Fudbalski tipovi - Portugalija dominantna u Poljskoj!

Autor: Lazar Nikolić
petak 11.10.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Česi i Albanci bi mogli da odigraju 1:1.

Povezane vesti

Prelazi

5025 Grenada - Curacao 2-2 (2.42)

Kurasao je više fudbalska zemlja od Grenade, znate i sami da je donekle i tradicija u toj državi da se igra dobar fudbal, tu su igrači koji dolaze uglavnom iz Holandije, koji su svesni da ne mogu da obuku narandžasti dres sa državnim grbom i koji imaju pretke sa pomenutog Kurasaa. Ksander Severina je jedan od njih, njega dobro znate, tu su igrači Groningena, RKC-a, Cvolea... Pre tačno šest godina Kurasao je, u poslednjem meču ova dva tima, slavio sa 10:0 protiv Grenade. Ne bi ni ovoga puta trebalo da bude problema za njih.

5022 Guadeloupe - Martinique X-1 (5.25)

Idemo do Amerike, tamo se igra Liga nacija u Konkakaf zoni, a Martinik gostuje Gvadalupeu u meču koji je jako teško predvideti kada se radi o konačnom ishodu. Martinik je do nedavno igrao defanzivno, ali su promenili formaciju, krenuli u napad i nije baš da im se isplatilo u poslednje dve utakmice protiv Gvatemale i Gvajane. Sa druge strane, Gvadalupe ima veoma dobar tim sastavljen od nekoliko igrača koji igraju u Evropi, poput Kilijana Bevisa koji igra za Radnički iz Kragujevca i sjajan je u Super ligi Srbije. Svakako su blagi favoriti ovoga puta i probaćemo sa njihovom pobedom.

2528 Poland - Portugal 2-2 (2.60)

Pa, možemo reći da su Poljaci solidno počeli Ligu nacija, imajući u vidu da su u A grupaciji i da su u grupi sa Hrvatima, Portugalcima i Škotima. Pobeda nad Škotskom im donosi mir, poraz od Hrvata je bio donekle i očekivan, iako su Poljaci solidno odigrali taj meč. Primetna je solidna forma ovog tima za koji mnogi očekuju veliki pad godinama unazad, ali on nikako da se desi. Portugalci su, naravno, favoriti ne samo u ovoj utakmici, nego i čitave grupe, dobili su Hrvate na svom terenu, kao i Škote, ali bilo je problema, pre svega defanzivnih koje moraju da reše. Čini se da bi to moglo da se desi upravo u Poljskoj, očekujemo pobedu sa nulom. Pored toga, realno je da već u prvom  poluvremenu načnu protivnika jer jednostavno imaju i previše kvaliteta u napadu. 

4050 Waterford - Drogheda X-1 (6.00)

Ukupno 33. kolo irskog šampionata, Vaterford koji je u očajnoj formi dočekuje Drogedu koja je u sjajnoj formi, ali kladionice kažu - domaći su favoriti. Razlog? Domaći imaju kvalitetniji tim i nisu imali sreće u nekim mečevima u prethodnih nekoliko nedelja, isto koliko su imali gosti, čini se da je vreme da se stvari preokrenu u korist domaćina koji bi sa tri boda rešio mnoga pitanja. Imaju obavezu, imali su i jake utakmice iza sebe, pa je jasno zašto su blagi favoriti u ovom meču. Očekujemo da vode glavnu reč, gosti će doći da se brane, čini se da bismo mogli i da vidimo mali broj golova jer je Drogeda baš sredila svoju odbranu zbog koje je, na osnovu prvog dela sezone, u zoni ispadanja.

Daj gol

2543 Ukraine - Georgia GG (1.92)

Ukrajinci su u problemu, dva poraza na startu Lige nacija, od Češke i Albanije, golovi su redovni na njihovim mečevima i ova Liga nacija za njih služi uglavnom da se pripreme za kvalifikacije za Mundijal. Na EP su odigrali solidno, ali su ispali u grupi zbog onog poraza od Rumuna 3:0, a protiv Gruzije imaju imperativ pobede jer moraju povratiti samopouzdanje pred nastavak Lige nacija i tzv. priprema za kvalifikacije za Mundijal. Gruzija je fantastično počela ovo izdanje Lige nacija sa 6 bodova iz prva dva kola, jako im je teško dati gol, a igraju napadački i očekujemo da postignu makar jedan gol na ovoj utakmici jer i te kako imaju napadačkog potencijala. Ova dva tima se nisu sastala od 2015. godine kada su igrali prijateljsku utakmicu, ali su u nekim prethodnim mečevima, za one koji vole istoriju, ova dva tima igrala redovno GG.

Katanac

2544 Iceland - Wales 0-1I&0-1II (2.13)

Islanđani su daleko od onog tima koji je blistao i na Evropskom prvenstvu, ali nikako ih ne smete potceniti kao što su to uradili Englezi pred samo Evropsko prvenstvo. Dobili su Crnu Goru na svom terenu, u Turskoj nisu imali mnogo šanse, ali Vels je ekipa po meri i tražiće pobedu. Cilj je ne primiti gol, znate već koliko su disciplinovani u mečevima protiv slabijih timova, a Vels nije postigao gol na već tri utakmice uzastopno. Nemaju napadačkog potencijala, Island bi to mogao da iskoristi i definitivno očekujemo utakmicu sa malim brojem golova. Neće ih biti više od tri, u to smo ubeđeni, a kako bismo pojačali kvotu, odlučili smo se za kombinaciju prvog i drugog poluvremena.

3445 Belarus - Northern Ireland 0-2 (1.55)

Belorusi su tim koji nema veliki napadački potencijal. Zašto to pišemo? Pa, na poslednjih šest utakmica postigli su svega jedan gol, a igrali su utakmice protiv slabijih timova, između ostalih i protiv Malte. Sada dočekuju, ali na neutralnom terenu u Zalaegeršegu, ekipu Severne Irske koja je kvalitetniji sastav, pre par godina su dva puta uzastopno savladali Belorusiju, a sada su na neutralnom terenu favoriti za pobedu. Ne sumnjamo da će biti malo golova, a razloge možemo tražiti u prethodnim mečevima i jednog i drugog tima, poslednja tri Severne Irske su završena 0-2, a na poslednja dva meča Belorusije videli smo samo jedan jedini gol. Dakle, 0-2 se samo crta.

Tačan rezultat

2542 Czech Republic - Albania 1:1 (6.65)

Teška grupa i za Albance i za Čehe, a jasno je da će biti izuzetno teška utakmica i da se gosti neće tek tako predati. Nisu domaći u dobroj formi, izgubili su nedavno od Gruzije sa 4:1 na gostovanju i moraju da se konsoliduju, svi su bili na udaru posle te utakmice i Albanci bi mogli da potvrde da Česi imaju problema sa njima. Tako je bilo u prethodne dve utakmice koje su odigrali prošle godine u okviru kvalifikacija za EURO, Albanci su ih dobili na svom terenu 3:0. U Češkoj je bilo 1:1, sada očekujemo sličnu utakmicu, možda čak i isti rezultat, iako je po kladionicama favorit domaćin. Pokušaćemo hrabro na tačan rezultat.

5026 Surinam - Costa Rica 1:2 (7.95)

I jedni i drugi imaju respektabilne igrače, uglavnom igraju u Evropi i čini se da bi ovo mogao da bude jedan ujednačen duel. Kostarikanci su favoriti u ovoj Ligi nacija, ali Surinam je dokazao da može da ugrozi i one najjače sa ovog kontinenta. Kroz istoriju, ove dve reprezentacije nisu igrale često, poslednji put 2021. godine kada je Kostarika slavila sa 2:1. Blagi favoriti su gosti jer imaju igrače koji su nešto iskusniji, nešto kvalitetniji i imaju nešto potentniji napad, ali nikako ne smemo potceniti goste. Kada bismo igrali na konačan ishod, tipovali bismo na Kostarikance da će pobediti golom razlike, a verujemo u rezultat 1:2. Hajde da probamo.

4586 Morocco - Central Africa Republic 1:0, 2:0, 3:0 (2.12)

Marokanci su u odličnoj formi, radi se o najjačoj ekipi Afrike, iako to nemaju na papiru. Šetaju se kroz kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i Afrički kup nacija, a jasno je da su apsolutni favoriti protiv Centralnoafičke republike. Znali su gosti da pruže ozbiljan otpor, recimo, Gani kada su izgubili sa 4:3, protiv Gabona su imali čak i posed lopte na svojoj strani i četiri šuta u okvir gola protivnika, ali su na kraju ostali bez gola na tom meču. Znaju da se otvore, imaju nekoliko kvalitetnih igrača i možda su potcenjeni u ovom meču. Ipak, sa druge strane je, na njihovu žalost, Maroko…

 

 

Ne propustite