Fudbalski tipovi - Šampion Afrike da sačuva mrežu!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 06.09.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Tipovi za vas.

Povezane vesti

 Prelazi

3582 UC Dublin - Cork City X-2 (5.25)

Poznati Kork siti, trostruki šampion Irske, ispao je prošle sezone iz elitnog ranga i to kroz plej-of, ali je jasno da imaju najjači tim u drugom rangu i da se više ne postavlja pitanje njihovog povratka u najjači rang. Najveći razlog za to jeste njihova odbrana koja je savršena, primaju gol baš retko, 12 golova na 29 mečeva je impresivan učinak čak i u drugoj ligi Irske. Njihov najbliži pratilac je upravo Dablin, zbog čega mnogi očekuju neizvesnu utakmicu, ali je jasno da je ovo trenutak da Kork dodatno zapne i dokaže da se radi o najboljem timu prvenstva. Tipujemo na goste, ne verujemo da će tek tako primiti gol.

4132 New Mexico United - Miami 1-1 (1.80)

Duel najboljeg tima Zapadne konferencije i najslabijeg tima lige i to u Albukerkiju, domaćin ne bi trebalo da ima velikih problema. Gosti su tim sa najslabijom gol razlikom u ligi, i ne samo to, služili su mnogima za popravljanje gol razlike, primili su čak 62 gola u 26 mečeva. Popravili su utisak u prethodnom kolu kada su savladali Monterej, igrali su defanzivno i sačekali svoju šansu koju su iskoristili, pa će istim receptom pokušati i protiv Nju Meksika. Ipak, momci iz Albukerkija su favoriti, kvalitetniji tim od pomenutog Montereja i nemamo veliku sumnju u to da će dobiti ovaj duel.

4061 Inverness - Stirling 1-1 (2.36)

Duel drugoligaša i trećeligaša u Čelendž kupu. I jedni i drugi važe za tim koji je tvrd, nemaju mnogo kvalitetnih napadačkih igrača koji mogu napraviti razliku, ali činjenica je da su domaći kvalitetniji rival i da bi trebalo da prevagne to što igraju kvalitetniji rang takmičenja. Ne bi trebalo mnogo da kalkulišu jer jednostavno igraju naredni meč tek za sedam dana, pa je to još jedan razlog zašto treba verovati u prolaz domaćina. Ova dva tima su se uglavnom sastajala u kup takmičenjima, dva puta u ovoj deceniji i po jednom su prošli dalje i jedni i drugi.

4098 Racing Montevideo - Wanderers X-X2 (2.81)

Rasing nije na prošlosezonskom nivou, a ušli su u deo sezone kada im ne ide najbolje i ekipa Vonderersa dolazi u nevreme za njih. Gosti su u ozbiljnoj formi, vezane četiri pobede, nisu primili gol na poslednje tri utakmice i imaju pravo da se nadaju da mogu do sva tri boda i na ovom meču. Ovo je prva utakmica posle pauze, koja je definitivno nešto više prijala domaćinu, pa ne smemo izgubiti iz vida da je remi realna opcija. Mi očekujemo da na poluvremenu ne bude golova, odbrana Vonderersa nam izgleda fantastično u ovom trenutku i teško da će poklesti u prvih 45 minuta ovog susreta.

Daj gol

1117 Chesterfield - Grimsby Tim1 2+ (1.65)

Domaćin je favorit, ali blagi, verovatno zbog činjenice da igraju dobro kod svoje kuće, a da Grimsbi slabije u gostima. Gosti igraju prilično atraktivan fudbal koji nekad i daje rezultate, ako pogledamo njihovih poslednjih pet mečeva, u svakom je bilo 3+, a na tri od tih pet je bilo i 5+. Za razliku od njih, Česterfild je poslednje tri odigrao 0-2, teško primaju golove i kod svoje kuće je vreme za prvu pobedu, veruju mnogi fudbalski stručnjaci. I mi verujemo u domaćina, imajući u vidu da je Grimsbijeva odbrana neretko u napadu, očekujemo da daju dva gola.

