Katanac - Tvrdo u Duizburgu za kvotu 2,56

Autor: Milovan Longinov
petak 12.04.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Gde će biti tvrdo?

Povezane vesti

6283 Paks – MOL Fehervar 0-2 (2.16)

 

Derbi 28. kola šampionata Mađarske domaći Pakš dočekuje u nezavidnoj situaciji. Donedavni lider na tabeli je pretrpeo tri poraza u prethodna tri kola i sada ima veliki zaostatak za Stankovićevim Ferencvarošem. Osim toga, sada mu se i trećeplasirani Fehervar približio i ta razlika bi mogla da postane minimalna ako gosti trijumfuju u subotu. Očekujemo veliku borbu u ovom duelu, Pakš želi da što pre prekine seriju poraza i odbrani drugo mesto, a Fehervar će pokušati da primeni recept iz prvog dela sezone kada je ubedljivo savladao ovog rivala. Sada očekujemo neizvesniju, ''tvrđu'' borbu sa malo golova.

 

1484 Duisburg  - Mannheim 0-1I&0-1II (2.56)

 

Možda i poslednja šansa za ekipu Duizburga da zadrži nadu u opstanak u nemačkoj trećoj ligi, pogotovo što joj je rival Manhajm, prvi iznad zone ispadanja. Na šest kola do kraja, Duizburg ima osam bodova manje od Manhajma i jasno je da bi samo pobedom mogao da bar donekle uhvati priključak. Duizburg bolje igra na svom terenu, dobio je poslednja tri meča pred svojim navijačima i svakako ima čemu da se nada protiv ovog rivala, ali treba očekivati neizvesnu borbu bez mnogo golova, kako zbog važnosti meča, tako i ako uzmemo u obzir da je prethodni duel ove dve ekipe završen rezultatom 0:0.

 

1903 Excelsior – Volendam 0-2 (2.40)

 

Borba ''davljenika'' u holandskom šampionatu i možda i poslednja šansa za Volendam da izbegne ispadanje. Ekscelsior drži 16. poziciju koja vodi u baraž i ima tri boda više od direktnog konkurenta. Pobedom bi verovatno obezbedio najmanje baraž, ali igre koje prikazuje u poslednje vreme ne ulivaju poverenje njegovim navijačima. Samo jedan osvojen bod u prethodnih pet kola je razlog što se Ekscelsior uopšte našao među ugroženim ekipama i u petak će učiniti sve da prekine seriju loših rezultata. Važnost meča je ogromna, pa očekujemo veliki oprez na obe strane i ne mnogo golova.

Ne propustite