Fudbalski tipovi - Plzenj i Levski iz "dvojke", OFK ide u GG u Lučanima

Autor: Milovan Longinov
petak 19.07.2024.
11:30
Izvor: Sportske.net

Birajte tipove za ovaj vikend.

Povezane vesti

Prelazi

9628 Aarau - Thun X-2 (5.05)

 

Posle ispadanja u niži rang, ekipa Tuna će tražiti način da se vrati u najjači rang, Super ligu Švajcarske. Nekoliko ozbiljnih promena u ekipi, a u novoj sezoni će biti nekoliko novih igrača od kojih se očekuje da povuku. Uglavnom, i pored tih poznatih stvari, Tun je favorit u meču protiv Araua, domaćin nema kvalitet da uđe u najjači rang osim ako se ne desi neko čudo, stvoreni su za sredinu tabele i ništa više od toga, dok će gosti juriti ekspresan povratak. Realnost je njihova pobeda, ali teško da će biti lagana.

1883 Dukla Prague - Plzen 2-2 (2.20)

 

Dukla je prošle sezone bila najbolji tim drugog ranga takmičenja, imali su fantastičan učinak od 18 pobeda u 30 mečeva, a blistali su i u pripremnom periodu gde su beležili odlične rezultate, ali sve su to bili protivnici koji su slabiji od onog koji je sada na meniju. Viktorija Plzenj je ekipa stvorena za velika dela, možda im je otišao Čori, ali je stiglo nekoliko odličnih igrača, pre svih Rikardinjo iz Levskog. Dobar su spoj mladosti i iskustva pa očekujemo njihovu pobedu u ovom duelu, a očekujemo i golove jer će gosti sigurno napasti.

9088 Lokomotiv Sofia - Levski Sofia 2-2 (2.27)

 

Jedan od derbija prestonog grada Bugarske, ali daleko od toga da se ne zna ko je favorit. Levski je definitivno kvalitetniji rival, neko od koga se očekuje da bude u top 3 tima na kraju sezone, za razliku od Lokomotive koja je sasvim prosečan tim bugarskog šampionata. Gosti ovog meča su prodali nekoliko veoma bitnih igrača iz prošle sezone, pre svih Kordobu i Rikardinja, ali su stigli igrači koji bi trebalo da nadomeste njihovo odsustvo. Njima fali kvaliteta u napadu da bi bili možda i šampioni, ali su svakako favoriti u ovom duelu.


2107 Transinvest - Suduva 1-1 (3.12)

 

Tim koji je bio protivnik i Crvenoj zvezdi ne tako davno u evropskim kvalifikacijama, sada se muči u A ligi Litvanije i ne samo to, poslednji su na tabeli sa slabim izgledima da se nešto promeni. Čak 11 poraza u prvih 22 kola, nemaju pobedu već dugo, a imaju i veoma slabu realizaciju jer postižu manje od jednog gola po utakmici. Sa druge strane, Transinvest je klub koji igra otvoreno, napadački i zbog toga su sa najslabijom gol razlikom u ligi, ali ne mare oni previše. Igraju uvek na pobedu i verovatno su najatraktivnija ekipa lige. Kod kuće su sjajni, pa treba očekivati pobedu domaćina.

 

Daj gol

1734 HJK Helsinki - Haka Tim2 1 gol (2.55)

 

Najpoznatiji finski tim ne igra najbolje. Okupirani su Evropom, dokazali da imaju dosta padova, a kao i svaka ekipa koja nije toliko dobra sa kvalitetom na klupi, i HJK će teško da pobeđuje u domaćem prvenstvu sve dok igra Evropu. Haka je ekipa kooja trenutno nema druge obaveze sem domaćeg šampionata, pa će se dobro spremiti za ovu utakmicu kako bi namučili domaćina. Naša prognoza jeste da će teško domaćin do pobede, iako je kvota prilično mala. Nekako vidimo gol u mreži HJK-a.

1776 Sarpsborg 08 - Brann GG3+ (1.70)

 

Teško da postoji ekipa koja igra tako ofanzivno u Norveškoj kao što je Sarpsborg. Oni su blistali protiv Rozenborga, dobili ih sa 4:1, prethodno su slavili i na gostovanju Haugesundu i definitivno izgledaju dobro. Ako potražite malo unazad, moraćete baš da listate da biste pronašli kada je poslednji put na njihovoj utakmici bilo NG, čak deset u nizu gde uvek pada GG. Dokazali su svima da su u sjajnoj formi, ali sada im dolazi Bran koji je kandidat za titulu i koji je u seriji slabih rezultata, bez pobede na poslednja tri duela i moraće da zapnu da bi dobili ovaj meč. Čini se da je realno da će biti golova, gosti moraju napasti.


2007 Mladost Lucani - OFK Beograd GG (1.93)

 

Nikako ne možemo da kažemo za Mladost iz Lučana da je odigrala dobro u pripremnom periodu, zapravo, poraženi su u većini mečeva, nedavno ih je Radnički iz Kragujevca dobio bez ikakvih problema na Zlatiboru sa 4:0. Trener Dejan Joksimović će imati velikih problema na startu šampionata, otišao je sjajni mladi fudbaler koji je prošle sezone blistao, Veličković, koji je završio u Vojvodini. Došli su Endiaj i Ljubomirac u ofanzivnom delu, ali je očigledno da je potrebno uigravanje i da i dalje ne izgleda to kako treba. Možda nas i razuvere u narednom periodu, a u goste im dolazi novajlija u Super ligi, ekipa OFK Beograda koja je odigrala nekoliko veoma ozbiljnih mečeva, bili su i u Rusiji na turneji i imaju ekipu koja bi mogla da igra i na gol više u Lučanima. Očekujemo od gostiju da postignu gol, to je definitivno.

 

Katanac


2121 Luzern - Servette 0-2 (2.31)

 

I jedni i drugi su spremni za početak nove sezone. Servet je i više od ozbiljnog tima, napašće ove sezone titulu koju suvereno drži Jang Bojs u svojim rukama. "Les Grenats" jača iz godine u godinu, praktično da nisu mnogo menjali u odnosu na prethodnu sezonu i videćemo da li će se to pokazati kao dobra taktika. Imaju kvalitet, veći od Lucerna i to je tako na papiru, potrebno je da se sve to dokaže. Njihova najveća snaga je u odbrani i defanzivnom delu sredina terena, svi se jako dobro brane i posebno slabiji timovi imaju problem da pronađu put do kaznenog prostora. Zbog toga ne verujemo u veliki broj golova na ovom meču.

 

Tačan rezultat

1643 Kashima Antlers - Tokyo 1:0 bilo kada (1.63)

 

Lagan poraz Kašime u prethodnom kolu i vreme je za buđenje. Oni su baš tvrdi kod svoje kuće, ne primaju tako lako golove i imaju samopouzdanja, pa samo zahvaljujući dobrim i kvalitetnim partijama kod svoje kuće imaju šansu da budu u prve tri ekipe, možda čak i nešto više od toga. Tokio je solidan, ali ništa više od toga. Ipak, opušteni su u gostima, među timovima su koji daju dosta golova kao gosti, pa ne treba očekivati da će Kašima tek tako sačuvati svoju mrežu. Neizvesnost je realna, ali je verovatno realnija pobeda domaćina. Nesigurnost možemo zameniti malim kvotama, pa da probamo sa tačnim rezultatom bilo kada, smatramo da će domaći povesti. 

2003 Novi Pazar - Spartak Subotica 1:0, 2:0, 3:0 (3.89)

 

Ozbiljno se radi u Novom Pazaru i veruju u klubu da je konačno došlo vreme da se napadne Evropa. Imaju veliki broj iskusnih igrača koji su prošli mnogo, Adem Ljajić je definitivno vođa tima, a problem može biti samo uigravanje na početku sezone jer je došao veliki broj fudbalera. Sa druge strane, ni u Subotici nije drugačija situacija, promene u igračkom kadru su vidljive i biće vidljive, pa je jasno da nas očekuje neizvestan duel koji bi mogao da reši individualni kvalitet. Tu je Pazar u prednosti, pa očekujemo pobedu domaćina.

Ne propustite