3464 Bohemians - Shelbourne 2.p. Tim1 1+ (1.91)

Igra se tokom ovog vikenda u irskoj Premijer ligi, a jedan od najpoznatijih klubova, Bohemians, dočekuje Šelburn. "Cigani", kako nazivaju sebe navijači Bohemiansa, nisu imali mnogo razloga za radost u dosadašnjem toku sezone i upravo je Šelburn taj koji je, nasuprot njima, tim koji je najviše pokazao u prvenstvu. Gosti su trenutno prvoplasirani tim na tabeli, ali daleko od toga da im u poslednje vreme ide dobro, naprotiv. U poslednjih pet mečeva samo jedna pobeda, i to protiv poslednjeplasiranog Dandalka. Domaći vide svoju šansu, daleko od toga da zaslužuju slabu poziciju kao što je sadašnja (8. mesto), pa je jasno da će se truditi da napadnu goste. Očekujemo gol u mreži gostiju.

Katanac

3797 Ivory Coast - Zambia Tim2 bez gola (1.73)

Ono što je uvek slučaj kada igraju ove dve ekipe jeste da gledamo solidan broj golova, ali ovoga puta možda i ne bude tako. Zambija je bila bolja u poslednjem međusobnom susretu, slavili su sa čak 3:0 golovima Orijea (AG), Dake i Kangve, ali vam je dobro poznato šta se sve dešavalo sa Obalom Slonovače nakon toga i da su kao domaćini uspeli da osvoje Afrički kup nacija, što je dosta podiglo moral ekipi. Ono što valja napomenuti jeste da je u ekipi Obale Slonovače ponovo Amad Dialo, fudbaler Mančester junajteda koji 18 meseci nije bio član nacionalnog tima. Domaćin je favorit, Zambija ima velikih problema da postigne gol, zapravo su postigli samo jedan u poslednjih pet mečeva.

3456 Lithuania - Cyprus 0-1I&0-1II (2.02)

Idemo do C grupe Lige nacija, Litvanci dočekuju Kiprane i ni jedni, ni drugi nisu pokazali mnogo u poslednjih godinu dana. Ova dva tima su odigrala prijateljski meč u novembru prošle godine i bilo je 1:0 za Kipar koji je bio domaćin tog meča, ali činjenica je da je Litvanija nešto kvalitetnija u odnosu na taj period. Teško da će biti mnogo golova imajući u vidu napadački potencijal i jednih i drugih, jasno je da će teško biti više od tri gola na ovom meču i zbog toga kvote i nisu toliko velike na mali broj golova. Mi ćemo probati sa kombinacijom 0-1 u oba poluvremena.

1115 Colchester - Bromley 0-2 (2.07)

Idemo do četvrte engleske lige, Kolčester dočekuje "Rejvense", u utakmici koja se očekuje da bude neizvesna i koja bi mogla da bude odlučena jednim golom. I jedni i drugi nisu previše efikasni, posle četiri utakmice Bromli ima pozitivnu gol razliku 6:5, za razliku od svojih rivala koji imaju 5:6. Kako rekosmo, nema favorita, ne verujemo u veliki broj golova, Bromli zna da odigra izuzetno defanzivno kada ide na stranu i čini se da će se upravo odlučiti za oprezniju igru, za razliku od prethodnog meča protiv Bredforda kada su gostovali.

Tačan rezultat

3489 Wrexham - Shrewsbury 1:0, 2:0, 3:0 (3.01)

Svi znamo da Reksam ima ogromna očekivanja. Ulaganja su sve veća u ovaj klub koji namerava da jednog dana igra Premijer ligu, pa je apsolutni favorit u duelu protiv Šruzberija koji je projektovan za sredinu tabele, ali koji je imao očajan start prvenstva sa tri poraza. Ipak, podigli su se protiv Lejtona (koji je trenutno poslednjeplasirani), ali ne očekujemo da pariraju domaćinu. Reksam je aposlutni favorit, igrju dopadljiv fudbal, a pritom su primili samo dva gola u dosadašnja četiri susreta. Očekujemo da i ovoga puta ostanu netaknute mreže.  

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak