Fudbalski tipovi - Mađari prejaki za BiH, "kenguri" dobijaju sa nulom, 5,95 na Urugvaj

Autor: Milovan Longinov
utorak 10.09.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Birajte tipove za ovo kolo.

Povezane vesti

Prelazi

4888 Albania - Georgia X-X (5.00)

 

Obe selekcije su sjajno otvorile takmičenje u grupi 1 divizije B UEFA Lige nacija. Albanci su kao nominalni gosti u Pragu savladali Ukrajinu sa 2:1, dok su Gruzini bili silni, deklasirali Češku rezultatom 4:1 u Tbilisiju i tako nastavili svoj uspon nakon odličnih partija na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Sada ih čeka međusobni duel u Tirani, koji bi eventualnog pobednika vinuo jako visoko i približio ga prvom mestu koje na kraju vodi u diviziju A. Biće to i okršaj nekada izvrsnih bekova Vilija Sanjola i Silvinja, koji sada sa klupe predvode ove reprezentacije, ali mi ovde očekujemo nešto obazriviji pristup i jednih i drugih, baš zbog ogromnog uloga i zato tipujemo da će i na poluvremenu i na kraju meča biti nerešeno.

4885 Hungary - Bosnia & Herzegovina 1-1 (2.77)

 

I jedni i drugi su se proveli kao “bosi po trnju” u utakmicama prvog kola grupe 3 u A diviziji Lige nacija. Mađari su u Dizeldorfu izgubili od Nemaca sa 5:0, dok su Bosanci u Ajndhovenu poraženi od Holandije sa 5:2. Dakle, po pet komada u mrežama oba tima i sada im u nevreme dolazi ovaj međusobni duel, koji može da bude ključni u borbi za treće mesto, pošto su Nemačka i Holandija za nekoliko klasa jače ekipe. Mađari su iskusniji i “namazaniji”, imaju domaći teren u Budimpešti koji im je veliki adut, dok sa druge strane selektor Sergej Barbarez pravi jednu potpuno novu priču u selekciji BiH i neće mu biti lako. Mi mislimo da će ovde Mađari pobediti i da će imati prednost i na poluvremenu.

4907 Rwanda – Nigeria 2-2 (2.85)

 

Poprilično je jasno čiji tim je kvalitetniji, kako na papiru, tako i na samom terenu. Nigerijci doduše nemaju neku blistavu istoriju sa Ruandom jer sui h pobedili dvaput u pet sukoba, ali isto tako nisu izgubili nijednom. Želeće nakon laganih 3:0 protiv Benina da uspešno privedu kraju kvalifikacije. Viktor Osimen se vratio na teren pošto nije igrao još od maja meseca i odmah je postigao pogodak, Ademola Lukman je u popriličnoj formi iako mu je transfer iz Atalante izmakao.  Zaista bi trebalo da se piše sigurna pobeda Nigerije id a se ne postavlja nikakvo pitanje njihovog prvog mesta u grupi gde su još Benin i Libija. Istina je da Nigerija ne blista kada gostuje u poslednje vreme, ali ovde to ne bi trebalo da bude problem.

4854 Venezuela – Uruguay X-2 (5.95)

 

Urugvajci su favoriti, ali ne preveliki na gostovanju u Venecueli čija je selekcija izgubila poslednje dve utakmice u svim takmičenjima. Teško im je pao poraz od Bolivije od čak 4:0. Istina, nisu tu Venecuelanci mogli mnogo da se nadaju usled 4.150 metara nadmorske visine na koliko su igrali pa su čak posle utakmice morali da koriste aparate sa kiseonikom. Stoga je pitanje koliko je pobeda Bolivije relevantna iz ugla kvaliteta. Venecueli će biti neophodan dobar rezultat pred svojim navijačima. Urugvajci marširaju dobro i trenutno su drugi u grupi iza Argentine sa četiri boda manje, ali sigurno je da će imati poteškoća da probiju odbranu predstojećeg domaćina. Stoga bi trebalo razmisliti o prelazu koji smo tipovali.

Daj gol

4891 Czech Republic – Ukraine 1-3I&3+ (2.27)

 

Šokantan početak Lige nacija za reprezentaciju Češke koja je doživela debakl na gostovanju u Tbilisiju protiv Gruzije (4:1), sa kojom je bila u grupi i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj kada nije bilo pobednika. Gruzijci su bili posebno inspirisani na svom terenu, vodili su i sa 4:0, pa su Česi izbegli i teži poraz. Ni Ukrajina nije mnogo bolje prošla protiv Albanije, bilo je 1:2 posle preokreta, a zanimljivo je da je u Pragu igrala kao formalni domaćin. Sada i jedni i drugi žele da poprave utisak posle lošeg starta, a Česima ostaje da se uzdaju u prednost domaćeg terena. Ono što mi ovde očekujemo od Češke i Ukrajine jeste efikasan meč, pokazali su da imaju slabosti u defanzivi, pa nam ''miriše'' na golove sa obe strane.

4894 North Macedonia – Armenia GG&1+I (2.25)

 

Posle prvog kola Lige nacija u ''C'' diviziji, i jedni i drugi mogu da budu zadovoljni. Pogotovo se to odnosi na selekciju Jermenije koja je na startu takmičenja u Grupi 3 ubedljivo savladala Letoniju sa 4:1 i najavila da bi u ovoj konkurenciji mogla da izbori plasman i u Ligu ''B''. Što se tiče Severne Makedonije, njihov tim je u prvom kolu gostovao na Farskim Ostrvima, odakle je doneo bod. Taj meč je završen rezultatom 1:1, a Makedonci su uspeli da nadoknade gol minusa posle ranog vođstva Farana. Inače, u poslednje četiri godine ove dve selekcije su se pet puta sastajale, tri puta su slavili Makedonci, jednom Jermenija, a jedan meč je završen bez pobednika. Najnoviji njihov susret dogodio se oktobra prošle godine, kada je Severna Makedonija slavila sa 3:1, pa i sada očekujemo golove.

4839 Halifax - Oldham 3+ (2.12)

 

"Šajmen" ima svega dve pobede u dosadašnjem toku sezone, odigrali su sedam mečeva i ono što je do sada bilo prilično sigurno kada oni igraju svoje utakmice jeste da neće biti goleade, naprotiv. Čekaju i pobedu kod kuće već neko vreme, mesec dana je nema, a šta je sa gostima? Oldhem je tim koji je do sada zabeležio čak četiri nerešena rezultata, tri u nizu za njih, veoma ih je teško pobediti kada su na najvišem nivou, ali je pitanje da li će ovoga puta moći da izdrže ovaj tempo velikog broja utakmica u septembru. Mnogi očekuju njihov pad, a ono što je jasno jeste da će i jedni i drugi imati promene u odnosu na mečeve od pre tri dana i zbog toga možda i ne treba očekivati tako tvrdu utakmicu. Naš predlog je odigrati na golove, kvote su odlične.

4971 America de Cali - Deportes Tolima Tim1 2+ (2.35)

 

"Crveni đavoli" čekaju titulu od 2020. godine i imaju čemu da se nadaju ove sezone. Jedan od najvećih klubova Kolumbije je daleko od onog kluba koji je harao Južnom Amerikom osamdesetih, ali se polako uzdiže i ovoga puta je, po mnogima, kandidat za titulu, ali će morati to da dokažu i na terenu. Amerika je tim koji je sa najboljom obranom za sada u ligi, pokazali su i određenu efikasnost, i blagi su favoriti u ovom meču protiv Tolime koja je u dobroj formi i koja je trenutno četvrtoplasirana na tabeli. Terenska inicijativa će biti na strani domaćina, očekujemo da iskoriste makar jednu ili dve šanse i da pobede.

Katanac

4872 Oman – South Korea  0-2 (2.22)

Razočarala je sve ljubitelje fudbala Južna Korej na startu treće runde azijskih kvalifikacija za plasman na Mundijal 2026. godine. Korejci su u svojoj prestonici Seulu remizirali protiv Palestine, u “negledljivoj” utakmici bilo je 0:0. Nisu domaćinu pomogli ni sadašnji, ni bivši igrač Crvene zvezde, Jung Vu Seol i In Beom Hvang koji je otišao u Fejenord. Totenhemov golgeter Heun Min Son bio je potpuno odsečen protiv autsajdera, pa nam Južna Koreja ostaje veliki dužnik. Taj dug Korejanci mogli bi da vrate već u utorak kada od 16 sati po srpskom vremenu gostuju Omanu u meču druge runde grupe B. Domaćin je na startu poražen kao gost od Iraka sa 1:0, pa mu jedna od najboljih ekipa u Aziji dolazi u delikatnom momentu. Južna Koreja je dobila prethodne dve utakmice protiv Omana, poslednju sa minimalnih 1:0, a kako su igrali protiv Omana teško će do ubedljivijeg trijumfa i sada. Ne očekujemo spektakl, već najviše dva gola. 

Tačan rezultat

4859 Indonesia – Australia  0:1, 0:2, 0:3 (2.75)

 Ako je Južna Koreja obrukala zbog remija kod kuće protiv Palestine, šta tek reći za Australiju koja je nav om terenu izgubila od Bahreina sa 1:0. Nemaju “kenguri” moćan tim kao ranije, ali su još uvek favoriti protiv skoro svakog protivnika u Aziji. Tako je i sada pred gostovanje Indoneziji. Domaćin je oduševio remijem u gostima protiv Saudijske Arabije, bilo je 1:1, a Indonežani pokazali da su počeli da igraju ozbiljan fudbal. Ipak, teško će ponoviti podvig protiv motivisane Australije, koja nikako ne želi da doživi novi neuspeh. Istorija međusobnih duela Australijance stavlja u ulogu ogromnih favorita jer redovno pobeđuju Indoneziju, a ova selekcija im je samo jednom postigla pogodak, još davne 1973. godine. Od tada su se sastali sedam puta i Indonežani imaju jedan jedini remi, svi ostali dueli pripali su “kengurima”.

 

Ne propustite