Fudblaski tipovi - Škotska spremna za Nemačku!

Autor: Lazar Nikolić
petak 07.06.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Evo šta smo pripremili za vas.

Povezane vesti

AdmiralBet kombinacije

8441 Lahti - Inter Turku X2&3-6 (2.43)

Veliki problemi za Lahti. Nije to tim za velika dela, i prošle sezone su se jedva spasili jer su završili kao deseti u šampionatu Finske, a ove samo šest bodova posle devet odigranih kola i samo jedna jedina pobeda. Mogu da igraju protiv jačih od sebe, a Inter Turku je ekipa sa kojom se očekuje da igraju egal meč, nema ovde favorita i gosti su do prošlog kola imali takođe samo jednu pobedu, ali su savladali sasvim solidnu Haku ove sezone. Zbog toga imaju samopouzdanja i dolaze na ovo gostovanje da prekinu katastrofalan niz na gostovanjima. Naime, izgubili su svih pet mečeva, na poslednja četiri su primili tri gola, zbog čega je Lahti možda i blagi favorit. Mi verujemo da će gosti konačno prekinuti taj strašan niz. Očekujemo golove, tako je kad igraju i jedni i drugi.

8885 Sevilla W - Atletico Madrid W 2&3+ (2.19)

Sevilja jeste tim za gornji deo tabele, ali je Atletiko tim za sam vrh. Devojke iz Atletiko Madrida su u fantastičnoj formi i trenutno su trećeplasirane na tabeli u cilju da se izbori plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Popravile su realizaciju u poslednja dva meča na kojima su postigle po tri gola, dok je ekipa Sevilje tim koji igra napadački i nesumnjivo nas očekuje goleada. Gošće su favoritkinje, očekujemo njihovu pobedu jer su i kvalitetnije na papiru, Sevilja je gubila na svom terenu već od Levantea, direktnog konkurenta Atletiku.

Prelazi

8671 Waterford - Sligo Rovers 1-1 (3.38)

Ozbiljan tim je stvorio Vaterford, radi se o ekipi koja je na tri boda od mesta koje vodi u Ligu konferencija i to je njihov glavni cilj na kraju sezone. Sligo je ekipa koja je u veoma dboroj formi, ako pogledamo poslednje tri utakmice osvojili su najviše bodova i sa velikim samopouzdanjem dolaze na gostovanje. Između ostalih, dobili su prvoplasirani Šelburn i to na gostovanju, mada u tom meču nisu bili kvalitetniji rival i slavili su uz dosta sreće, dovoljan vam je podatak da su imali samo tri šuta u okvir gola, za razliku od protivnika koji je imao čak deset. Uglavnom, tri boda su upisali, i kasnije su na krilima ta tri boda slavili i protiv Drogede koja je poslednjeplasirana, ali retko ko od fudbalskih stručnjaka smatra da mogu do novog iznenađenja. Fudbal je takav da vam sve vrati, definitivno da nisu zaslužili 6 bodova iz prethodna dva meča.

8416 Minnesota United - Dallas 1-1 (3.26)

U Dalasu se uglavnom govori o košarci ovih dana, zanimljiv je duel jer su upravo ova dva grada bili i rivali u finalnom dvoboju Zapadne konferencije u NBA ligi. U MLS ligi je malo drugačije, Dalas uopšte nije tako dobar, ali je Minesota jedan od najboljih timova s početka sezone. Ne možemo reći da su u sjajnoj formi jer su u poslednja tri meča imali sva tri konačna ishoda (remi, pobedu i poraz), ali jasno je da su favoriti protiv Dalasa i da čekaju da zabeleže drugi uzastopni trijumf. Dalas je ekipa koja igra ofanzivno, ali nikako da dođe do izražaja njihov napadački potencijal koji i nije toliko mali koliko govore rezultati, a sa druge strane, Minesota ima sjajnog Tanija Oluvasejia, mladog Nigerijca za kojeg će se tek čuti  jer igra sjajno u poslednje vreme.

Daj gol

8658 America MG - Ponte Preta GG (2.30)

Uvek zanimljiva Serija B, nije ona mnogo manje kvalitetna od elitnog ranga brazilskog fudbala i ima klubova koji bi čak mogli da pomrse računa onim najjačima u Brazilu. Ipak, Amerika MG i Ponte Preta nisu među njima. Domaći su, u svakom slučaju, favoriti jer su odigrali nekoliko ozbiljnih susreta, ali svaka njihova utakmica je prilično neizvesna. Sa druge strane, isti je slučaj sa Ponte Pretom, ali su oni u porastu samopouzdanja jer su dobili CRB u prethodnom meču gde su postigli čak četiri gola, što je zamalo polovina ukupnog broja postignutih u sezoni. Raspucali su se, a možda tako bude i u meču protiv Amerike, definitivno očekujemo jedan GG i pored visoke kvote, odnosno niže za NG.

Katanac

8673 Drogheda - St. Patricks Tim1 bez gola (3.01)

"Drogsi" na svom "Vivers parku" dočekuju "svece", prštaće na sve strane jer se radi o direktnom duelu za opstanak. Domaći su veoma slabi ove sezone i vezali su četiri poraza, a gosti igraju nešto bolje u poslednje vreme i očekuju dobar rezultat na ovom gostovanju. Ipak, "sveci" su doživeli veoma težak poraz na svom terenu od Dandalka, direktnog konkurenta za opstanak i došli su u neprijatnu situaciju iz koje moraju da se izvuku. Ovo je najbolja moguća prilika, ne smeju da izgube još jedan meč od tima koji je na dnu. Ne verujemo u njihov poraz jer su kvalitetniji tim od Drogede, imaju kvalitetniju odbranu i mogli bi da prođu i bez primljenog gola.

8152 HJK Helsinki - SJK NG (2.12)

Najpoznatiji tim finskog šampionata nema više tu ubojitost koju je imao ranije, posebno nema to od odlaska srpskog fudbalera Bojana Radulovića u Čempionšip, tačnije u Hadersfild. Tri gola u poslednja četiri meča nisu nešto što očekujete od kandidata za titulu prvaka Finske, to je definitivno. Njihov protivnik je neko ko ima izuzetnu odbranu od starta sezone, pokazali su da im je baš teško postići gol, ali i pored toga je HJK blagi favorit, ako ništa, onda zbog imena koje nosi sa sobom i određene povlastice. Vreme je da zaigraju nešto bolje, ali nekako je jasno da ovde neće biti mnogo golova i da je ovo meč za katanac. Ako bismo morali da igramo na konačan ishod, probali bismo sa "kecom", ali sigurniji nam je pomenuti katanac.

7825 Switzerland - Austria 0-2 (1.71)

Austrijanci su dokazali da su kvalitetna reprezentacija, igraće u veoma jakoj grupi sa Poljacima, Francuzima i Holanđanima, ali nikako ne smete otpisati ekipu Ralfa Rangnika. Savladali su Srbiju u Beču gde su dokazali da su u formi, a Švajcarci možda nisu kvalitetni kao što su bili pre par godina, ali su i dalje reprezentacija koja je možda i favorit da se plasira u 8 najboljih na Evropskom prvenstvu. Na poslednje dve utakmice Švajcarci nisu primili gol, Austrijanci su dobro uštopovali reprezentativce Srbije i čini se da bismo mogli da gledamo utakmicu u kojoj neće biti previše golova. To je i naš tip.

Tačan rezultat

8545 Scotland - Finland 1:0, 2:0, 3:0 (2.85)

U petak uveče Škoti dočekuju Fince u okviru priprema za EURO i nisu se baš proslavili u prvom meču priprema protiv Gibraltara jer im je trebalo čitavih sat vremena da stignu do gola. Ovoga puta očekujemo jači tim Škotske u odnosu na onaj prethodni, pa je realnost pobeda domaćina, ali Fince, koji svoj prvi zvanični meč igraju tek u septembru u okviru Lige nacija, očekuje utakmica koja je pripremna za neku dalju budućnost i treba očekivati dosta eksperimentisanja. Jasno da je domaćin favorit, ali očekujemo da vidimo nešto ozbiljniji pristup Škota i njihovu pobedu, možda čak i bez primljenog gola.

Bomba

8511 Aalesund - Kongsvinger 1 (3.32)

Domaćin je u teškim mukama. Posle očajne sezone u eliti, ispali su u niži rang, a sada prete da odu još niže jer su posle 11 kola sakupili samo osam bodova. Imaju kvalitet i u to niko ne sumnja, pobedili su Asane na prethodnom meču kod kuće sa 4:1, ali je potom usledio novi šok i poraz od Mosa koji se bori za plasman u najviši rang. Sada im u goste dolazi prvoplasirani tim prvenstva, Kongsvinger, ekipa koja želi elitu, ali svima je jasno da će ovo biti veoma teško gostovanje. Možda je vreme za jednu "bombu", ne mislimo tu što se tiče kvote, već zbog pozicije na tabeli, Alesund je poslednji, Kongsvinger je prvi, nekako smo naučeni da su ovakvi mečevi uvek opasni po onog ko je favorit. Hajde da vidimo...

Ne propustite