Fudbalski tipovi - Zvezda prima gol?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 27.09.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Mislite li isto?

Povezane vesti

 Prelazi

1909 RKC Waalwijk - Ajax 2-2 (2.09)

Ni ovoga puta Ajaks nije tim koji će se boriti za titulu i to je svima jasno u Holandiji, a i šire. "Kopljanici" su već u prva četiri kola dva puta kiksnuli, kao i da su se usredsredili na Evropu. U gostima su zabeležili svega jedan bod do sada u prvenstvu Holandije i teško da će dobiti bolju priliku od ove da zabeleže tri boda. RKC je ekipa koja je poslednjeplasirana na tabeli sa svih šest poraza, mada možemo reći i da u nekim mečevima nisu imali ni sreće. Daleko su od dobrog samopouzdanja i Ajaks to, jednostavno, mora iskoristiti.

2006 Vojvodina - Radnicki Nis 1-1 (2.62)

"Meraklije" igraju iznenađujuće dobro, čak pet pobeda u dosadašnjem toku sezone je zaista za svaku pohvalu, ali su imali problema sa ekipama kvalitetnijim od sebe na papiru, kao što su Čukarički i Radnički iz Kragujevca. Vojvodina je takođe jedna od tih timova, preboleli su Evropu, nesumnjivo je da su favoriti u ovom duelu i ukoliko budu na visini zadatka, sigurni smo da će upisati nova tri boda na "Karađorđu". Oni su imali veoma loš početak za njihove standarde, a Radnički iz Niša očekuje serija teških utakmica gde spada i ovaj duel u gostima. Verujemo u domaćina ovoga puta.

1314 AS Roma - Venezia X-1 (4.20)

"Vučica" je promenila trenera, znate svi vrlo dobro šta se sve dešavalo u Rimu, navijači su protestvovali, kao i pojedini igrači koji su bili nezadovoljni smenom De Rosija, ali je prva utakmica Ivana Jurića urodila plodom pošto je savladana ekipa Udinezea sa ubedljivih 3:0. Posle teške utakmice u okviru Lige Evrope u četvrtak protiv Bilbaa, sledi meč protiv Venecije koja je ove sezone među slabijim timovima u ligi, pa bi još jedan kiks digao tešku uzbunu u Rimu. Problem jeste nespremnost Rome zbog Evrope, nisu imali vremena kao gosti sa severa Jadrana, ali bi svakako morali da stignu do pobede ovoga puta. Mi verujemo da će gosti držati nerešeno do poluvremena.

Daj gol

5285 PAOK - Aris Thessaloniki Tim2 1+ (1.69)

Sledi veliki gradski derbi grada Soluna, PAOK je imao slabiju utakmicu u Istanbulu protiv Galatasaraja gde je bio ravnopravan u prvih sat vremena, ali je potom morao da položi oružje pred jačim timom. Aris je ove sezone imao promenljive rezultate, ali ih je pobeda protiv Olimpijakosa definitivno podigla na zavidan, viši nivo što se tiče samopouzdanja. Nemaju drugih obaveza, kao što ih ima PAOK, biće pripremljeniji za susret i nemojte se iznenaditi ukoliko stignu makar do jednog gola na ovom meču. Na poslednja dva su postigli četiri gola, zašto ne bi mogli makar jedan protiv umornog domaćina na "Tumbi".

1019 Wolves - Liverpool Tim2 3+ (2.13)

Kockice su složene u Liverpulu. Vest Hem je "isprašen" sa pet golova, napad izgleda fenomenalno kod Arnea Slota i treba očekivati da nastave u istom ritmu i protiv Vulverhemptona. Domaćinu ovog duela ne ide u prilog ni to što su redovno gubili u poslednje vreme, primaju dosta golova (poslednje dve utakmice čak šest), a čak im je Čelsi postigao šest golova na gostovanju. Redsi imaju šansu da dokažu da su "vukovi" među najslabijim timovima lige u ovom trenutku, posebno kada se radi o odbrani, a one najhrabrije savetujemo da probaju i sa tri gola u njihovoj mreži.

