbog pomenute istrošenosti.

 

4150 Sigma Olomouc - Sparta Prague Tim2 3-4 (3.63)

 

Nije Sigma ove sezone kao što su očekivali, ali su u gornjem delu tabele. Nešto slabiji rezultati u poslednje vreme bi mogli da se nastave jer im u goste stiže najbolji tim prvenstva, ekipa Sparte koja je sakupila 73 boda iz 29 mečeva, čak 23 pobede za goste do sada. Biće favoriti gosti i ovoga puta, Sigma će baš teško do svog cilja, a to je jedno od prvih šest mesta na tabeli. Gosti su postigli sedam golova u poslednje dve utakmice i nemojte se čuditi ako nastave u istom ritmu i na ovom gostovanju, bez obzira na to što se radi o kvalitetnom protivniku. Težak tip, ali pratimo Spartu koja je ozbiljan tim, najbolji u Češkoj.

 

Katanac

 

4493 Panathinaikos - Aris 0-1I&0-1II (2.15)

 

Kakva greška Panatinaikosa zbog otpuštanja Ivana Jovanovića. Fatih Terim i njegovo vreme su prošli, jasno je to svima, pokušali su da igraju više napadački i to im  se obilo o glavu u jakim utakmicama. AEK je savladao PAO na svom terenu 3:0 u prethodnom meču zadavši mu tako najteži udarac u direktnom duelu za prvo mesto. Sada PAO ima imperativ pobede protiv Arisa koji odavno već ne zna za pobedu, daleko od toga da su zalutali u plej-of jer su igrali odlično, ali su timovi iz samog vrha prejaki. No, mogu da pomrse račune drugima, ukoliko odigraju najbolje, a PAO ne bude na nivou, svašta je moguće. Mi ćemo na golove, neće ih biti previše.

 

1216 Villarreal - Rayo 0-2 (2.05)

 

"Podmornica" igra dobro, imali su neke teške utakmice iza sebe, Bilbao i Atletiko, ali su dobili Valensiju i Betis, direktne konkurente za Evropu. Kakve su šanse protiv "Pčelica"? Čini se da su gosti u dobroj formi, ali oni na gostovanjima igraju izuzetno zatvoreno, možda bude i uspavanka, možda odluči samo jedan gol. Viljareal je tako dobio Valensiju, možda budemo gledali identičan meč i protiv Raja. Gosti su u jednom trenutku imali probleme, nisu bili daleko od zone ispadanja, ali sada više nisu u tolikom problemu jer beže Kadizu devet bodova na šest kola do kraja, teško da će ispasti iz lige osim u slučaju nekog naglog pada. 

 

1018 Everton - Brentford Tim2 1p bez gola (1.70)

 

Forma domaćina je fantastična. "Karamele" su slavile protiv Notingema i Liverpula i sada su pred opstankom u ligi, iako su kvalitetom za daleko bolji plasman na tabeli. Podsetimo, oduzeto je osam bodova Evertonu odlukom Saveza. Igraju protiv tima koji odavno već ne zna za poraz, Prentford ima formu koja je bolja od pojedinih timova iz samog vrha, pa bi ova utakmica mogla biti jedna od kvalitetniji u ovom 35. kolu Premijer lige. Everton je tim koji je blagi favorit po našem mišljenju, ne očekujemo da prime gol u prvom poluvremenu jer nisu primili golove ni u prethodne dve utakmice protiv ekipa sa potentnim napadom.

 

Tačan rezultat

 

2042 Kasimpasa - Samsunspor 1:0 (9.40)

 

Dva uzastopna poraza za Kasimpašu, nisu postigli gol već 180 minuta i počinje frustracija jer su sada predaleko od Evrope koju toliko priželjkuju. Tvrd tim je i Samsun, ovaj meč je viđen za jedan od onih u kojima će biti mali broj golova. Verovatno bi jedan gol mogao da odluči, dodajmo i da su svega dva tima ove sezone postigla manje golova od Samsuna. Domaćin je favorit, ali blagi, zbog nešto slabijih rezultata u poslednje vreme, moraju igrati opreznije, na gol manje. Zbog toga očekujemo da gosti i ne postignu gol, a nekako nam je najpribližniji rezultat 1:0. Hajde da probamo.

 

 

1032 Huddersfield - Birmingham 0:0 1.p (2.84)

 

Loše igra Hadersfild, posle prošle sezone kada su se izvukli fantastičnim finišom u Čempionšipu, ovoga puta će to biti malo teže. Propustili su nekoliko šansi u poslednjih par mečeva, a poraz od "Labudova" u prethodnom meču ih je patosirao. Sa druge strane, Birmingem je direktan protivnik za opstanak, pobeda bi mogla da podigne ekipu, ali su gosti u odličnoj formi, nedavno su dobili onaj Koventri koji je stigao 3:0 protiv Mančester junajteda. I jedni i drugi imaju katastrofalne odbrane ako gledamo čitavu sezonu, ali je kod Birmingema viđen određeni napredak. Važnost meča može odneti neke napadačke ideje, možda je remi najrealnija opcija.

 

Ne propustite