Fudbalski tipovi - Na Tromso kvota 7.25!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 05.07.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Probajmo...

Povezane vesti

 Prelazi

2889 San Luis - Club America 2-2 (2.80)

Šampioni Meksika će prvo gostovati u San Luisu, klubu koji se nije toliko proslavio prethodne sezone i koji u novu ulazi sa sličnim ambicijama kao i pre godinu dana. "Milioneri" su tim koji može mnogo, ali bi mogli da imaju malih problema u napadu. Julijan Kinjones uskoro odlazi u Al Kadisiju, ostaće sa kapitenom Martinom koji je i u Superkupu (koji je Amerika osvojila) pokazao da je i dalje jedan od najboljih igrača lige. Čini se da su gosti favoriti jer su kvalitetniji tim, oplemenjen je odličnim veznim fudbalerom koji je stigao iz Pačuke, Erikom Sančezom. Posebno su odlični na sredini terena…

6668 Defensor Sporting - Wanderers 1-1 (2.76)

Defensor je verovatno tim koji je u najboljoj formi u ovom trenutku u Urugvaju, od poslednjih pet mečeva imaju četiri pobede i jedan remi, a Vonderersi su u kontra ritmu u ovom trenutku i vezali su dva poraza, oba po 3:1. Nisu u tim mečevima prikazali kvalitet u polju, pa je jasno ko je apsolutni favorit da dobije ovu utakmicu. "La kometa", kako nazivaju Defensor, bi mogla da dobije puno značenje u ovoj utakmici, možda očekujemo i pobedu sa više golova razlike od jednog.

6951 Ham Kam - Tromso X-2 (7.25)

Večito su u donjem delu tabele fudbaleri Ham Kama, ali ovoga puta imaju solidnu ekipu, očekivali su možda i daleko više od 12. mesta na kojem se trenutno nalaze. Šta onda reći za Tromso, oni su očajni, osam poraza u prvih 13 kola, uspeli su konačno da dobiju i na strani i to poslednjeplasirani Sandefjord, pa su u boljoj formi nego što su bili pre možda dve nedelje. Istina je, nisu imali sreće u pojedinim mečevima do sada, nesrećno su izgubili od, recimo, Lilestroma kod kuće, pa bi uz par vezanih pobeda mogli da dođu do gornjeg dela tabele. Imaju kvalitet, veći nego što ima Ham Kam, vreme je da to dokažu na terenu.

6606 VPS - Ekenas IF 1-1 (2.00)

Domaći su dobro krenuli u šampionat, ali su naprasno stali. Bez pobede su u poslednja četiri kola, i u velikom padu forme, u prethodnom kolu su poraženi od Inter Turkua sa 3:1 bez velikih problema, a imali su samo jedan šut u okvir gola za čitav meč. Protivnik teško da može biti slabiji, Ekenas je predviđen od strane fudbalskih stručnjaka za ispadanje ove sezone, svega dve pobede u prvih 13 kola i čini se da moraju nešto dobro da menjaju ako žele opstanak u društvu najboljih u Finskoj. Pobeda domaćina je obaveza, vreme je da se pokrenu i nisu mogli da traže bolji raspored.

Daj gol

6990 Smorgon - BATE Borisov GG&3+ (2.34)

Nije BATE više onaj tim koji je svojevremeno igrao i Ligu šampiona i Ligu Evrope, nekada su dominirali beloruskim šampionatom, ali više nemaju toliko novca i tavore u sredini tabele. Zapravo, sada su u donjem delu, imaju čak 6 poraza u prvih 14 mečeva i ne ide im dobro. Nedavno su dočekali Dinamo iz Minska i izgubili na svom terenu, bez nekih velikih problema, nisu mnogo ni pretili i bilo je rutinskih 0:2. Domaćin je "domaćinska" ekipa, bez poraza su na svom terenu, baš ih je teško savladati i čak i bolji timovi od Borisova nisu uspevali da se oslade na ovom terenu. Verovatno će domaćin krenuti ofanzivno, očekujemo golove na ovom meču više od bilo čega drugog.

9427 Mjallby - Sirius Tim1 2+ (2.11)

Fantastično igra Mjalbi u novoj sezone Švedske, prošle sezone su bili u donjem domu, završili tek kao 10. na tabeli, ali ove sezone dokazuju da se radi o ekipi na koju se mora ozbiljno računati. Ne mogu se dičiti sjajnom odbranom, ali u napadu retko kada zakažu, pa verujemo da će tako biti i sada protiv Sirijusa. Dobili su dve uzastopno, postigli po dva gola, očekujemo još jednu njihovu pobedu, ali radije bismo odigrali na broj golova koji će postići jer se plašimo ofanzive Siriusa koji je pogodio pet puta u mrežu u prethodnom kolu protiv Norkopinga.

Katanac

6478 KR Reykjavik - Stjarnan 0-2I&0-2II (1.81)

Jako loša forma tima iz prestonice, nikako da zabeleže pobedu, čekaju na nju još od 20. maja kada su savladali Hafnafjordur u gostima. Prethodnu su takođe igrali kod kuće, protiv Filkira i remizirali su 2:2, ali je meč bio zatvorenijeg tipa nego što mislite, praktično sve što je išlo u okvir gola je završilo u mreži. Vreme je za manje golova, Stjarnan ima ogromnih problema sa napadom u poslednje vreme. Ako bismo morali da tipujemo na konačan ishod, onda bismo probali na domaćina, ali radije bismo igrali na manje golova jer ni jedni, a ni drugi nisu u dobroj napadačkoj formi, bez obzira na dva gola Rejkjavika u prethodnom kolu. Kvote uopšte nisu loše na mali broj golova.

6576 Avispa Fukuoka - Kyoto Tim2 bez gola (2.44)

"Stršljenovi" dočekuju Kjoto, jedan ispodprosečan tim koji je možda i kandidat za ispadanje na osnovu svega što su pokazali do sada u prvenstvu Japana. Domaćin igra odlično u poslednje vreme, šest pobeda u poslednjih sedam mečeva ako računamo i jedan meč u Kupu Japana, od toga su pet puta uspeli da sačuvaju svoju mrežu. Odbrana je nešto na čemu zasnivaju svoju igru i verujemo da će to dokazati i u novom duelu protiv Kjota. U duelu ova dva tima pre samo dva meseca bilo je 2:3 za Fukuoku u gostima, ali ovoga puta očekujemo sasvim drugačiji meč.

6874 Internacional RS - Vasco da Gama 0-1I&0-1II (2.17)

Muči se Vasko, i više je nego očigledno, samo jedna pobeda u poslednjih šest utakmica, a i činjenica je da se radi o najslabijoj odbrani šampionata posle prvih 13 odigranih kola. Čak 25 primljenih golova za ligu kao što je Serija A Brazila je nedopustivo, i veliko je pitanje da li će se ikada popraviti do kraja ove sezone. Njihova šansa jeste činjenica da Internasional ima dan manje da se pripremi za utakmicu, pa se nadaju da mogu dobro da pripreme svoju odbranu da ne primi više od dva gola na ovom meču. Meč za "katanac".

Tačan rezultat

6872 Fortaleza - Fluminense 1:0, 2:0, 3:0 (4.20)

Sve se odjednom promenilo za Fortalezu, "lavovi" sada imaju veliki ispit i pokušaće da materijalizuju veliku formu u kojoj se nalaze. Dolazi im u goste Fluminense koji apsolutno ništa nije pokazao u dosadašnjem delu šampionata, svega šest bodova iz 13 utakmica, samo jedna pobeda i moraće daleko bolje ako misle da ostanu u šampionatu Brazila. Očekujemo jednu zatvoreniju utakmicu, Fluminense mora da se brani jer Fortaleza ima napadački potencijal. Možda će biti slična utakmica kao što je bila Fortaleza-Gremio, tada je bilo 1:0 za domaćina.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak