Fudbalski tipovi - Pljušte goleade od Osijeka do Splita

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 25.07.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Široka ponuda, birajte!

Povezane vesti

Prelazi 

3279 Dinamo Batumi - Decic Tuzi X-1 (3.93) 

Aktuelni prvak Crne Gore, Dečić iz Tuzija, je daleko od dobre igre. TNS iz Velsa je bio daleko bolji rival u dvomeču, ali je ovaj drugi meč protiv Velšana dokazao da ima nade i da je fizička sprema na boljoj lestvici nego što je bio slučaj u prvoj utakmici. Dečić je bio bolji, kvalitetniji rival u tom meču i u kvalifikacijama za Ligu Evrope očekujemo nešto bolju utakmicu nego što je bio slučaj u dvomeču protiv TNS-a. Dinamo Batumi je tim koji je odlično odigrao protiv Ludogoreca, pokazali su zube daleko skupljem rivalu i nesumnjivo su favoriti ovog meča. Imaju par brazilskih fudbalera koji su izuzetno kvalitetni i koji su verovatno prerasli gruzijski šampionat, ali žele da sa Batumijem naprave ozbiljan uspeh u Evropi. Očekujemo da tako i bude, ovoga puta u duelu crnogorskog i gruzijskog tima smatramo da je kvalitetniji gruzijski, ali biće otpora. 

3296 Djurgarden - Niedercorn 1-1 (1.90) 

Šveđani su pauzu u prvenstvu pravili samo kratko zbog Evropskog prvenstva u Nemačkoj, a sada su u jeku forme svi klubovi. Đurgarden je jedan od onih koji se bore za titulu i malo ih je poremetio poraz od Kalmara u prethodnom kolu odigranom u subotu. Iako su bili dominantniji rival, na kraju su izgubili meč, ali bilo je čak i mešanja karata od strane trenera da bi se ozbiljnije pristupilo evropskom meču. Luksemburžani  su pravili dugu pauzu u prvenstvu, nema tu mnogo timova i zbog toga je potrebno i ponovno uigravanje i sada su u debelom minusu u odnosu na Đurgarden. Definitivno su Šveđani favoriti, bili bi i protiv jačeg tima od Niderkorna. 

Daj gol 

3915 Zira - Dunajska Streda Tim1 1+ II (1.73) 

Azerbejdžanska Zira je na opšte iznenađenje dobila Šerif u prvom meču, ali je u drugom poražena na svom terenu, pa je ispala iz Lige Evrope, odnosno kvalifikacija za to takmičenje. Da stvar bude još gora po njih, Salifu Suma, jedan od napadača ovog tima koji su veoma bitni i perspektivni, dobio je crveni karton u prethodnom duelu. Sa druge strane Slovaci igraju prvi meč u sezoni, definitivno da je potrebno da se uigraju jer su donekle i promenili tim u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, kroz prijateljske mečeve su dokazali da imaju čemu da se nadaju, dobili su jedan Osijek i Đer, definitivno je da su kvalitetan tim koji može mnogo, ali baš zbog fizičke spreme domaćina koja je sigurno na višem nivou, očekujemo da gosti popuste u drugom poluvremenu.   

3281 Osijek - Levadia 2+I&4+ (3.50) 

Na "Opus arenu" stiže Levadija, tim koji je trenutno vodeći u slabašnoj estonskoj ligi, ali koji se mora ozbiljno shvatiti jer ne bi bio prvi put favoritu da "kiksne" protiv Estonaca. Levadija je pokazala tvrdoću protiv Siauliaija iz Litvanije i prošla ukupnim rezultatom 2:0, ali sada će igrati protiv daleko, daleko potentnijeg tima od kojeg očekujemo da posebno u prvom poluvremenu dokažu svoj kvalitet. Nije bilo previše odlazaka kada se radi o onim najbitnijim igračima, ali je najviše promenjena odbrana. Zbog toga može biti golova i na jednoj i na drugoj strani, nećemo se čak začuditi i ako domaćin bude vadio loptu iz mreže. 

3294 Hajduk Split - HB Torsavn 2+I&1+II (2.84) 

Da vidimo na delu i Đenara Gatuza. Hajduk ima velike planove, uostalom, tako je i pred svaku sezonu, ali ovoga puta je malo drugačije. Želeli su u klubu da usade gen pobednika koji ima Đenaro Gatuzo, ali i gen borbenosti i sigurni smo da toga neće manjkati. Tu su iskusni Rakitić i Perišić, njihovo iskustvo će biti od neprocenjivog značaja za ekipu sa "Poljuda". Farani su poluamateri, nema tu kvalitetnih igrača koji bi mogli da naprave ozbiljniju karijeru, ali je jasno da su borbeni i da na taj način pokušavaju da stignu do velikog uspeha. Radi se o timu koji trenutno nije najbolji ni na Farskim ostrvima, pa ne bi trebalo da bude problema.  

3279 Maribor - Universitatea Craiova GG (1.80) 

Baš loš početak u Evropi za Maribor, oni su ispali, donekle i neočekivano od Boteva iz Plovdiva, iako su u drugom meču bili dobri i zabeležili čak 22 šuta ka golu Bugara. Ipak, primili su dva kod kuće i ispali, ali su samopouzdanje vratili u narednom meču. Uspeli su da savladaju Domžale sa 4:1 i čak i da se odmore malo pred bitnu utakmicu kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Univerzitatee. Gosti su takođe u naletu forme, oni igraju dobro na startu sezone u Rumuniji, blistali su protiv Arada i slavili sa 4:2, iz poseda stizali lako do protivničkog šesnaesterca. Sudeći po svemu, trebalo bi da bude golova i ovde… 

Katanac 

3916 Iberia 1999 - Partizani Tirana NG (1.85) 

Da vas ne buni, Iberija je klub koji je promenio ime, zvali su se Saburtalo, u pitanju je klub koji je osnovan pre 25 godina, ali koji je stigao da osvoji titulu prvaka 2018. godine i koji je redovno u vrhu gruzijskog fudbala. Albanci su kvalitetan rival, verovatno i kvalitetniji od gruzijskog, dokazali su protiv Maltežana Marsaksloka koji su dobili sa 3:2 u ukupnom rezultatu. Gosti imaju visoke ambicije, ali u ovom meču ne očekujemo goleadu kao u nekim drugim utakmicama, naprotiv. Ne verujemo da će biti više od tri gola, verovatno čak i manje.  

3289 Olimpija Ljubljana - Polissya Zhytomyr 0-1I&0-1II (2.36) 

Ozbiljni planovi Olimpije koji bi mogli da se ostvare ove sezone. Oni su rešeni da osvoje titulu i sve snage će usmeriti tamo, ali žele i uspeh u Evropi. Posle dobrog početka sezone i pobede nad Primorjem bez primljenog gola, cilj je da se gol ne primi ni protiv Žitomira, ukrajinskog kluba koji je prošle sezone u ukrajinskom prvenstvu pokazao veliki kvalitet, završili su kao petoplasirani što nije uopšte lako u teškoj konkurenciji. Ipak, Olimpija je blagi favorit, ali samo blagi, neće tu biti otvorene igre od starta, u to smo ubeđeni, jer i jedni i drugi će želeti da sačuvaju svoju mrežu. Utakmica za katanac. 

Tačan rezultat  

3925 Zrinjski - Bravo 1.p 0:0 (2.88) 

Jedan balkanski derbi, duel dva tima koja su u usponu. Zrinjski definitivno ima malo više evropskog iskustva, igrali su grupnu fazu evropskog takmičenja i odigrali nekoliko fantastičnih duela i žele sve to da ponove i ove sezone. Ovo će im biti prva utakmica, a ekipa Brava nikako nije za potcenjivanje. Oni su stigli ove sezone da igraju i produžetke protiv Velšana, i to zato što su se ispromašivali u prvoj utakmici. Nekako je bilo logično da izgube od Celja u prvom kolu prvenstva Slovenije, ali daleko od toga da su prikazali slabu igru, naprotiv, bili su nekoliko puta i blizu da se vrate sa bodom na gostovanju aktuelnom šampionu. Prednost gostiju znate, fizička sprema, oni su odigrali već tri veoma teške utakmice i biće spremni za četvrtak, a čini se i da im je odbrana sve bolja i bolja.   

3918 Milsami - Astana 0:1 bilo kada (1.99) 

Moldavci su odlični, izbacili su beloruski Žodino i to sasvim zasluženo posle odlične utakmice na strani, kod kuće su odigrali tvrdo kako planiraju i protiv Astane. Ipak, Kazahstanci su kvalitetniji rival i to daleko kvalitetniji od Belorusa i to svakako imaju u vidu fudbaleri Milsamija. Oni su počeli sezonu u Kazahstanu u Liga kupu i postigli su 9 golova u dva meča, pa je jasno da su u neverovatnoj napadačkoj formi. Ne verujemo da ima izrazitog favorita u ovom meču, ali pokušaćemo sa golom u mreži Milsamija, očekujemo da gosti povedu.

Ne propustite