2151 Salzburg - Austria Vienna GG3+ (1.78)

Nije to onaj Salcburg na koji smo navikli u nekim prethodnim godinama, daleko su od tog kvaliteta, a sada kada igraju Ligu šampiona odmah su dokazali da možda i nisu taj nivo jer ih je Sparta isprašila 3:0. Ne samo to, izgubili su od Rapida, odigrali nerešeno protiv Tirola, pa u ovu utakmicu ulaze sa velikim imperativom pobede. Predstoji im za par dana i utakmica protiv Bresta u Ligi šampiona, sigurni smo da će trener ekipe kombinovati sastav, ali bez obzira na sve, očekujemo da savladaju Austriju iz jednog razloga - gosti nemaju taj kvalitet koji ima Salcburg. Mi očekujemo golove, Austrija igra otvoreno.

2007 Crvena zvezda - Zeleznicar Pancevo GG3+ (2.59)

Nema nikakve dileme ko je ovde favorit. Crvena zvezda je posle sjajnog učinka u 174. večitom derbiju zavredila poštovanje, odigrala odlično, a možda je sada vreme da Vladan Milojević kombinuje sastav. Jasno je da neće računati na nekoliko igrača, pre svih Mirka Ivanića što može da bude problem u ofanzivi, pa bi Železničar mogao da prođe bolje od Partizana, posebno ako imamo u vidu i da crveno-belima sledi uskoro i utakmica protiv Intera u Milanu u utorak. Uglavnom, za očekivati je i da Železničar pripreti Zvezdi, imaju nekoliko veoma kvalitetnih fudbalera u ofanzivi, pa se nećemo čak iznenaditi i da postignu gol. Očekujemo dobar otpor Pančevaca, ali i pobedu domaćina.

Katanac

1016 Chelsea - Brighton 0-1I&0-2II (2.25)

U formi je Čelsi, u to nema dileme, čini se da je Mareska posložio kockice koje neki njegovi prethodnici nisu uspevali. Dobijen je Vest Hem bez problema u gostima, Bornmut takođe, sada je konačno došao red da se igra na "Bridžu" i očekujemo da "plavci" pokažu da su ovoga puta tim za velika dela. Gostujući tim nema poraz ove sezone u Premijer ligi još uvek, iako su igrali i protiv Arsenala i protiv Mančester junajteda, ali su donekle i razočarali u mečevima sa Ipsvičom i Notingemom. Teško je predvideti kako će igrati, ali sigurni smo da je Mareska spremio defanzivnu taktiku za Brajton i da je to način da se pobedi ovaj meč, sve drugo je veliki rizik što su osetili u Arsenalu.

5288 AEK - Panathinaikos 0-1I&0-1II (2.72)

Atinski derbi, veliki derbi grčkog prvenstva i najveći derbi ovog kola. Domaćin je tim koji je ispao iz Evrope i svu snagu je usmerio na domaće prvenstvo, stigla su i velika pojačanja među kojima je i Marsijal, pa je jasno da žele titulu u svom domu. Igraju veoma tvrdo sa Almeidom na klupi, primili su jedan gol u šampionatu u pet mečeva što je impresivan učinak. Sa druge strane, PAO je slabo krenuo u sezonu, a i oni su tim koji igra veoma rezervisano i neće tako lako napasti jer im je bitnije da sačuvaju svoj gol, posebno u mečevima kakav je ovaj. Zbog toga realnost je mali broj golova.

Tačan rezultat

1310 Bologna - Atalanta 1:1 bilo kada (2.34)

Kao što to obično biva sa prosečnim timovima, Bolonja se nije snašla na više frontova, igraju ove sezone Ligu šampiona i veoma slabo igraju u domaćem šampionatu, ako izuzmemo poslednju pobedu protiv Monce u gostima. Uhvatili jesu ritam, ali im sledi nekoliko veoma teških utakmica, prva je baš ova protiv Atalante, sledi Liverpul, pravi pakao za ovaj tim. I sa druge strane, Atalanta ima pakleni raspored, još im se na sve nadovezala ona odložena utakmica na 24 sata protiv Koma (zbog jake kiše) koju su izgubili u Bergamu, očigledno preumorni posle odlične partije protiv Arsenala. Nešto i oni moraju žrtvovati, pa je ovo možda i utakmica koja najviše vuče na remi.  

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak